Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után meddig és mennyir...

Császár után meddig és mennyire fáj a has? Milyen gyorsan gyógyul a seb? Hány hét után lehet rendesen mozogni? Érdekelnének a tapasztalatok!

Figyelt kérdés
2008. okt. 22. 14:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem 20-án reggel 7:17-kor volt császárom, nem erre készültünk, de nem fért ki. Túl nagyra nőtt.

Aznap engem este 8kor ültettek föl, mondták menjek egy kicsit ha nem szédülök, de sajna igen, és reggelig visszafektettek. 5kor hozták a picit, hogy etessünk, akkor majd beleszakadtam, de kb 10perc alatt felkeltem, olyan szívókával indított, hogy a lábaim belezsibbadtak, majd ismét szédülés, ágyba vissza.

11kor szóltak, hogy most már menjek mert biztos éhes lehet akkor ismét kínlódás (felkelni, járni), de ma már 1-2perc felülni, és a járás is könnyebb. 2nap múlva mehetek haza, remélem már sokkal jobb lesz mert 2 emelet lépcső vár rám...

Jó olvasni, hogy valakinek 8-10nap és mintha nem is lenne semmi. Már várom...

2015. júl. 22. 20:01
 12/12 anonim válasza:
Én 10 évvel ezelőtt szültem a második fiamat császárral meg Magyarországon. Első nap csak fekvés nem tudtam még a lábamat se mozgatni. Másnap hajnalba szó szerint ki rángattak az ágyból akkor rendesen sírva fakadtam annyira fájt mindenem. Szédültem a víz le vert rendes hőhullam volt rajtam. Rosszabb volt mint mikor a legidosebb fiammal 8 órát vajúdtam. Aztán napról napra egyre jobb volt. 4 nap mentünk haza a kórházból és akkor már elég jól éreztem magam. Nem voltak olyan hatalmas fajasaim. Most 2 hetes a legkisebb fiam szintén császárral született. Igaz ez egy egybe kötött műtét volt ki vették a petefészkeim. Maga a császár fel óra volt és még utána egy óráig műtöttek. Hát mikor ki ment belőlem a gerinc érzéstelenítő pokoli fájdalmaim voltak és semmi de semmi erőm nem volt. Pedig folyamatosan kaptam a fájdalom csilapitokat infulzion keresztül. 2 dik nap itt is fel kellett állni. Hát elég fájdalmas volt. De igyekeztem minél többet mozogni mert az jót tesz. 3 napot voltam kórházba. És 5 napig szó szerint csak ülve tudtam aludni de akkor is úgy hogy éreztem hogy a farcsontom szét szakad és a gerincem nyilal. Mellette most pokoli ízületi fájdalmak minden izmom pokolian fájt. Rosszabb mint mikor influenzasan 40 fokos lázzal küzdöttem. Ez kb 1 hétig tartott. Már most tudok a bal oldalamon aludni. De a jobb oldalam meg mindig be szúródik. A műtét helye meg mindig fáj. Estére ugyanúgy be áll a gerincem és a két lapocka közti rész. A vágás helye is fáj még de aránylag el viselhető. Néha van csak hogy nagyon nyilal. Bár én még szedem naponta az élő írt gyulladás csökkentőt és a fájdalom csillapitokat. Szóval én azt tapasztaltam hogy sok mindentől függ ki mikor gyógyul fel. Anno pikk pakk rendbe jöttem. Most ez engem is nagyon meg visel. 2 hét a műtét óta és meg mindig nem tudok úgy mozogni mint előtte. Anno egy hét után kutya bajom sem volt. Azért én is meg érzem hogy a két császár közt eltelt 10 év. És ugyebár én sem fiatalodok. A testemnek is több idő kell regenerálódni. 3 fiú anyukája. 17 éves 10 éves és két hetes a legkisebb. Szóval csak adj időt magadnak és a testednek. Pihenj ha tudsz. Ne hajtsd túl magad. Ha meg azt érzed hogy valami nincs rendben akkor nyugodtan keres fel egy orvost és mond el neki mik a problémáid kételyeid. Jó egészséget és sok boldogsagot kívánok nektek.
2021. júl. 19. 06:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!