Kórházi látogatás nektek milyen volt?
Szülés után ugye jönnek a rokonok, akikhez kimehet az anyuka, de a babát nem viheti ki. Addig őt átviszik a csecsemősökhöz? Vagy hogy kell ezt elképzelni? Gondolom, a szobában nem lehet hagyni, hiába van ott a többi anyuka, mert ők a sajátjukkal foglalkoznak.
Nálatok hogy zajlott a kórházi látogatás?
Kb négyen jönnek biztosan, és szeretném tudni, hogy fog történni, ki hogy csinálta, és meddig?
Tavaly decemberben szültem Székesfehérváron, ott az a szabály, hogy a kórterem ajtajáig jöhetnek a rokonok, oda tolod a babát megmutatni, de amúgy a babábak benn kell maradni, Anyuka kimehet. De gondolhatod ez mennyire kényelmes olyan szobában, ahol 3-4 anyuka van, és feszt jönnek a rokonok. Nekem szerencsém volt, utolsó estig egyedül voltam, tehát a látogatós napokon nem volt szobatársam. Akkor zuhanyoztam, ha a baba aludt, napközben, ha valami miatt ki kellett mennem vizsgálatra, stb, jöttek szólni, és addig a nővér bent maradt a babával. Hozzám minden nap a férjem jött, váltakozva a szüleimmel és anyósomékkal, más látogatóm nem volt, mert nem szerettem volna.
Így ők kényelmesen tudtak ajtót állni, figyeltek a gyerekre, amíg ettem az ebédet, amit hoztak, vagy pisiltem, zuhiztam egyet gyorsan.
Egyébként az a szokás, hogy a szobatársakra hagyják a gyereket, a folyosón az ajtó környékén vannak a látogatóval, a benn maradók figyelnek a babára és szólnak, ha sír/felkelt/stb.
Én benthagytam a kórterembe, ha csak pár perces látogatók jöttek.
Nem mentem el az ajtó elől, így hallottam, ha sírt és be tudtam menni. de a többi anyuka is odafigyelt rá, én is az övékre, ha hozzájuk jött valaki.
Ha olyan ember jött, akkor pedig visszatoltam az újszülöttre arra a fél órára.
13-as, leírtál mindent, amitől félek. Amúgy is elég nehezen jövök ki másokkal, és borzalmas élmény lehet, amit átéltél.
Ha lehetne, én is kérnék VIP szobát, de erre a célra a kórház nem tart fenn külön szobát, szóval esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!