Aki biztosra tudja ,hogy ciklus elején vagy végén fogant a babája ,de mégis a menstruáció alapján írták ki az időpontot! Ti mikor szültetek meg végül? Én menstruáció alapján ma vagyok 38 hetes! Fogantatás alapján holnap 39 hetes. Mindig is nagyobb volt a babám 1 héttel. De a dokik ezt nem veszik figyelembe. Pedig peteérés követésre is jártam. Az alapján is megállapítottuk hogy nem középidőben volt peteérés. Számít ez vajon? Tapasztalstokra lennék kíváncsi. Nagyon köszönöm!
Csak a terhesség diagnosztizalasnal szoktak menstruacio szerinti terhessegi kort saccolni, max a 12. Uh-n a babamereteibol ezt korrigalni szokták, mert 12. hetig egyformán nőnek a magzatok.
Nálam ket orvos nem egyezett..a kulfoldi doki pont egyezett azzal amit fogantatastol számoltam, kiírt szulesre x.napra, erre az itthoni magyar doki a gagyi uh gépével felulbirálta két héttel korábbra es ha jol remlik, 10 nappal korabbra modositotta a kulfoldi doki szerinti szules id.pontot.
2017. szept. 23. 08:15
2/12 anonim válasza:
Szoval magyar doki szerint a végén 38. hét után szultem, a kulfoldi szerint 37.het utan es azt mondták, az ujszulott le van maradva fejlodesben, nem felel meg a terhessegi kornak, kozben csak nem jol irta a magyar a terhessegi kort...
2017. szept. 23. 08:19
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
Engem kb 9 héten írtak ki.
És nem korigáltak azóta se semmit. Ultrahangon mindig mondta a doki ,hogy nagyobb nagyobb.. jó e a cukrom? De persze jó!minsig magyaráztam neki mi a helyzet ,de nem foglalkoznak vele. Csak az utolsó menstruáció számít! Pedig hozzá jártam peteérés követésre is de mindegy! Nekem akkor már ígyse úgyse lesz koraszülött. Remélem hamarosan meg is születik :)
2017. szept. 23. 08:45
4/12 anonim válasza:
Teljesen mindegy már, a 38. héten, ha ma jön, vagy egy hét múlva ugyanúgy nem lesz vele semmi gond, én a 36 héten szültem, nem volt semmi koraszülöttségből fakadó baja.
2017. szept. 23. 09:05
5/12 anonim válasza:
uh alapján tudjuk mikor repedt meg a tuszőm.:) meg hőt is mértem, 1nappal kisebb volt végig a baba
na de szülés: 39+1 naposan programcsászár
2017. szept. 23. 10:18
6/12 anonim válasza:
ja és hiába volt kisebb mindg 1-2 nappal ígyis mensi szerint írtak ki.
2017. szept. 23. 10:18
7/12 anonim válasza:
41. héten. Angliában és Magyarországon is ugyanannyinak mérték a picit minden egyes alkalommal, soha nem korrigálták. Középidőben volt peteérésem, akkor is fogant(pont akkor ritkán szeretkeztünk), a terhességi teszt is pont a várható mensi(28 napos ciklus) első napján pozi lett, a gyerek sem volt ráncos mikor megszületett (tehát elvileg nem hordtam sokkal túl), mégsem "időben" született. :D
2017. szept. 23. 15:32
8/12 anonim válasza:
2.babám ciklus 24.napján fogant.12.héten módosították is a terminust.
Menstruáció szerint 42hét 4napra,módosított terminus szerint 41 hétre született
2017. szept. 23. 16:23
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2017. szept. 23. 16:59
10/12 anonim válasza:
Én nem tudom mikor volt peteérésem, mert fogamzásgátló abbahagyása után lettem terhes, viszont ha a hivatalos számítási módot veszem, hogy mikor kellett volna megjönnie ahhoz képest 5 nap késéssel lett pozitív a tesztem, végig 5 nappal kisebb volt, mint "kellene" és a sors (vagy lehet nem is az:)) úgy hozta, hogy kereken 40+5-re szültem.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!