Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Első babával császáros anyukák...

Első babával császáros anyukák! Hogyan alakult a szülés a második babával? És az első miért lett császár?

Figyelt kérdés
2010. máj. 26. 16:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Nekem nem fordult be az első gyerkőc és nagy is volt, a magzatvíz meg veszélyesen kevés, ezért lett császár az első. A második meg azért, mert 1 évre rá jött a tesó, és hegszétválás indult meg a szülés alatt. Elvileg nem kötelező, de nagyon tanácsos a 2.-at is császározni, de ez csak amolyan orvosi protokoll, szerintem a saját orvosodtól többet tudnál meg. Mit szeretnél amúgy?
2010. máj. 26. 16:49
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Nekem a nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinor, és az orvos ajánlotta, mert lényeg az egészsége! A Másodiknál már normál úton szültem, és most vagyok jelenleg 38 hetes a 3. gyerekkel. :)
2010. máj. 26. 16:55
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az első válaszolónak: természetes szülésben reménykedem, de az első császár után a dokim azt mondta, hogy bár nem 100%, de valószínűbb, hogy a második is császár lesz.

Nekem egyébként azért lett az, mert 10 nappal túlhordtam, közben a cukrom is magas volt és 3 nap indítgatás után (és elfolyt magzatvíz után) sem tágultam gyakorlatilag semmit.

2010. máj. 26. 16:58
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Méh műtét miatt(csecsemő-fejnyi myoma) eleve programozott császáros voltam ,most 15 hetes kismama vagyok csak császár lehet.
2010. máj. 26. 17:01
 5/14 A kérdező kommentje:
én még azért is izgulok, hogy most is túlhordom, ebből az egy szempontból reménykedem abban, hogy esetleg a dokim nem engedi az előző császár miatt és a kiírt idő környékény megcsászároz.
2010. máj. 26. 17:09
 6/14 anonim ***** válasza:
77%

Mivel indoloja a dokid, hogy a 2. is valszeg császár lesz? Mennyi lesz a korkülönbség?

(bocs hogy kérdezősködök, csak én is hasonló cipőben járok)

2010. máj. 26. 18:38
 7/14 A kérdező kommentje:
még nem indokolta, ezt a 6 hetes kontrollon (az első szülés után) mondta, most még nem kérdeztem meg újra (18. hétben vagyok, még korainak tartom ezt a kérdést). A két gyerkőc között 2 év 3 hónap lesz.
2010. máj. 26. 20:40
 8/14 anonim ***** válasza:
82%

Szia! Az első babával azért császároztak, mert túlhordtam, nagy baba volt és semmire sem indult el a fiam kifelé. Egy darab fájásom sem volt, még jósló sem!! A második császár, igaz másik doki volt, ő kb. 2-szer megkérdezte, hogyan szeretném. Mindig császárt mondtam. Így is lett, a napot is én választottam:))

Annyit még megemlített, hogy azért nem "erőlteti", hogy normálisan szüljek, mert egy anya érzi azt, hogy miért akar császárt. Annak oka van. A fiamnak egyébként a nyakán volt a köldökzsinór is. Elmesélt egy történetet, ha érdekel, szívesen megosztom veled.

2010. máj. 26. 21:37
 9/14 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező: köszönöm a válaszod! Nálunk 2 év 2 hónap lesz és még mi sem beszéltünk a szülésről, de a 6 hetes kontrollon nekem is említette, hogy "hamarabb fognak szikéhez nyúlni" a császár után :(

Utolsó: engem nagyon érdekelne a történeted!

2010. máj. 26. 21:47
 10/14 anonim ***** válasza:
70%
Az elsőt túlhordtam 1 héttel és amikor megindult a szülés rosszak voltak a szívhangjai.A másodikat pont ma 1 éve szintén császárral szültem:A kiírt időpontig nem indult meg,indítani nem lehet ha az előző császár volt és így nem erőltettem a sima szülést.Még szerencsére,mert a nyakán volt a köldökzsinór,dokim szerint nem tudtam volna simán megszülni.Úgyhogy szerencse!Mi a szüléssről a 36 hét környékén beszéltünk a dokimmal.
2010. máj. 26. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!