A fogadott orvost ki értesíti, a szülő nő vagy a kórház? Azonnal bejön vagy csak amikor már a tágulás a vége felé jár?
Általában ez azért szóba kerül a terhesgondozás végén, naponta- kétnaponta kell az orvossal találkozni, miért nem tőle kérded, mi lesz, ha beindul?..
Mivel egy orvosnak sok betege van, rendelést és ügyeletet is ellát, általában nem szokták szeretni, ha a szülő nő kezd dirigálni, mikor hol legyen, mert nem is mindig ismerik fel, hol tart a szülés folyamata. Ezt jól meg tudja ítélni a kórházban lévő fogadó ügyeletes ill. szülésznő, akik szólnak az orvosnak, hogy elkezdődött és hol tart a dolog. Az, hogy végig pénzelve volt az orvos, még nem jelenti automatikusan, hogy szolgaként ugrik akkor is, ha még nem indokolt, tekintve, hogy másokat is ellát, akik szintén pénzelik, vagy nem pénzelik, de rászorulnak.
Kikérem magamnak hogy agresszív lennék, ha megkérem az orvost, hogy legyen bent szülésnél akkor nem az utolsó 5 percre kérem hanem azz egész folyamatra!A kitolási időre nem fogadnék orvost!
Akkor fizetek úgymond hálapénzt ha azért kapok is vmit!
Ezzel a többi beteg is így van, és gyakran összejönnek a szülések, problémák! Frontok idején káosz van a szülőszobákon, máskor meg egész nap semmi... Nem egyedül fizetsz, és mások is ugyanezt várják a pénzükért - bár ne érezné az ember úgy, hogy kell adni! Ettől függetlenül van, mikor csak a végén közlik, hogy pont elutaznak valahová...
Egy kérdést azért megér az orvos felé, hogy ő ezt hogy gondolja - amúgy legjobb a legelején rákérdezni, ne a 40. héten érjen meglepetés. Én az első találkozáskor rákérdeztem a számomra lényeges dolgokra, amik orvos- és kórházfüggők, és ha nem stimmeltek voltak, orvost váltok (meg is tettem az elején kétszer).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!