Mitől lehetnek valakinek már tolófájásai úgy, hogy a baba feje még magasan fent van?
Na, ezen én is gondolkodtam... A második babámnál így volt. Sok volt a magzatvíz, lebegett a feje, és mikor leengedték a vizet, sem ment lejjebb. Sőt mé utána sem. Már tolófájásaim voltak, de mé várták, hátha lejjebb megy. Aztán végül így kezdtük a kitolást. Hála Istennek, nem lett gond.
Gondolom, ha vannak fájások, akkor ha azokkal teljesen kitágult az anyuka és eltűnt a méhszáj, így is - úgy is jönnek a tolófájások.
Sajnos igen.
Fel órán át tartotta vissza a kezével a szülésznő közben könyörgött hogy ne nyomjak mert beszakad a méhem..lélegeznem kellett és oldalra fordulni,borzasztó volt. (Az oxitocin miatt volt szerintem)
Ja és ezt sem értem, hogy ha egyszer úgy érzed, nyomnod kell, olyan elementáris erővel jön, hogy nyomj, akkor hogy lehet, hogy még nem nyomhatsz? Írtátok itt többen, hogy mert így sérülhet, beszakadhat stb a méh. De miért jönnek ilyen erős fájások, ha egyszer még nincs ott az ideje, hogy a baba megszülessen? A vajúdást értem, előkészíti a szülést, de a vajúdási fájdalom (nálam legalábbis) nem is volt olyan elviselhetetlen, de a tolófájás iszonyatos volt, és még vissza is kellett tartani, mikor már az egész testem azért kiabált, hogy szüljünk már.
Szóval kérdezhetném úgy is: miért nem csak olyankor jönnek a tolófájások, mikor a baba feje már a szülőcsatornában van és teljesen készen áll arra, hogy megszülessen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!