Van így esély a természetes szülésre?
Az első babámat időre szültem, 3350 grammal és a feje kerülete 34 cm volt. Én 152 cm vagyok, hüvelyi úton szültem (bár természetesnek nem mondanám, mivel sok volt benne a beavatkozás, de ez most lényegtelen).
Most a másodikkal vagyok terhes, 37+0 héten volt Uh, és 34 cm a feje (BPD) és 3360 g a becsült súly, tehát akkora, mint az első 40 hetesen.
A súly nem zavar, hiszen csak becsült, lehet ennél sokkal kisebb is, meg ezen maximum annyi múlik, hogy mekkora lesz a gátmetszés. De amiatt aggódom, hogy már most ilyen nagy a feje. Kérdeztem természetesen az orvost, hogy ki fog-e férni a medencémen, tképp. annyit mondott, hogy majd kiderül, ha eltűnt a méhszáj. (Mert ugye feltételezem, hogy mivel én kis méretű vagyok, a medencém is arányosan kisebb.)
Volt valaki így? Ilyenkor beindul hamarabb a szülés magától, még mielőtt túl nagy lenne? Sokat nő 3 hét alatt a feje kerülete? Ha mégis császár lesz, akkor végig kell vajúdnom, és az utolsó pillanatban derül ki, hogy császár lesz? (Ezt abból gondolom, hogy a méhszáj eltűnése után derül ki az orvos szerint.) Nagyvonalakban hogy történik a császár? (Tudom, mindenhol máshogy, ezért kérdezem csak nagyvonalakban.)
A méhszájam még zárt, kevesebbet keményedik a méhem, mint ilyen idős terhesen az elsővel, nincs hasmenésem, nem változott a hangulatom, tehát nem érzem úgy magam, mint aki mindjárt szülne.
Ha beilleszkedik a medencedbe akkor ki fog ferni
Az elso baba helyet csinalt nyugi
Elony ha termeszetesen vajudsz es vertikalisan szulsz.
Hát, nem tudom, hogy itt mennyire lehet természetesen vajúdni... Ahol az első babát szültem, ott végig feküdni kellett a CTG miatt és kitolni is csak háton fekve lehetett. Pedig volt labda, kád, szülőszék amúgy, de csak azért, hogy szülésfelkészítőn tudják mutogatni.
Itt nem tudom mi a a helyzet, mert a szülésfelkészítőről lemaradtam, mert dolgoztam, a következő meg akkor lesz, mire megszülök. Remélem legalább sétálni lehet. A védőnőtől tudok annyit, hogy félig ülő helyzetben lehet kitolni, de máshogy nem.
En kadban vajudtam es szuloszeken gatmetszes nelkul egy 4300g babat szultem
Egyetlen egy oltesem volt
Persze, hogy mondtam, még fel is ültem, de elmozdult a CTG tappancs és lecseszett a szülésznő, hogy mit mozgok.
Utolsó, mekkora volt a babád feje? Engem ez aggaszt igazán, nem a súlya és a gátmetszés.
Leírom nekem hogy volt:
1.baba Eltűnt méhszáj,pózok váltogatása (állva,ülve,fekve,oldalt stb) Közben oxis infúzió.Ez ment 4 órán keresztül majd kimondták:Császár,nem fér ki!Katéter,borotválás.Áttoltak a műtőbe,segítséggel átmásztam a műtőasztalra (ekkor már nem volt szünet a fájások között).Gerincbe szuri,lefeküdtem,lekentek fertőtlenítővel és pár percen belül mutatták a babámat.4000g 54cm 36os fejkörfogat.
2.baba 24óra vajúdás után kb 20 perc kitolás.3600g 52cm 34es fejkörfogat.
3.baba 5óra vajúdás,kb 10perc kitolás.4000g 51cm 35ös fejkörfogat.
Szóval nyugi!Az első kitaposta az utat 😉 Szép szülést/születést nektek!
Szia! Én 161 cm vagyok és így zajlottak a szüléseim:
Az első 3070 g, 53 cm volt, 34-es fejkörfogattal. A kitolás 10 perc volt.
A második 3920 g, 59 cm, 36-os fejkörfogattal. Szintén 10 perces kitolás, de ő nem ileszkedett be a végéig, így egészen fentről kezdtük. (Sok volt a magzatvíz, e miatt lebegett a feje, és mikor elfolyt, akkor sem ment le vmiért. Kitolás közben a szülésznő mindig benyúlt, h irányítsa. Egyáltalán nem fájt, csak nagyon fura volt. Ezt csak azért írom, mert valószínű, hogy ha rendesen kezdjük a kitolást, beilleszkedett fejjel, gyorsabb lett volna.)
A harmadik baba 3300 g, 54 cm, 34-es fejkörfogatú volt. Kitolás kb. 2-3 perc, de ami biztos, h 1 tolófájás.
Szerintem ne aggodj mert egy részt, az hogy alacsony vagy, nem jelenti azt, h kisebb a medencéden a lyuk! Az esetelg lehet, hogy maga a csont kisebb, de a lyuk attól még simán lehet ugyanakkora. Van olyan, mikor egy magas nő nem tud megszülni egy átlagos (pl 34-35-ös fejű) babát téraránytalanság miatt. Szerintem a medencén lévő lyuk mérete nem függ sem a magasságtól, sem maga a csont nagyságától.
Másrészt a baba feje így, 3 hét alatt biztos nem nő már akkorát, véleményem szerint max. 36-os lesz és akkor is lehet, h sokat mondtam.
Ja, és harmadrészt azért azt az orvosnak látnia kell már az elején, ha nem férne ki... Úgy tudom, UH-on állapítják meg a téraránytalanságot, és nem csak a baba fejkörfogata alapján.
Régen sokkal alacsonyabb volt az átlag magasság, mégis megszülték a babáikat a nők. Szerintem, ha ez akadály lett volna, még sokkal többen haltak volna meg a szülésben. Ma - én úgy tudom, 38-as fejig engednek terészetesen szülni, ha valainek átlagos a medencélyén lévő lyuk mérete.
Semmi gond nem lesz, ettől simán menni fog hüvelyi úton! Könnyű szülést!
U.i.: És ne aggódj, mert az leblokkolhat, és az viszont már okozhat komplikációkat!
Sziasztok! 13-án szültem, kár volt félnem előre. :) Sikerült hüvelyi úton szülnöm. 36 cm volt a baba fejének a kerülete és 4000 gramm volt. Sőt: kérni nem is mertem, gondoltam esélytelen, de a szülésznő csinált gátvédelmet. Nem is repedtem, csak egy kis hámsérülés lett, amit nem is varrtak.
Köszi még egyszer a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!