Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy aggódó 3hónapos kismama....

Egy aggódó 3hónapos kismama. Kérlek nyugtassatok meg. Ez nem ilyen borzalmas úgye?

Figyelt kérdés

Nagyon félek a fájdalomtól és lenne pár kérdésem az orsvosom mégsem tudhatja hisz férfi és sosem szült.Olyan anyukák válaszát várom akik természetes úton szültek. Mihez lehet hasonlítani azt a fájdalmat? Ha valaki epidurálist kap az csak a toló fájdalmakat szünteti meg ? A toló fájdalmat én úgy képzelem el mint amikor nagyon erős menstruációs görcseim voltak és úgy éreztem majd szét szakadok és inkább "megszülném a méhem "minthogy tovább fájjon.Jól gondolom vagy ez teljesen más és erősebb fájdalom? És amikor már jön a baba és elrepedek ott vagy netán gátmetszést csinálnak azt is érezni fogom ha igen mijen az a fájdalom mert így belegondolva olyan lehet mintha most levágnák pl a kézfejem?Kérlek nyugtassatok meg, hogy ez nem ennyire borzalmas.Ha ennyire rettegek megbeszélhetem az orvossal, hogy császárral szülessen a kisbabám vagy nincs beleszólásom ?

Köszönöm a válaszokat!

Egy aggódó kismama aki már nagyon várja a pici babáját

2010. máj. 25. 10:59
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Fél év alatt fogytam kemény diétával és nagyon sok edzéssel 28kg-t ez a bőröm az edzés ellenére sem tudta követni így kötény hasam lett.Régebben a túlsúlyom gátolt a boldogságban utánna pedig a lógó bőr mivel a tb nem fizette így lassacskán összegyűjtöttem rá a pénzem és 22 évesen megcsináltattam.Utánna 2 napot voltam még a klinikán majd haza engettek ,pihengettem fájt úgyan de túléltem, viszont a heg még mindig látszik kényes a bőröm és csúnyán hegesedik.De ez után, hogy meg volt az "álom alak" minden jóra fordult mint a mesében .Nagy sikereket értem el minden téren és a férjemet is magaménak tudhatom. A tökéletes test megszálotja voltam évekig azt hajkurásztam, viszont most egész kis formás pocim kezd lenni nagyon szeretem.
2010. máj. 25. 11:38
 12/25 anonim ***** válasza:
34%
Köszi.Mennyibe került,mit vágnak olyankor,csak a bőr felszinét?
2010. máj. 25. 11:46
 13/25 A kérdező kommentje:
Altatásban zajlik az egész viszont nagyon hosszadalmas nem is lehetne ébren kibírni.Felvágnak és a felesleges még megmaradt zsírt eltávolítják a felesleges bőrt levágják egy új köldököt csinálnak és a has alján varnak össze egy hosszú csík amit a fehérnemű bikini teljesn eltakar.De minden plasztikai sebész felvilágosít még mielött bármi is biztos lenne, hogy hogyan zajlik a műtét.Ezek után természetesen kivizsgálások sora következik vérvétel,röntgen stb.Én közel 1 millioért csináltattam Dr. Seffer Istvánnal a Seffer & Renner Magánklinikán viszont jóval olcsóbb plasztikai sebészt is lehet találni akik nem feltétlenül rosszabak akár már 200-300ft-tól és részletre is megoldható akik nem feltétlenül rosszabak.
2010. máj. 25. 11:53
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg akkor a dokival megbeszélni a császárt. Tény h jobb mert sok kellemetlenséget elkerülsz vele. 1 természetes és 2 császáron túl lévő anya.
2010. máj. 25. 12:21
 15/25 anonim ***** válasza:
68%

Ha ennyire felsz a szulestol,beszeld meg az orvossal hogy kapjal megfelelo fajdalomcsillapitot.

3 gyerekes es pocakos kismama,aki szinten fel a szulestol.

2010. máj. 25. 13:49
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem császárom volt, de már csak a tolófájások beindulásakor. Tudom, hogy a kitolást nem éltem át, nem tudhatom mennyire fáj, de mindig elhűlve olvasom, hogy valaki azt hiszi, hogy a császárnál nem fog fájdalmat érezni.

Én megértem, ha valaki nem szeretne szülni, ha fél az egésztől és tudom, hogy ez a szemnélet most nem divatos, de ha úgy gondolja, hogy annyira nem akarja, akkor meg kell keresni azt az orvost, aki elvállal egy műtétet "ok nélkül". De azt ne hidd, hogy így nem lesznek fájdalmaid. Sokkal-sokkal több fájdalmad lesz és a szíved fog megszakadni, amikor a term. szült anyukák már nevetve babáznak, neked meg még mindig 10 perc míg felnyomod magad az ágyból.

Én most várom a 2. babám és rettegek a császártól, pedig sajnos jó eséllyel az lesz.

Nagyon nagy műtét ne tolj ki magaddal. Ez nem hasplasztika, itt mindent vágnak.

Ha mégis műtétet szeretnél, akkor keress fel egy pszichológust, akihez el kell járni és majd kiállít neked egy papírt erről, az orvosok ezt el szokták fogadni.

2010. máj. 25. 14:03
 17/25 anonim ***** válasza:
Engem csaszaroztak, de egyaltalan nem ereztem olyan rossznak, mint masok tapasztaltak. Raadasul itt (nem Mao.) egyik nap csaszar, masnap meg kuldenek is haza, ha minden okes. A masnap kicsit kellemetlen volt, nehezen birtam felallni, fajt is egy kicsit, de harmadnaptol egyre jobb lett, mar csak akkor fajt, ha sokaig ultem vagy fekudtem es fel kellett allnom valamiert. Ha mar labon voltam es jottem-mentem, akkor nem fajt. Szerencsere nekem nem voltak rossz tapasztalataim a csaszarral. 5 honapja tortent, mara alig erzem. Nem azt mondom, hogy semmit nem erzek, mert amikor a lanyom rugkapal es eltalalja a seb kornyeket, akkor egy kicsit erzekeny, de egyebkent teljesen oke. En, tapasztalat hianyaban, azt mondanam, hogy szerintem nem fajdalmasabb a csaszar a termeszetes szulesnel.
2010. máj. 25. 15:52
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt rossz a szülés. Fájt, de jó élmény volt.

Burkot repesztettek, majd oxytocin (hormon, hogy legyenek összehúzódások). Ettől lettek fájások, de nem volt vészes. Majd jött az Eda (ez sem fájt amikor beadták, de éreztem). Az első hatott, a második nem. Ekkor már erősebb fájások, derék, illetve mint a menstruációs, csak dúrvább. Ettől kezdve megint hatott az Eda (óránként adják az új adagot, de olyan mint a branül-be van ültetve). Közben is éreztem a fájásokat, de sokkal tompábban, mint amilyenek valójában voltak. Aztán jöttek a tolófájások, de nem tolhattam (nem volt a vajudóban sem orvos, sem szülésznő, egyedül meg nem mertem-ez kb 10 perc volt). Ez olyan érzés, mint amikor nagyon kell kakilni, csak 10x erősebb (bocsi, h így írom, de tényleg olyan). Én a gátmetszést nem éreztem, csak onnan tudtam, hogy most fog következni, hogy láttam a lidocainos tűt a doki kezébe (vágás előtt érzéstelenítenek, miközben te a baba nyomásával vagy elfoglalva, tehát fájásod van). Aztán kijött a baba, én meg csak néztem, hogy meddig varrogat még, mire kiderült, h magas hüvelyfal repedésem is volt.

Én is féltem nagyon a szüléstől, de örülök, hogy simán szültem. És akarok még:)

4 hós kiscsaj mamija

2010. máj. 25. 16:24
 19/25 anonim ***** válasza:
Szia!Én Eda-val szültem 2 hete.Csak ajánlani tudom az egész vajúdásból semmit nem éreztem.5órát vajúdtam,mikor elkezdtem érezni valami fura feszitő fájdalmat ,mintha borzasztóan kéne nagy wcznem,és pisilni egyben.Szóltam hogy kérek még edát,de akkor már nem adtak,mert ezek a toló fájások voltak.Eltünt a méhszáj,közölte a dokim hogy nemsoká meglesz a baba.Hát én toltam,ahogy birtam,sajna nem jött,később derült ki hogy beszorult a szülőcsatornába:-(((Nem akarlak elkeseriteni,nekem borzalmas fájdalom volt,főleg hogy hiába toltam,semmit nem haladt előre a szülés.1.5óra szenvedés után vákumoztak meg,ami egy áldás volt már akkor.Ha van lehetőséged kér edát,a legszuperebb fájdalom csillapító,nekem semmilyen mellékhatása nem volt.
2010. máj. 25. 16:24
 20/25 anonim ***** válasza:

Ja, 16:24es vagyok.

7 órát vajúdtam, 1et toltam.

2010. máj. 25. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!