Egy aggódó 3hónapos kismama. Kérlek nyugtassatok meg. Ez nem ilyen borzalmas úgye?
Nagyon félek a fájdalomtól és lenne pár kérdésem az orsvosom mégsem tudhatja hisz férfi és sosem szült.Olyan anyukák válaszát várom akik természetes úton szültek. Mihez lehet hasonlítani azt a fájdalmat? Ha valaki epidurálist kap az csak a toló fájdalmakat szünteti meg ? A toló fájdalmat én úgy képzelem el mint amikor nagyon erős menstruációs görcseim voltak és úgy éreztem majd szét szakadok és inkább "megszülném a méhem "minthogy tovább fájjon.Jól gondolom vagy ez teljesen más és erősebb fájdalom? És amikor már jön a baba és elrepedek ott vagy netán gátmetszést csinálnak azt is érezni fogom ha igen mijen az a fájdalom mert így belegondolva olyan lehet mintha most levágnák pl a kézfejem?Kérlek nyugtassatok meg, hogy ez nem ennyire borzalmas.Ha ennyire rettegek megbeszélhetem az orvossal, hogy császárral szülessen a kisbabám vagy nincs beleszólásom ?
Köszönöm a válaszokat!
Egy aggódó kismama aki már nagyon várja a pici babáját
Ha ennyire felsz a szulestol,beszeld meg az orvossal hogy kapjal megfelelo fajdalomcsillapitot.
3 gyerekes es pocakos kismama,aki szinten fel a szulestol.
Nekem császárom volt, de már csak a tolófájások beindulásakor. Tudom, hogy a kitolást nem éltem át, nem tudhatom mennyire fáj, de mindig elhűlve olvasom, hogy valaki azt hiszi, hogy a császárnál nem fog fájdalmat érezni.
Én megértem, ha valaki nem szeretne szülni, ha fél az egésztől és tudom, hogy ez a szemnélet most nem divatos, de ha úgy gondolja, hogy annyira nem akarja, akkor meg kell keresni azt az orvost, aki elvállal egy műtétet "ok nélkül". De azt ne hidd, hogy így nem lesznek fájdalmaid. Sokkal-sokkal több fájdalmad lesz és a szíved fog megszakadni, amikor a term. szült anyukák már nevetve babáznak, neked meg még mindig 10 perc míg felnyomod magad az ágyból.
Én most várom a 2. babám és rettegek a császártól, pedig sajnos jó eséllyel az lesz.
Nagyon nagy műtét ne tolj ki magaddal. Ez nem hasplasztika, itt mindent vágnak.
Ha mégis műtétet szeretnél, akkor keress fel egy pszichológust, akihez el kell járni és majd kiállít neked egy papírt erről, az orvosok ezt el szokták fogadni.
Nekem nem volt rossz a szülés. Fájt, de jó élmény volt.
Burkot repesztettek, majd oxytocin (hormon, hogy legyenek összehúzódások). Ettől lettek fájások, de nem volt vészes. Majd jött az Eda (ez sem fájt amikor beadták, de éreztem). Az első hatott, a második nem. Ekkor már erősebb fájások, derék, illetve mint a menstruációs, csak dúrvább. Ettől kezdve megint hatott az Eda (óránként adják az új adagot, de olyan mint a branül-be van ültetve). Közben is éreztem a fájásokat, de sokkal tompábban, mint amilyenek valójában voltak. Aztán jöttek a tolófájások, de nem tolhattam (nem volt a vajudóban sem orvos, sem szülésznő, egyedül meg nem mertem-ez kb 10 perc volt). Ez olyan érzés, mint amikor nagyon kell kakilni, csak 10x erősebb (bocsi, h így írom, de tényleg olyan). Én a gátmetszést nem éreztem, csak onnan tudtam, hogy most fog következni, hogy láttam a lidocainos tűt a doki kezébe (vágás előtt érzéstelenítenek, miközben te a baba nyomásával vagy elfoglalva, tehát fájásod van). Aztán kijött a baba, én meg csak néztem, hogy meddig varrogat még, mire kiderült, h magas hüvelyfal repedésem is volt.
Én is féltem nagyon a szüléstől, de örülök, hogy simán szültem. És akarok még:)
4 hós kiscsaj mamija
Ja, 16:24es vagyok.
7 órát vajúdtam, 1et toltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!