Szülés után mennyivel kezdhetek el ismét tornázni, futni, mozogni aktívan? Illetve milyen "diéta" fér bele?
Szia. Tornázni szülés után 3 hónappal már nyugodtan lehet. (nagyon jó a Béres Alexandra Változz vissza kazija)
Diétázni nem nagyon javasolt. Én megpróbáltam egy kicsit csökkenteni a vacsit és egyből észrevettem, hogy csökken a tejem, úgyhogy a kajával nem kísérletezem.
Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
Szoptatáskor nagyon fontos, hogy mit eszel. Én nap mint nap látom a tej mennyiségén. Szóval a étrenddel ne kísérletezz.
Az intenzív torna is hasonló eredménnyel járhat, mert az energiád a tornára mehet el nem a tejtermelésre. Enyhe torna azonban hasznos lehet, a közérzeted szempontjából is. Szóval mindenképp valami kifejezetten erre a célra készült edzésprogramot végezz. (pl baba-mama torna)
Egyébként a nők nagy része a szoptatás alatt magától visszanyeri az alakját. Én pl. már kevesebb kiló vagyok, mint előtte. A babám fél éves és 11 kg, amit ő hízik, én fogyok. Elég sok kalóriát eléget a szoptatás. Csak arra figyelj, hogy ne egyél sok felesleges szénhidrátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!