Szülés alatt mit tud segíteni, miben tud részt venni az apuka?
Nekem jó volt nagyon, hogy fájás közben masszírozta a derekam. Ugyanis azt éreztem, hogy mindjárt szétszakad a csípőcsontom.
Utólag azt mondja, rossz volt látni, hogy szenvedek, és nem tud mit tenni. A tehetetlenség. Hiába mondom, hogy nekem sokat jelentett az a derékmasszírozás...
Ezt majd érzed, neked mi esik jól akkor. Van, aki "hisztisebb" és minden idegesíti akkor, van, aki csak támaszkodik fájás alatt a férjén, és van, akinek kimondottan jól esik (mint én), ha tesz valamit.
Amúgy amíg nem voltak erősek a fájások, ő is azt mondta, hogy ez elég unalmas. Csak sétálgattunk, vártunk. Néha megvizsgáltak, és semmi nem történt, amíg a vajúdóban voltunk.
lelki támasz, erőt ad, hogy nem vagy egyedül.
ráadásul a küldönc szerepét is rá lehet bízni, van aki kiszóljon, kiszaladjon, ha bmire szükség van.
Barátnőm férje elevenem akart bemenni, utólag is azt mondta szörnyű volt neki a tehetetlenség, barátnőmnek meg hogy ő ott szenved mikor ő vajúdik, úgyhogy kiküldte a vége felé. Második gyereknél már nem lesz benn.
Az én párom ragaszkodik hozzá hogy ott lehessen, nekem a jelenléte fontos, hogy tudom bármi lesz, ő figyel rám és az érdekemben intézkedik. Engem ez a tudat megnyugtat, hogy van ott valaki akiben maximálisan megbízom.
Nélküled nem tudja megszülni, nyilvánvalóan.
Ha neked nem elég hasznos, hogy a társad melletted van, és nem elég fontos az esemény, hogy láthatja megszületni a gyerekét, akkor nem tudom, mi tud meggyőzni arról, hogy van értelme, hogy bent legyen. Lényegében fizikailag tényleg felesleges, hiszen ami rajta múlott már megtette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!