Melisszamassza kérdése:
Jelenleg 13+2 hetes terhes vagyok. Az első ultrahang alapján már a méhlepényemnek II-es a meszesedése, a női klinikán a doktor életében nem látott még ilyet. Rettentően félek hogy elveszítem a babát. Volt valaki hasonló helyzetbe és volt rá megoldás?
Figyelt kérdés
2017. júl. 6. 17:42
31/36 A kérdező kommentje:
Akartam én befeküdni 2 napig cipeltem a kis batyúmat hogy befektetnek és valami alap legyen nálam mint papucs halóing stb. De ezzel nem kell befeküdni. Sikerült kierőszakolnom ultrahangot 2 hét múlvára. Az ultrahang rendben volt a baba fejlődik egyenlőre a lepény ellátja a feladatát szerencsére. Csökkentett aszpirint szedek eddig. Remélem ez is segített a lepénynek. Választottam orvost is még ő is nyári szabadságon van de jövőhéten már tudunk találkozni is. Nyári szünetben hetek honapok kérdése mire olyan doktorhoz jutsz aki érdemben is tud tenni valamit nem csak ott van mert éppen ő az ügyeletes stb.
2017. júl. 26. 07:20
32/36 anonim válasza:
Latod mondtam erre nincs gyogyszer se kura se fekves nem segit rajta.
Es beavatkozni sem lehet.
Ki kell varni mi lesz belole
33/36 A kérdező kommentje:
De ha van valami gond bárkivel a szeretteddel, akkor nem elégszel meg a nincs rá gyogyszerrel és kész. Mindíg van valaki akinek sikerült ennek ellenére valahogy megcsinálni a lehetetlent és mint anya képtelen vagy beletörődni a lehetetlenbe. Igy rakott össze minket a teremtő, küzdesz és harcolsz mert élni akarsz. Ha nincs valakiben életösztön és tenniakarás az csak hátradől és vár. Én nem ez a tipus vagyok... így megpróbálok megtenni mindent ami egy picit is segíthet a babámnak hogy életben maradjon. Irígylem azokat akik nyugodtan és higgadtan viselik a csapásokat, de amíg van remény és lehetőség mindent meg fogok próbálni, hogy ezeket megadjam a születendő gyermekemnek. Ez az oka annak is hogy ide írtam, keresek lehetőséget elég egy jó tipp kinek mi jött be, ki min ment keresztűl és mi lett végül az eredménye. Nem az számít hogy van e rá konkrét gyógyszer, ha már el vagy keseredve elég egy sikeres tapasztalat és az már egy reményt ad, hogy igen nincs minden veszve, és sikerülhet nekem is. A léleknek nagy ereje van, ha azt meg tudja az ember erősíteni a kétségbeesés idejében már pozitív a közérzetre, és már javíthatja a lefolyását a történteknek. Úgy gondolom ez az oldal is azért van itt, hogy egymásnak segítsünk, lehetőséget adva a saját tapasztalatainkól kinek hogy sikerült. Persze van olyan hogy nincs rá gyógyszer, de csodával határos módón mégis sikerült néhány embernek ennek ellenére sikeresen kijönni belőle. Értelek én téged, maximálisan realista ember vagy ami nincs az nincs, de eljön mindenkinek az eletében az a pillanat az az esemény ami miatt el kezdi keresni a megoldást ennek ellenére. Ha te nem ilyen vagy, és belenyugszol mindenbe ami nincs az nincs és kész, akkor csak irigyelni tudlak, mert nagyon nyugodt életed lehet, mert nem érint meg sem a te sem mások problémája. De sajnos a legtöbb ember küzd, latol, próbálkozik... én is ilyen vagyok és a legtöbb ember ilyen a világon, így bizony kérni fogok segítséget tovabbra is epedve vátom a jó tippeket, és próbálom magam megerősíteni, hogy igen nekem is végződhet pozitívan a történetem. És majd ha valaki ebben a cipőben jár, és megpróbál tenni valamit és rátalál ugyanarra a problémára mint az enyém, már lesz neki is egy kis reménysugár, hogy nem egyedüli helyzet a nagyvilágban, más is küzdött ezzel, és másnak is sikerült (még ha nincs is rá konkrét gyógyszer). A csökkentett dózisu aszpirin, a vérhigítók segíteni tudnak a lepénynek, hogy a baj ellenére tudjon a vér áramlani benne, eljuttatva a babának az éltető oxigént és a táplálékot. Már adva van esély a babának az életre, több mint a hátradőlök és belenyugszom vagy várom a csodát hátha magától megoldódik. Hangsúlyozom, hogy értem a hozzáállásod, és teljesen logikus és tényszerű,de itt ez nem elég, itt az ember többet akar ennél.
2017. júl. 27. 09:32
34/36 anonim válasza:
Szia igaz nekem teljesen más problémám volt, de megértelek...végig szenvedtem a terhességem, nem fizikailag ..lelkileg. Még más csak örül...nekem a pokol volt, ezt olyan aki nem éli át nem is érti meg.. Nem közvetve ,de nálunk is lepény elégtelenség lett végül a fő gond (toxémia)az orvosom 26 hetesen befektetett. Mert igenis jót tesz a pihenés, fekvés az áramlásnak. Aszpirint én is szedtem, és 24 hetesen tüdőérlelőt is kaptunk(erre figyelj nagyon fontos ha fennáll a koraszülés esélye)Nekem már 26hétől Nst nézett, és 2 naponta áramlást, növekedést hogy kizárja az idő előtti oxigén hiányt. Lényegében NST terápián voltunk, reggel délben 1-1 órás és egész éjszaka s szülőszobán, ez ment a 33 hétig. Akkor több ok miatt megszületett a kis hősöm. Sok sikert!
35/36 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tapasztalatod. Oda fogok erre is figyelni, annál is inkább nert nálam is fennál a toxémia lehetősége, vagyis nekem is számolni kell erre a lehetőségre is pluszban.
Köszönöm 😚
2017. aug. 1. 09:16
36/36 anonim válasza:
Szia! Érdeklődöm, mi újság veletek? Rendben vagytok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!