Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magánkórházasok, ti kaptatok...

Magánkórházasok, ti kaptatok ezért beszólásokat? Mit lehet reagálni?

Figyelt kérdés

19 hetes kismama vagyok. Magánkórházban fogok szülni Pesten, mert itt egy kórház van, ahová akkor sem szívesen megyek be, ha nagyon muszáj...

Mikor ezt bárki megtudja, általában az első reakció, hogy ez mennyire felesleges, meg azt a pár napot ki kell bírni. De ha van jobb, kényelmesebb megoldás, miért ne válasszam azt?!

Megkérdeztem, itt nem lehet lefoglalni előtte a VIP szobát. Egy darab van és ha szerencsénk lenne, pont szabad. De ha nem, akkor visznek a 4-6 ágyas szobába. Oda nem jöhet be semmilyen látogató, a babát úgy láthatják, hogy van egy nagy közös váró és az egyik sarokban van egy ősöreg tv és pár percig azon keresztül megnézhetik a látogatók a babát. Számomra ez ijesztő, hogy napokig nem érintkezhetünk rendesen senkivel szinte.

És hiába mondom el ezeket mindenkinek, az a válasz, hogy lesznek ennél kellemetlenebb dolgok is az életben, minthogy 5 anyukával kell egy szobában lennem, meg hogy elég sok nő kibírja nap, mint nap.

Komolyan, már nem is tudom, mit mondjak az ilyen kérdésekre.

2017. jún. 28. 11:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%
Irigyek. Életem legjobb döntése volt a magánkórház.
2017. jún. 28. 12:35
 12/17 anonim ***** válasza:
77%

Nekem rokonom szült magánkórházban, voltam látogatóban, de nem úgy tűnt nekem, hogy megérte (indított szülés után császár, több hónap mellgyulladás - bár nem állíthatom, hogy ez máshol nem így alakulhatott volna, csakhogy nincs garancia). Ők sem állnak rosszul anyagilag, de azért az az egy-másfél millió (terhesen én is néztem az árakat) biztos hátrébb vetette őket pl. az álom nagyobb lakás megvásárlásában, amire évek óta gyűjtenek. Persze nem szóltam be nekik, mert szeretem őket, és ők egyébként is sokszor szeretnek extra minőségi dolgokra költeni (pl. legújabb kütyük, XY márkás ruhák vagy belvárosban is autó), amikre én sajnálnám a pénzt (pedig tudtommal kb. ugyanannyit keresünk / család), úgyhogy már megszoktam, hogy más nekik a fontos.

Én egyébként 2x szültem államiban, az egyikben VIP szobában, de elég rossz élmény volt. Másodszorra már jobban körülnéztem dokiválasztáskor és nem a körzetesbe mentem utána, és ráadásként meg kiderült, hogy ott a sima 3 távirányítós ágyas, különvécés szoba sokkal normálisabb, mint az előzőben az igencsak öreg és kényelmetlen VIP volt a zárhatatlan szekrénnyel, a nem működő tévével és a sámliról bemászós nyikorgós ággyal (bár a lényeg nem a kényelem volt, amiért váltottam).

2017. jún. 28. 12:36
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Én is magánban szültem, de senki nem szólt be miatta, sőt, érdeklődtek utána hogy milyen.

Ha neked beszólnak mondj annyit hogy megköszönnéd ha nem turkálnának a pénztárcádban hiszen te se teszedaz övékkel, nektek ez a jó, mindenki a legjobbat szeretné magának és a gyerekének nem igaz?

Nálunk a körzetis kórházamban szintén nem lehet VIP szobát foglalni, a többi szoba meg tele van kisebbségivel de a rossz fajtával. Barátnőm ott szült, míg elment zuhanyozni ellopták az almalevét és egy csomag kekszét. Nevetséges. Ráadásul a wctől valami fertőzést is elkapott.

Én a Panoráma teszt megcsináltatása miatt kaptam beszólásokat hogy milyen drága és felesleges.

2017. jún. 28. 12:46
 14/17 anonim ***** válasza:
77%

Ismerős milyen amikor beszólogatnak.

Nekem a "bűnöm" az volt 7 évvel ezelőtt, hogy Budapestre jártam fel, és magánrendelésre, ugyanis kijelentettem, hogy itt Gyöngyösön akkor se szülnék, ha fizetnének érte.

Nekem fontos volt, hogy nyugalomban legyünk, nem valami közös vajúdóban, engem ne oxitocinozzanak, nem akarok gátmetszést, első pillanattól a picimmel szeretnék lenni.Úgy néztek rám az emberek, mintha bolond lennék, szerintük rongyrázás volt.Szerintem meg egyáltalán nem.

Én elmondtam nekik, ez az én szülésem, a mi pénzünk, úgy akarok vajúdni meg szülni, ahogy ÉN akarom.

Közöld velük, hogy semmi közük nincs hozzá, ne dumáljanak.

2017. jún. 28. 12:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Ó,reagálni nagyon sok féle képpen lehet :)

Először is:kinek mi köze hozzá,hogy hol fogsz szülni?Ők fizetik?Gondolom nem.

Másodszor:az ilyen jellegű kérdések tökéletes alkalmat szolgáltatnak Neked arra,hogy szórakozz egy kicsit :)

Ahányszor megkérdezik,annyiszor állhatsz elő különböző válasszal :D

Mikor én szültem,akkor a "Mennyit adtatok az orvosnak?" kérdés volt a sláger :D Mindenki más választ kapott,muris volt.

Foglalkozzon mindenki a saját dolgával szerintem.

2017. jún. 28. 14:11
 16/17 anonim ***** válasza:
74%
Ne törődj velük, mindenki menne, ha telne rá. :)
2017. jún. 28. 18:54
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Tudom mivel vághatnál vissza. :) Amikor én voltam terhes, nem volt fogadott orvosom. Amikor megkérdezték miért nincs, mondtam hogy nem látom szükségét egy problémamentes terhesség esetén, és nem szeretnék nem tudom hányszázezret kifizetni a szülésért egy orvosnak, amikor egy jó kórházban bármelyik orvos le tudja vezetni a szülést (ahol szültem bármelyikőjükkel jól jártam volna). Utánaolvasgattam ennek a témának, és akik hasonlóan gondolták, mint én, azok megkapták, hogy minek szül gyereket, hogy akarja felnevelni, ha ennyi pénzt sem hajlandó fizetni "érte"?. Hát köszönöm szépen, az én dolgom, hogy mikor mire mennyit költök, és fel fogom tudni nevelni a gyerekeimet.

Szóval Te is nyugodtan mondhatod, hogy aki nem tud egy magánkórházat sem megfizetni, az minek szül gyereket, és hogy akarja felnevelni. :) (nyilván nem gondolom komolyan, meg Te sem, de erre nem tudnának szerintem mit mondani) :)

És egyébként pedig felnőtt ember vagy, arra költöd a pénzedet, amire csak szeretnéd, és senkinek semmi köze hozzá. :)

2017. jún. 29. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!