Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magánkórházasok, ti kaptatok...

Magánkórházasok, ti kaptatok ezért beszólásokat? Mit lehet reagálni?

Figyelt kérdés

19 hetes kismama vagyok. Magánkórházban fogok szülni Pesten, mert itt egy kórház van, ahová akkor sem szívesen megyek be, ha nagyon muszáj...

Mikor ezt bárki megtudja, általában az első reakció, hogy ez mennyire felesleges, meg azt a pár napot ki kell bírni. De ha van jobb, kényelmesebb megoldás, miért ne válasszam azt?!

Megkérdeztem, itt nem lehet lefoglalni előtte a VIP szobát. Egy darab van és ha szerencsénk lenne, pont szabad. De ha nem, akkor visznek a 4-6 ágyas szobába. Oda nem jöhet be semmilyen látogató, a babát úgy láthatják, hogy van egy nagy közös váró és az egyik sarokban van egy ősöreg tv és pár percig azon keresztül megnézhetik a látogatók a babát. Számomra ez ijesztő, hogy napokig nem érintkezhetünk rendesen senkivel szinte.

És hiába mondom el ezeket mindenkinek, az a válasz, hogy lesznek ennél kellemetlenebb dolgok is az életben, minthogy 5 anyukával kell egy szobában lennem, meg hogy elég sok nő kibírja nap, mint nap.

Komolyan, már nem is tudom, mit mondjak az ilyen kérdésekre.

2017. jún. 28. 11:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát ne mondd el, hogy ott fogsz szülni. Ha rákérdeznek, mondd a körzetes kórházadat. Úgyis csak a közvetlen család fogja tudni, hogy valójában hova mész.
2017. jún. 28. 11:07
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

Én is magánkórházban szültem, és nem azért, mert nem lehet "kibírni" 3-4 napot a többágyas szobában, vagy mert attól féltem, hogy baja esik a babámnak, ha nem magánkórházban születik.

Nálam 2 oka volt, hogy ezt választottuk, és ezt is mondtam, ha valaki kérdezett erről:

1: Azt akartam, hogy a születés amennyire lehet, egy jó élmény legyen mindenkinek, nekem is, a babának is, az apukának is. Ehhez nekem az kellett, hogy tudjam, hogy szépen, kedvesen bánnak majd velem, és ott lehet velem a férjem, amikor csak akar. Sajnos ez egy állami kórházban nem adott a legtöbb esetben.

2: Nem akartam zsebbe fizetni az orvosnak, azt akartam, hogy számlát kapjak mindenről. Ez szintén csak magánban volt lehetséges.

Egyébként én nem mennék bele nagy magyarázkodásba a helyedben. Egyetértek, hogy ha van ilyen lehetőséged, használd ki. Sokkal többet számít például, hogy a 3 nap után valószínűleg úgy jössz ki a kórházból, hogy megtanítottak pelenkázni-fürdetni-SZOPTATNI, hogy normálisan étkeztél, jól aludtál, nem bántak veled lekezelően vagy netán megalázóan. Nagyon szomorú, hogy ez nagyobb valószínűséggel történik így egy magánkórházban - jó lenne, ha ez lenne az alap.

2017. jún. 28. 11:09
 3/17 anonim ***** válasza:
81%

Nehogy már ezért rosszul érezd magad, ez csak az irigység az emberek részéről. Én meg szívesen mennék magánkórházba, mint államiba, csak nem tehetem meg. Arról már nem beszélve, hogy amíg az állami kórházban kb. ilyen vegetás leves volt az ebéd 2 karika répával, meg 2 db üres kenyér a reggeli 1 szelet undorító felvágottal, addig a magánkórházban normális étkezés van, lehet választani több féléből is, szerintem ez is nagyon fontos. A magánkórházban ráadásul azért a normálisabbak vannak, szóval nem fogsz ilyen igénytelen, ápolatlan, primitív nőkbe belefutni nagy valószínűséggel. Az első kislányommal privát szobában, egyedül voltam, de nagyon jól éreztem magam. A második lányomnál is privátban voltam, de már két ágyasban, megmondom őszintén, engem zavart a másik anyuka, a látogatói, én sokkal jobban szerettem csak magunk lenni. Kedves volt ugyan, de akkor is kellett egymáshoz alkalmazkodni, amikor én elaltattam a babámat, az övé nagyon sírt, nekem ezerszer nyugisabb volt egyedül. De van olyan is, aki meg szeret beszélgetni másokkal, tanácsot kérni, én nem ilyen vagyok. Most várom a 3. babámat, remélem, hogy lesz ismét egy ágyas szoba. Én ilyen 4-6 ágyasban meg is hülyülnék...

Szóval ne foglalkozz másokkal, amúgy meg hidd el, hogy aki megjegyzést tesz, ő maga is szívesen menne magánba, csak nem teheti meg.

2017. jún. 28. 11:17
 4/17 anonim ***** válasza:
43%
Nem magánban se vagy bezárva, azzal érintkezel, akivel akarsz. Az, hogy az újszülöttedhez nem mászkálhat be mindenki, amíg az immunrendszere kb nulla, hát istenem, tényleg vérlázító.
2017. jún. 28. 11:24
 5/17 anonim ***** válasza:
47%
3, fenét irigység. CSak amikor mondvacsinált indokokat hoz, pedig minden ismerős tudja, hogy csak rongyrázás... A második válaszolót pl simán megértem, neki van értelmes indoka. A többségnek nincs, csak majomkodik...
2017. jún. 28. 11:25
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Én abszolút megértem, ha valaki magánkórházban szül. Én a helyedben nem is mondanám ezt senkinek, ha ilyenek a reakciók.

OFF: kedves kérdező, és a válaszolók!

Mennyibe került magánkórházban szülni? Csak kíváncsiság :) Napi díj van, vagy hogyan kell ezt elképzelni?

2017. jún. 28. 11:35
 7/17 anonim ***** válasza:
61%

Az ilyen vélemények általában az irigység miatt vannak. Hogy ők nem tudták megtenni, hogy fizetnek az ilyen lehetőségért.

Magam is örültem volna egy magán terhességnek, magán szülésnek, magán szobának, de nem tehettük meg.

Szóval irigyek mindig lesznek, ezzel nem tudsz mit csinálni sajnos. Szerintem próbálj egy rövidebb választ kitalálni az általános kérdésekre és lehet nem mennek bele legközelebb. Pl Hol szülsz? " XY-Itt, mert ez közel van hozzánk".

Vagy hasonló :)

2017. jún. 28. 11:41
 8/17 A kérdező kommentje:

Hát ha az rongyrázás, meg majomkodás, hogy szeretném jól érezni magam a kórházban is és nem más horkolását hallgatni, vagy más baba sírására ébredni az éjszaka közepén, akkor igen, vállalom. "Majomkodok."

Én sem a fél várost szeretném majd a szobánkban látni, de szerintem jól fog esni, hogy ott van a férjem, a szüleim és a legjobb barátnőm, aki a lányunk keresztanyukája lesz. Vagy hogy ehetek mást, mint kórházi kaját. Pl. az egyik barátnőm pár hete szült és mondta, hogy a nővérek még azért is húzták a szájukat, hogyha vittek be neki papírdobozba ebédet (ehetetlen volt, amit bent kapott). Meg hogy aludt mellette a babája és ő chaten beszélgetett, mire a nővér megszólalt, hogy esetleg a babával kéne foglalkozni, nem nyomkodni a telefont.

# 6. válaszoló, nekünk másfél millió lesz, de ebben benne van minden a vizsgálatoktól kezdve az újszülöttfotózásig. De nálunk pl. az oldalon is fent vannak az árak, szerintem a többi magánkórháznál is megtalálod. :)

(Mi a Maternityben leszünk.)

2017. jún. 28. 12:07
 9/17 anonim ***** válasza:
84%

Véleményem szerint mindenki ott és úgy szül, tölti el az első pár napot ahol és ahogy akarja. Ezt két embernek kell eldöntenie: a leendő szülőknek. A többiek véleménye irreleváns az ügyben.

Én személy szerint azért sem szültem volna magánkórházban, mert iszonyú drága, na nem mintha nem tudtuk volna kifizetni, de azt a pénzt hasznosabban is el lehet költeni.

Ráadásul a magánkórházakban olyannyira a pénz diktál, hogy nem lett volna nyugalmunk: ha az én rokonaik vannak annyira értelmesek, hogy nem mászkálnak be a kórházba egy osztályra frissen szült anyukákkal, mi garantálja, hogy a többi bent fekvő nő rokonai is megütik ezt a szintet? Ahol szültem szerencsére nem lehetett bemászkálni az osztályra idegeneknek.

2017. jún. 28. 12:18
 10/17 anonim ***** válasza:
50%
Nem kell egyből rongyrázásnak titulálni,ha kényelmesebb környezetben szeretne szülni. Megengedheti magának?Igen.Arra költi a pénzét,amire akarja? Igen. Senkinek nincs joga emiatt beszólni,kedves kérdező,az ilyeneknek savanyú a szőlő,mert ők is szívesen mentek volna mgán kórházba,de nem telik rá. Én a helyedben lehet,hogy megjegyezném a beszólás után,hogy:milyen jóhogy ebben a kérdésben nem te döntesz,hanem mi. Erre nincs nagyon mit mondani.
2017. jún. 28. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!