Mi történik pontosan a baba megszületése után?
Pontosan akkor, amikor megszületik a gyermek. Odaadják egy kicsit? De úgy tudom, nem mindenhol, és nem mindenkinek. Fürödni lehet/bír az ember? Alhat az anyuka? Vagy rögtön viszik a terembe a többi anyuka közé? Az anyukák és a kismamák együtt vannak? Mit kell tenni, ha nem tudunk valamit, tudom, hogy sok helyen egyáltalán nem segítőkészek?
Hamarosan szülök, és nem vagyok képben.
Valoban korhazfuggo.
Van, ahol csak masnaptol lehet veled a baba, van ahol aznaptol. Van ahol beviheted a csecsemoosztalyra ha aludni akarsz, van ahol nem. De pl. csaszarnal van ahol altatnak, van ahol csak erzestelenitenek. Van ahova mehet latogato a szobaba, van ahol csak uvegfalon at lathatjak a babat.
Szoval a korhazadat hivd fel szepen es erdeklodj ;)
Nalunk csaszar utan is velem volt a pici vegig a 3 oras megfigyelesen apukaval egyutt.
Ugy tudom huvelyi szules utan egybol anyukara rakjak,es akkor is ott van a megfigyeles alatt.
Nalunk is csak a mar gyerekes anyukak vannak a szuleszeten.a kismamak a nogyogyon vannak,1 emelettel lejjebb.
Igaz regen,mikor az elso szuletett,meg volt a szuloszobanal egy 6 vagy 8 agyas szoba ahol a terhesek fekudtek.de az is kulon szoba volt.kismamat nem fektetnek mar megszult melle.
A baba itt egybol anyukaval marad.
Szoptatasban segitenek.csaszar utan is egybol mellre segitik tenni,miutan kitolnak a muttobol.
(Győr)
Leírom neked a császáros menetet Debrecenben, legalábbis velem ez volt:
Megszületett 6-kor a kicsim, én kaptam valamilyen fájdalomcsillapítót, amitől a férjem szerint eleinte félrebeszéltem majd elaludtam. Felkeltem 8-kor, és már hozták is a gyereket. Mivel nem volt komplikáció, este 6-kor kellett lemennem a gyermekágyas osztályra a gyermekkel együtt (a császárosok 12 órán át a szülőszoban maradnak, természetesen nem a vajúdókkal, hanem ez nekik egy külön szoba, de a szülészeten van. És azért írtam szülőszobat, mert úgy van berendezve).
Ez idő alatt prezentálni kell egy felülést, felállást és egy zuhanyzast.
Aztán császároskent 5 napot kell bent lenni. Nekünk 6-ot kellett, mert a kicsim mekoniumos volt és antibiotikumot kapott. Jönnek be a szobába a csecsemős nővérek kb. kétóránként, segítenek. Este fürdetés van, ők fürdetik a picit, illetve megmérik minden nap.
Minden nap jön a takarító brigád is, ez egy kis pakolással jár.
Ugyanígy hozzák areggelit, ebédet, vacsorát. Császárosként csak speciális ételeket ehetsz (kenyér, víz, krumpli, köménymagleves a menü az elején 3 napig. Utána már változatosabb, de végig speciális az étel).
Minden nap jönnek a nővérek a te állapotodat is ellenőrizni, hozzák a gyógyszert is (vasat általában, ezt persze a verkeped alapján állítják össze, belmozgatot és fájdalomcsillapítót).
Minden nap jött egy orvos is,ő is kikérdezte, hogy vagyok.
Minden délután jött egy ápoló, aki beadta nekem a vérhígítót.
3-5.nap jön az az orvos is, akinél szültél. Kikérdezi, hogy vagy, időpontot egyeztettek varratszedeshez és vizsgálathoz.
A kicsit vinni kell hallásvizsgálatra, ekkor mindenképp aludnia kell.
Most ennyi ugrik be. Régen volt már :) remélem, segítettem.
Egy a biztos, a szülőszobából ki fognak tolni a hálóba ahol vagy egyedül vagy a többiekkel leszel és ott alhatsz majd, ott lesz a bázisod 3 napig. De hogy a kórház megadja-e a két órát ismerkedésre vagy egyből tisztálkodás, esetleges varrás után kitolnak, azt már nem tudhatjuk.
Tényleg kórház függő az összes kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!