Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan kismama aki...

Van itt olyan kismama aki megtudta gyözni a párját hogy legyen bent vele a párja a szülésnél, pedig ő nagyon elhatárolódott tőle?

Figyelt kérdés

A párom azt mondja se a gyereket se engem nem utálna inkább meg (a gyereket azért mert szenvedést okoz engem pedig mert hogy tud olyan kis lyukon kijönni a gyerek:) ) és nem akar bejönni velem. Egyedül nem hiszem h végig fogom tudni csinálni, másba viszont nem bizok meg.

Kiváncsi lennék h ti hogy birtátok esetleg meggyőzni a párotokat?!

2010. máj. 19. 14:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem volt probléma apával! :) Viszont rengeteg ilyen hozzáállást hallottam,aminek az volt a vége hogy mikor indult a szülés,a nagy sürgés-forgásban "bennragadt" apa!Aztán önkívületi állapotban sírva-nevetve meghatódva mesélték utólag hogy életük legeslegesleggyönyörűbb élménye volt,és agitálták szülés előtt álló apatársaikat hogy ki ne hagyják ezt a csodát! :):) A pasik már csak ilyenek,semmi sincs veszve nálatok sem! :):)
2010. máj. 19. 14:18
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem akart velem sem bejönni és úgy voltam vele mint te. Aztán inkább nem mondogattam neki, és valahogy úgy alakult hogy találkozott apukákkal akik mondták neki hogy ki ne hagyja. Egyszer a védőnőnk is pont jött mikor itthon volt, ő is mondta hogy nagyon jó dolognak tartja az apás szülést. Ekkor sem mondogattam neki, hagytam had ülepedjen, így egy idő után azt mondta hogy ok, ott akar lenni:) így is lett, azóta oktatja az apukákat hogy feltétlenül be kell menjenek :)
2010. máj. 19. 14:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
eleinte nekem is azt mondta a férjem,hogy ő nem jön be.én mondtam neki,hogy ez az ő döntése,ebbe nem szólok bele,de jól esne,ha bent lenne.aztán kitaláltam,hogy vesz egy videókamerát,hogy felvegye,mikor megszületik a kisfiunk.ekkor mondtam neki,hogy oké,de akkor be kell jönnie,hogyan veszi fel másként.bejött,de a végén császár lett és nem voltjelen,mikor kibújt a törpi.
2010. máj. 19. 14:45
 4/13 anonim ***** válasza:

Férjem sem akart, de meggyőztem. Azzal állt neki, hogy ő csak a fejemnél lesz, nem néz sehova, csak fogja a kezem és simogat. Na ehhez képest megnézett szülés után-varrás előtt... és nem utált meg. Sőt apák ilyenkor jobban megbecsülnek, ha végignézik, min megy át a nő..

Amúgy ez a természet rendje, szar, ha ezért megutál... ne így álljon neki!!

Amúgy nincs annál szebb pillanat, mikor meglátja a kicsit, és elvághatja a köldökzsinórt, soha nem hagynám ki ebből a férjem. Kettőt már végigcsináltunk:-)

2010. máj. 19. 14:52
 5/13 A kérdező kommentje:
Szerintem is természetes dolog ésha együtt csináltuk együtt neveljük akkor pont akkor nemlesz ott mikor megszületik:( Megmondom őszintén nagyon irigyellek benneteket nekem nagyon kilátástalan.:( És stresszelem is magam rajta, az is baj. De hátha megváltozik...
2010. máj. 19. 15:09
 6/13 anonim ***** válasza:

nálunk is hasonló helyzet volt, csak férjem még plusszba nem bírja a vért... én szépen óvatosan kezdtem a témához, hogy pasik akik voltak bent mit láttak, mi dolguk volt... és abban egyeztünk meg h ha vmit úgy érez akkor kimegy, vajlúdás alatt velem marad végig, csak ha jön a pici és nem bírná akkor kimegy, addig úgyis csak az van h fogja a kezed, simizi a hátad, bátorít...ha meg komolyra fordul a helyzet,és jön a pici az már úgyse sok idő, és akkor kimehet ha akar...a lényeg h akkor ott legyen amíg szenvedek, azt a fél órát amíg kitolom azt meg majd kint izgulja, telefonálgat...

már szinte jobban várja mint én :)

de ez majd úgyis ott a helyzet fogja adni!

35h km

2010. máj. 19. 16:39
 7/13 anonim ***** válasza:
Én kettőt szültem a férjem nélkül.Fiam 2,5 éves a kislányom 3 hónapos.Megtudtam csinálni egyedül is nem akartam ráerőltetni igaz már a piros színtől is elájul mi lett volna ott.:) Mondtam neki a 3.-at már nem ússza meg.
2010. máj. 19. 16:49
 8/13 anonim ***** válasza:

Nagyon szerettem volna, h ott legyen, megkérdeztem pocakosan, azt mondta ki van zárva, fél, h olyat látna, amitől megváltozna az érzés az irányomba. Nem mondtam többször neki. 37 hetesen bekerültem fájásokkal, valahogy "ottragadt" velem a szülőszobán, akaratán kívül végignézett egy szülést, s akkor azt mondta, szörnyűbbre számított, amíg vér nem folyik, vszínűleg benn marad velem. Végül a miénk a 40. héten született meg, a férjem ott döntötte el, h bennmarad végig, én egy szóval se kértem, csak annyit mondtam, h nagyon nagy segítség volt h benn volt velem akkor 37 hetesen. Végig kitartott, pedig irtózik a vértől és a kórháztól, de azt mondja óriási élmény volt, egy percig se bánta, h benn volt!

Ne győzködd, csak mondd el az érzéseidet Neki!!!

2010. máj. 19. 17:17
 9/13 anonim ***** válasza:
Párom fiatal, nem bírja a vért a kórházakat, nem akart bennt lenni, pláne a köldökzsinórt elvágni :) Én szerettem volna, finoman győzködtem, kértem, elmondtam mit kell tudnia. Végül bejött. Előtte mondta hogy csak a fejemnél hajlandó állni :) A doki mondta utólag, hogy kevés ennyire lelkes, boldog apukát látott :) Büszkén vágta el a köldökzsinórt :) Nem bánta meg, :) A házaséletünkre sem volt hatással vagy ilyesmi :)
2010. máj. 20. 07:48
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon nem akart bejönni a párom és én is arra tudok csak emlékezni, hogy egy két apuka mondta hogy mekkora élmény volt neki.. mondjuk én erőszakosabb voltam, és még sírtam is... persze nem zsarolásból.. félelemből. Mondtam együtt csináltuk együtt szülünk. Tudod, jóban rosszban ;)) Aztán bejött velem már nem is volt, téma.. inkább csak "kérette magát" meg sztem cukkolt is kicsit. Aztán hogy ez milyen hatással volt ránk? Szerintem sokkal jobban értékel azóta, látta mennyit szenvedtem és nála ez pozitívan csapódott le. Mennyi idős vagy? Hátha még meggondolja magát. ha nem akarod nem erőlteted, hátha megától rájön h ott a helye melletted.
2010. máj. 20. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!