Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szetnyilt volna a hasizmom?

Szetnyilt volna a hasizmom?

Figyelt kérdés
Probaltam megallapitani de nem tudom szetnyilt e. A koldokom felett erzem A,hasizom ket szelet ès kozte ilyen puhabbat egy kis reszen de nem tudom benyomni az ujjam. Akkor ez most mit jelent?Vagy most csak azt linea alba tapogattam ki?Mert ugye az van kozepen?Vagy ott vegig izmot kene erezni vagy mi?
2017. jún. 18. 19:58
 1/5 anonim ***** válasza:
30%

Úgy tudod kideríteni, hogy mennyire nyúlt meg a kötőszövet a hasizmaid között, hogy lefekszel a hátadra, térded behajlítva, talpak a földön egymás mellett. Megemeled a fejed, és szép lassan kezded megemelni a felsőtestedet, úgy hogy a derekad lent marad a padlón. Ilyenkor a köldököd felett és esetleg alatta egy vagy két ujjadat is be tudod tenni az izmok közötti mélyedésbe. Ez a rés a szülés utáni egy évben valamennyire csökken, minél kisebb annál valószínűbb, hogy újra a régi lesz. Ha egy év után is nagy a rés és esetleg a mindennapokban is problémát/fájdalmat okoz akkor érdemes sebésszel konzultálni és megműtettni. Ha jól tudom akkor ezt a műtétet nem támogatja az OEP, és olyan sebészt érdemes keresni aki laparoszkóp műtétet vállal és nem vágja fel a hasfalat (gyorsabb a gyógyulás). Ezt a műtétet csak akkor vállald be (ha egyáltalán ilyen súlyos a helyzet), ha már nem terveztek több gyereket.

Rectus diastasis-nak hívják a hasizom ezen elváltozását.

2017. jún. 18. 21:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy láttam neten, hogy nem kell felemelni a felsőtestet, csak a fejet. De minden más igyanaz. Holnap megyek tornára és állapotfelmérésre, itthon úgy tapintottam, hogy 3 ujjnyira van szétnyílva. Elvileg a torna helyre hozza (hozhatja). Én a műtétet segítség híján nem tudom bevállalni a gyerekek mellett egyenlőre. Bízom a tornában..
2017. jún. 18. 22:40
 3/5 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Sajnos ha szét is nyílt sokat nem tudsz csinálni. Tornázhatsz, javíthat is a dolgon, de csodákat ne várj!

Egy gyógytornász

2017. jún. 19. 07:38
 4/5 anonim ***** válasza:
54%

Szia!Keress rá erre :lifetilt!

Van fészen is csoport,ott rengeteg szét nyílt hasizmos anyuka van,helyre lehet állítani megfelelő gyakorlatokkal!!!

2017. jún. 19. 10:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagyon nagy szerencse kell hozzá, hogy sebészeti beavatkozás nélkül helyreálljon! Nekem is szétnyílt terhességkor, alacsony vagyok, óriási pocakom volt, de 3 héttel szülés után már nyoma sem volt, pedig 1 gyakorlatot sem csináltam!
2017. jún. 19. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!