Még mindig vannak nők, akik rábízzák a saját, és a születendő gyermekük életét Geréb Ágnesre?
Belinkeltem Geréb Ági által vezetett otthon szülést.
Itt nem volt komplikáció és hangulatosabb,otthonosabb,meghittebb mint egy csempézett szülőszobában kikötözve.Sajnos még mindíg nagyon sok helyen nem engedik a vízben szülést,a sámlin szülést,és szigorúan fekve lehet nyomni.Ezen kéne változtatni és akkor talán elfogynának Geréb Ági szülő női.....
Szerencsétlen doktornőt direkt meglincselték,ez ki volt találva,mert valakinek szúrta a szemét Ági munkája....
Én sajnálom Őt és nem az ő hibája ha egy szülés komplikálttá válik.
Ezzel az erővel a kórházi szülés után is fel kéne jelenteni a dokit(fogadott édes,jó pénzéhes dokit),ha esetleg fogó vagy vakuum lesz a szülés befejezés.
Három gyermekem van most várom a negyediket,és nekem is eszembe jutott az otthon szülés lehetősége.
Szia kedves utolso!
En is most varom a negyediket.En nem mernek otthon szulni.Nem mintha nem jutott volna eszembe.A korhazi szules annyira messze van vagyalmaimtol,utalok hanyatt fekve vajudni,nem rakjak mellre a babat,csunyan beszelnek veled stb sorolhatnam.
Lennee mit meselnem az utolso szulesemrol.
Amig ennyire penzehes a szulesz szakma,tisztelet a kivetelnek,addig itt soha nem lesz megvalosithato a biztonsagos otthonszules.
Hmmm. Azért aki ennyire védi G.Ágnest, hogy milyen jó szakember, azért keresse már vissza azt a 2000-es szüléskísérését, amikor is 1 órára otthagyta a bébit az anyukával, ő "dokumentált", és 1 óra múlva derült ki, hogy a baba légutai nem átjárhatóak, már a klinikai halál állapotában volt, megfulladt! Sikerült újraéleszteni ugyan, de egy év múlva meghalt a súlyos oxigénhiány következményei miatt. El is tiltották emiatt.
És ez kórházban elkerülhető lett volna, ott azonnal nézik, hogy átjárhatóak e a légutak.
A 2007-es baba halála is elkerülhető lett volna. Hiszen több orvosnak együtt, de sikerült kisegíteni a kisbabát, akinek elakadt a válla. Kár, hogy mire kórházba értek meghalt.
Az ikres szülés levezetése meg, ahol (már nem tudom melyik év volt) szintén meghalt az egyik baba, ugyanígy felelőtlenség, hisz egy ikerszülés mindig a "veszélyeztetett" kategória, be se kellett volna vállalnia.
Felelőtlen és hanyag. Nem értem, aki őt választja. Mondjuk azt se nagyon, aki az otthonszülést, de hogy pont vele...
14:19-es vagyok. Azért ne általánosítsunk már, hogy a kórházi szülés rögtön fekve vajúdást, beavatkozásokat, durva bánásmódot jelent... Én kettőt szültem, egyiket se fekve, a kitolás módját is megválaszthattam, mondjuk nekem a háton fekve teljesen ideális volt. De szült barátnőm négykézláb is, kórházban, sőt, vízben is. 3 különböző bpi kórházban, különböző orvosoknál.
Ha már szabad orvos/kórház választás van, és valaki választ, akkor tessen úgy választani, ahogy az igényeinek megfelel. (és nehogy már azt gondolja valaki, hogy az otthonszülésért nem kell fizetni. Még kötelező fizetős tanfolyamra is elmenni előtte) Ha valakinek "igényei" vannak, ez pénzbe kerül. persze sajnos, de ez mind igaz a kórházi, és az otthonszülésre is.
Kedves Utolso
Orulj neki hogy te ilyen helyen szultel.
En Bekes megyeben lakom,es nagyon szeretnem ha itt a kozelben lenne lehetoseg pld vizben szulni.
Tudok en is nagyon jo szuleszeteket de sajnos nem mindenki szamara elerheto.
Oriasi kulonbsegek vannak nagyvarosi szuleszetek es videki kisvarosi szuleszetek kozt.
Azt hiszem Gerebnel 100000 ft egy szules.
Es ez az iszonyatosan felhaborito hogy ugyanannyi,eu.jarulekot fizetek en is mint aki Pesten,Pecsen lakik...Megis sokkal silanyabb ellatast kapok nem csak szuleszetbol hanem barmi masbol.
Ha az elso gyerekemet szulnem biztos meg tudnam oldani hogy`Pesten szuljek.De nekem ez a 4.Engem varnak otthon a gyerekeim.
Gondolj pld egy koraszulesre melyik babanak nagyobb az eletbenmaradasi esely aki Pesten szuletik vagy,egy nagyobb jobban felszerelt korhaztol tavol.
Ezert nem ervenyes minden esetben a szabad orvos es korhaz valasztas,mert amikor gyorsan kell a segitseg a tavolsag hatrany lehet.
ajánlom figyelmetekbe tájékozódás céljából a www.szules.hu-t.
kórházban is halnak meg babák és anyák is, sajnos, és otthon is. vannak kivédhetetlen, meg nem jósolható komplikációk is, de szerencsére ritkák.
mindenki döntse el maga, hol akar szülni és kivel, és ezért vállalja is a felelősséget!
Geréb Ágnes tapasztalt szakember, szakorvos, az más tészta, hogy eltiltották a praktizálástól, éppen azért, mert otthonszüléseket kísért, amit a Kamara nem támogat. De attól még neki van ma az országban a legnagyobb tapasztalata e téren, ő csinálja ezt már évtizedek óta.
A szülés vele nem kerül pénzbe, egy tanfolyamon kell részt venni előtte, anélkül nem is vállalják a segédkezést. Ennek van díja, de ha nem tudod kifizetni, akkor sincs semmi következménye. Nem ő van egyedül, kérheted, hogy hozzád X, Y vagy Z menjen, ha elérkezik az idő. Minden kismama aláír egy kétoldalas nyomtatványt, amin a rizikótényezők szerepelnek a magas vérnyomástól elkezdve a koria lepényleváláson át a kórháztól való 20 km-nél nagyobb távolságig, és hogy ezek tudatában is szeretné a dolgot és vállalja a felelősséget. Egyébként etikátlannak tartom, ha valaki ezek ellenére feljelenti, hiszen azzal már nem segít a gyerekén, ráadásul senki nem kérte őt, hogy szüljön már otthon, hanem ő kért segítséget ehhez...
Én otthon szültem, igaz nem személyesen vele. Egyáltalán nem bántam meg, sőt nagyon örülök, hogy így döntöttem, és fel mertem vállalni ezt a felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!