Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg kérhetek császármetszé...

Tényleg kérhetek császármetszést előre megbeszélten? Kell hozzá valamilyen külön vizsgálat, más orvossal konzultáció?

Figyelt kérdés

Ma beszélgettem az egyik barátnőmmel, hogy már alig várom, hogy kiderüljön a baba neme és ne csak fehér/bézs/fekete/szürke babaruhákat vásároljak, meg hogy elkezdhessem tervezgetni a babaszobát is.

Fiatal vagyok, most tavasszal lettem 20 éves, szóval ő lesz az első baba a baráti társaságunkban, meg utánunk a családban is, tehát nem igazán volt eddig senki, aki ebben tanácsot adott volna. Viszont mondtam, hogy az egyetlen, amitől rettegek és irtózom, az a szülés, rengeteg rosszat hallottam róla és erre mondta a barátnőm, hogy miért nem kérem a császármetszést automatikusan, mert neki az anyukája és a nővére is úgy szült.

Ha ezt felvetem az orvosomnak, nem fog hülyének nézni?

Ilyet tényleg kérhetek?

2017. jún. 1. 21:57
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
44%

Nekem volt császárom, hát esküszöm, ha tudom hogy a következő is az lesz, inkább nem esem még egyszer teherbe.

Nem elég hogy nem hatott megfelelően az érzéstelenítő, így kb 10 perc után mindent éreztem így el kellett altatniuk, aminek hála három napig olyan voltam mint a mosott rongy, mert az érzéstelenítő és az altató nagyon nem szeretik egymást. Ráadásként begyulladt a sebem, és a mai napig másfél tenyérnyi területen érzéketlen a hasam.

Utána három hétig még wc-re se nagyon tudtam menni, mert nagyon fájt az egész belsőm. Persze van, aki könnyen viseli, nekem nem sikerült, nem vagyok egy nyafogós, de sokszor elbőgtem magam a fájdalomtól.

Elárulom, császármetszés során az orvos alulról felnyúl és tágítókat húzgál át, tehát nem vagy sokkal előrrébb akkor sem, ha nem egy 2.5-3 kilós baba halad át a hüvelyeden hanem egy megtermett férfialkar. (láttam is már császármetszést, onnan tudom a részleteket)

2017. jún. 2. 13:51
 22/32 anonim ***** válasza:
60%

A császáros seb nem fáj évekig és nem is ronda. Aki ezt írta, volt császármetszése, vagy csak a károgóktól hallott ezt-azt, és esetleg fel is nagyítja?

Ezt most olvastam..én írtam az előzőt..az hogy neked nem fájt a seb, nagy szerencséd. Én elátkoztam azt is aki kitalálta a műtétet. Nem nagyítottam fel semmit, és az igaz hogy maga a seb nem ocsmány, de inkább lenne az, de érezném legalább a hasam azon részét, mert így eléggé kellemetlen.

Úgyhogy ne hazugozz le senkit, csak azért mert neked szerencséd volt.

2017. jún. 2. 13:54
 23/32 A kérdező kommentje:

A szüléssel kapcsolatban is lehetne rémtörténeteket írni, nem a negatív tapasztalatok érdekeltek.

Csak hogy lehetséges-e, hogy biztosan császárom legyen majd.

2017. jún. 2. 14:26
 24/32 anonim ***** válasza:
45%
Ha van elég pénzed minden lehetséges. Persze vannak normális, etikus orvosok, akik nem vállalják, de ők vannak kevesebben. És miért ne lehetnél tisztában a negatív oldalával? A császár se buli, sőt, sokkal jobban fáj sokszor mint a szülés. Meg nem értem miért undorodsz a szüléstől, ha attól nem hogy vadidegen férfiak csuklóig matassanak benned?
2017. jún. 2. 14:30
 25/32 anonim ***** válasza:
78%

utolsó, miért a term. szülésnél nem így van??? :D

nem lehazugoztalak, azt írtam, ami az átlag, nem azt, hogy egyes szerencsétlen esetekben nem fordulht elő, ugyan úgy mint a term. szülésnél a vákum. De hadd kérdezzem meg, progis császárod volt vagy sürgősségi.

Programozott császáránál eddig én negatív tapasztalattal nem találkoztam.

2017. jún. 2. 14:33
 26/32 anonim ***** válasza:
39%

programozott volt. És én ott a kórteremben nem sok pozitív példát láttam, persze lehet pont akkorra esett a komplikáltabb esetek nagy része, de ne mondja nekem senki hogy normális bőgni a fájdalomtól, ami lesugárzik a térdemig, és fel a fejemig. Nem hiszem, hogy csak velem fordult ez elő, mert más is panaszkodott erre, valamint szülőszobai gyakorlat után jó pár hasonlóval találkoztam.

És normális lefolyású szülésnél nem nyúl fel egy orvos se, míg császárnál egy a méhen keresztül nyomja a tágítót, a másik meg a hüvelyen keresztül húzza ki.

Értem én, mindenki azt csinál amit akar, de ha nem indokolt a császár, én felesleges kockázatvállalásnak tartom.

2017. jún. 2. 14:39
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát ne haragudj, szidhatod itt a császárt, meg elátkozhatod azt, aki kitalálta, de azért én inkább élnék másfél tenyérnyi helyen érzéketlen hassal, mint azzal, hogy eltemettem a gyerekem, mert nem létezik császármetszés. Nyilván nem véletlen volt neked sem az.
2017. jún. 2. 14:52
 28/32 anonim ***** válasza:
19%

Pénzért bármit megcsinálnak.

Egyébként azt hozzáteszem, hogy hiába programozott császár, írtad, hogy azért van, hogy ne induljon be a szülés... Hát a programozott császár időpontját kai kitalálja nem jós nem lát a jövőbe. A gyerek akkor jön amikor ő akar Egy héttel maximum a kiírt dátum előttre szokták időzíteni... de a picur simán jöhet hamarabb. És, ha nem indokolt eü oka van, még meg is várják, hogy beinduljon a vajúdás és csak utána császároznak.

Nem tudok nyilatkozni egyébként melyik a jobb, első babánkat várom. Rettenetesen félek, mert nem tudom milyen fájdalomra számíthatok. De bevallom én a császártól jobban félek. Mert arról több olyat olvastam ami évk múltára is kihathat. Míg a hüvelyi szüléssel évekkel később senkinek semmi baja nem volt. Azt a napot meg túl kell élni. Inkább egy nap szenvedés és utána pár hét felépülés, mint véletlen beletartozzak abba körbe, ahol a császár miatt hónapokig is fáj a seb nem lehet emelni... már most rettegek tőle, mert akkor a babkocsit se emelhetném meg... így hogy közlekedjek a gyerekkel :)

Persze lesz ahogy lesz a lényeg, hogy egészséges legyen a pici és nekem se legyen nagy bajom. Ha császár lesz az lesz..

Próbáld meg legyőzni a félelmed. Persze szíved joga választani főleg, ha még meg is teheted.

Jó egészséget!

31hkm

2017. jún. 2. 17:31
 29/32 anonim ***** válasza:
82%

3 eve szultem kért! Császármetszéssel.

Befektetett a dokim. A korhazban megindult magatol a szulés. Max 2 orat vajudtam. ( de pikk pakk elrepult) nst, beöntés, mosakodás .. stb.

Nem, sem a műtőben, sem előtte vagy utána nem nyult fel a dokim a teljes kezével mint ahogy itt irta valaki. Ő vagy nem császárral szült vagy nagyon barbár dokinál.

Mikir megkaptam az èrzèstelenitot, a doki 2 ujjal megvicsgàlt, hogy mennyire vagyok nyitva.

Az az érzéstelenitő nem olyan, hogy nem éezed mi történik, hanem nem fáj. Tehát nem huzigálnak ott át semmit sem.

Megvolt a műtét. 12 ora fekvés. Felkelés,( közben ugyanugy hoztak a babat 3 orankent. De csak mellêm tették.) Aztán felkeles utan megkaptam. 3. Nap jottunk haza.

Masnap mar nem fajt a hasam. Csak felkeleskor.

A hasam kb maafel evig tenyernyi reszen erzeketlen volt.

De fiatal vagyok, meg jo genek es keves torna. Fel ev mulva olyan volt a hasam mint elotte.

Szules utan 1 hetig volt kb eros menzi szeru verzesem. Meg kb 1 hetig alig valami.

5. Heten egyutt voltunk a ferjemmel gond nelkul.

Persze most lehet lepontozni.. de ez az igazsag.

Ami a gyereket illeti.

Nem igazan hallottam olyat, hogy egy orvost azert perelnek, mert csaszarmetszest vegzett. Ellenben olyat mikor azt nem vegezte el idoben ... szàmtalan eset.

A baba szempontjábol a császár sokkal kimeletesebb es kisebb az esely a komplikaciora.

Aa kovetkezo mondatot a regi nogyogyaszom szajabol hallottam.

"Akinek van rá pénze, azt meg kell operalni, mert annak area is lesz, hogy bepereljen.. olyan dologèrt ami amugy százalékosan az esélyek között szerepel"

Egy masik valaszolora reagálnék még.

Nincs olyan, hogy kint van a feje ès császár. Akkor azt kicibálják ès kiprèselik.

A korhazi össz 6 nap tartozkodasom alatt 7 gyermek szuletett.

Abbol 4 csaszarral. 3 siman. 1 csaj volt aki siman szult 4200 grammos gyereket. Meg 2 nap mulva sem tudtak oda adni neki a picit, mert a vegbele is repedt...

Szoval hozd fel a temat a dokidnak. Hidd el nem te leszel az elso aki ilyet kerdez tole.

Az egesz csasziban am az elso felkeles a legszarabb. Vagyis az első nap. Akkor meg kertem fajdalom csillapitot. De masnaptol az sem kellett.

2017. jún. 3. 00:30
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Akinek felnyúlkáltak annál egyértelmű, hogy mindenféle gondok voltak, azért lett császár. Normális esetben semmi ilyen nincs, hogy át dugja rajtad a karját több orvos is. Na meg mondjuk abban is kételkedek, hogy ez igaz, mert kezdjük ott, hogy a műtétedből nem is látsz a világon semmit, mert paravánnál van az egész eltakarva, és érzéstelenítve is vagy, szóval nem tudom ő honnan szopta ezt ki, hogy neki ki hova dugdosott és mit. Meg mit kéne tágítani szülés után? Pont, hogy az a lényeg, hogy összehúzódjon...
2017. jún. 3. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!