Mit jelent az altatóorvosi vizsgálat konzultáció pontosan?
köszönöm a válaszokat.
már csak az a kérdés: maga az altatás hogyan zajlik? egy kisebb időben rövidebb laparoszkópos műtétem lesz (úgy tudom az se mindegy mennyi időre kell altatni)
tehát: mit jelent az altatás folyamata maga? az a része érdekel, amíg tudatomnál vagyok nyilván.
és az hogy zajlik?
Van gázos
A műtőben felraknak az ágyra, rád rakják az EKG elvezetéseket, vérnyomásmérőt stb.
Egy branülön keresztül kapod a gyógyszereket (fájdalomcsillapító, izomlazító, narkotikum), szád elé egy maszkot. Mondják, hogy álmosodni fogsz. Aztán elalszol, ennyi:D
Egyébként az iv. és inhalációs altatást együtt alkalmazzák általában. Az egyikkel kezdenek, a másikkal meg fenntartják.
Az intubálást természetesen már akkor csinálják, mikor alszol, szóval abból nem fogsz érezni semmit.
branül: az mi? vmi tűszerű dolog?
intubálás: ez már ha jól értem akkor történik amikor alszom? nem még ébrenlétem alatt?
mi a helyzet a rossz fogazattal? olvastam hogy intubálás alatt történhet olyan hogy kitörik a rossz fog a cső miatt?
Branül: a tű, amit beléd szúrnak, azon keresztül megy az infuziós cucc.
A csövet csak akkor nyomják le a torkodon, amikor alszol, és kiveszik, mielőtt felébredsz. Nekem 1 hétig fájt utána a torkom :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!