Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van kulonbség a 2 szulés kozott?

Van kulonbség a 2 szulés kozott?

Figyelt kérdés
Sokat olvasgatzam.neten, oxytocinos szules jobban fáj? Nekem elfolyt a viz pár orára rá jottek fájások 5 ora volt mire lett baba. Ki kellett préselni, és oxytocinnal rásegitettek. Tehát vki normál fájásokkal pxytocin nálkul szul az kevésbé fáj? Nem tudom lehetett e érteni. 2. Babával vagyok célegyenesben, reménykedek nem kell semmi segitség:D
2017. máj. 29. 23:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem is 2 gyerekem van. Az elsővel oxytoconnal szültem 30 óra hosszú szulessem volt folyamatos fajassal, a második spontán 6 óra hosszú volt. Nekem többet nem kellene. De a második sokkal könnyebb mint az első :) szóval kitartás. És előre is gratulálok :)
2017. máj. 30. 00:18
 2/12 anonim ***** válasza:
17%

1. Oxytocin nelkul NEM tudsz szulni, mert az agyadbol - hypothalamus - szabadul fel, ez elettani folyamat. Esetleg, ha levagatod a fejedet, akkor leszel oxytocin nelkul... :)

2. Az oxytocin nem a fajdalmat befolyasolja, hanem a meh (sima)izomzatat. Szules kozben azert szoktak a benned felszabadulo oxytocinon kivul plusz is adni, mert az osszehuzodasokat fokozza, ezzel - elvileg - gyorsabba teszi a kitolasi szakaszt.

3. Csak szolok, hogy oxytocin szabadul fel a szervezetedben akkor is, amikor elelvezel szex kozben, es akkor is, amikor szoptatsz.

2017. máj. 30. 02:40
 3/12 anonim ***** válasza:
65%
Hát második, most elég butaságot írtál. Egyáltalán nem adnak mindenkinek oxitocint, képzeld el, én sose kaptam, mégis szültem 4-et! Ez akkor hogy lehet?!?!
2017. máj. 30. 05:35
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, a nővérem első szülése oxival volt, brutálisan fájt neki. Másodikkal nem kapott (nahát, ez hogy lehet?!), és pár óra alatt megvolt, semmi volt az előzőhöz képest!
2017. máj. 30. 05:36
 5/12 piroska és a farkas ***** válasza:
79%
A 2.úgy értette, h aki nem kap oxit, az is oxival szül. A sajátjával.Ez elkerülhetetlen.
2017. máj. 30. 06:09
 6/12 anonim ***** válasza:
56%

3-4-es: a 2-es jól írta oxi nélkül nincs szülés csak jó esetben elég sz amit a sajàt szervezeted termel.

Amúgy én mindkét szülésemnél ksptam plusszba a második mégsem fàjt feleannyira sem mint az első.

2017. máj. 30. 06:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

5, igen de a "saját" nem olyan mint a művi pótlás.

Elsőt oxival szültem, brutális volt. 10 óra alatt jutottam el a kitolásig, addig végig ment (spontán burokrepedéssel indult), teljesen kikészültem, minden erőm elment, vákuummal fejezték be.

Másodikat 20 óra vajúdással szültem, de ennek nagyját otthon, oxit már nem adtak, sokkal könnyebb volt.

2017. máj. 30. 06:40
 8/12 anonim ***** válasza:

A saját oxytocin természetes és veszélytelen, a kívülről bevittre viszont egyik sem igaz.

Az első szülésemnél kaptam, mert a nyakán volt a köldökzsinór. Brutálisan fájt, de lehet, hogy csak a zsinór probléma miatt.

A második szülésemnél nem volt se komplikáció, se oxytocin. Ez alig fájt, könnyű szülés volt.

2017. máj. 30. 07:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Én kettőt már szültem. Az elsőnél hajnal fél4-kor kezdődtek a fájások,este fél10-kor meglazítót kaptam csak. Fájni nem fájt jobban az első szülés se,de fárasztóbb volt ,mert 17 óra alatt volt meg. Második 8óra alatt,a kitolás szerintem kb 15 perc ha volt. Ott semmi bajom nem volt.
2017. máj. 30. 08:03
 10/12 piroska és a farkas ***** válasza:
Én 3 x szültem. Elsőnél hajnali 1.50- kor fájásra ébredés, fél4- re már 2 percesek, ez így elég váratlanul ért, azt mondták 10-12 órára készüljek9, jóslóim sem voltak. 4- kor burokrepesztés a kórházban, utána oxi, 4.30- kor kirobbant a baba, utána 6 hétig nem jártam, de ez a fejkörfogat miatt volt. Második babánál este tágító, reggel oxi, " kikötözve" csordogált belém késődélutánig, azt hittem, ott maradok. Ez egy másidiktrimeszteres szúlés volt, beteg volt és nem élt a magzat, nem is kűzdött nyilván, és a szervezetem is visszatartotta még. Ez kegyetlen volt, lelkileg és fizikailag is. Egyébként hivatalosan " vetélés" volt, dehát köszi bmeg...Harmadik szülésnél 10 körül éreztem, h vmi lesz aznap, 11- kor mentő, 11.40- kor burokrepesztés, utána nem sokkal oxi, 12.45- re kint volt a kisfiam, kisebb fejjel mint a kislányom😃, én fitt voltam, jó volt. Hogy az oxik nélkül mennyire lett volna hosszabb nem tudom, de szerintem ezek annyira rövid szülések, h gyanítom, h amúgyis erre van hajlamom, ha létezik ilyen. Nekem nem volt rossz élmény, de ha órákig fekve kell vajúdnom, biztos kikészülök. Akkor már az biztos jobb, ha a saját tempójában és választott testhelyzetben vajúdhat az anya.
2017. máj. 30. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!