Van kulonbség a 2 szulés kozott?
1. Oxytocin nelkul NEM tudsz szulni, mert az agyadbol - hypothalamus - szabadul fel, ez elettani folyamat. Esetleg, ha levagatod a fejedet, akkor leszel oxytocin nelkul... :)
2. Az oxytocin nem a fajdalmat befolyasolja, hanem a meh (sima)izomzatat. Szules kozben azert szoktak a benned felszabadulo oxytocinon kivul plusz is adni, mert az osszehuzodasokat fokozza, ezzel - elvileg - gyorsabba teszi a kitolasi szakaszt.
3. Csak szolok, hogy oxytocin szabadul fel a szervezetedben akkor is, amikor elelvezel szex kozben, es akkor is, amikor szoptatsz.
3-4-es: a 2-es jól írta oxi nélkül nincs szülés csak jó esetben elég sz amit a sajàt szervezeted termel.
Amúgy én mindkét szülésemnél ksptam plusszba a második mégsem fàjt feleannyira sem mint az első.
5, igen de a "saját" nem olyan mint a művi pótlás.
Elsőt oxival szültem, brutális volt. 10 óra alatt jutottam el a kitolásig, addig végig ment (spontán burokrepedéssel indult), teljesen kikészültem, minden erőm elment, vákuummal fejezték be.
Másodikat 20 óra vajúdással szültem, de ennek nagyját otthon, oxit már nem adtak, sokkal könnyebb volt.
A saját oxytocin természetes és veszélytelen, a kívülről bevittre viszont egyik sem igaz.
Az első szülésemnél kaptam, mert a nyakán volt a köldökzsinór. Brutálisan fájt, de lehet, hogy csak a zsinór probléma miatt.
A második szülésemnél nem volt se komplikáció, se oxytocin. Ez alig fájt, könnyű szülés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!