Epidurállal miben különbözik a vajúdás menete?
Fájások megszűnnek, vagy csak enyhülnek a hatására? Érzi az ember a lábát?
Gátmetszést, varrást ebben az esetben nem érzem és nem kell külön érzésteleníteni? Mennyit kell/maximum mennyit lehet előtte "simán" vajúdni? Tapasztalatokat szeretnék. Nem igazán tudom elképzelni, hogy milyen lehet egy ilyen szülés.
Ha garantálná vki, hogy elsőre sikerül fájdalommentesen beszúrni jó helyre, akkor csak azzal szülnék :)
A valóságban nekem kb ötödjére sikerült jó helyre szúrni, addigra az összes gerincvelő folyadékom elfolyt. Ez volt a szülésnek azon mozzanata, amikor a párom már nem bírta és kiment kicsit elájulni :)
Szerencsére a második szülés magától megindult utsó pillanatban, így nem kellett se oxi, se infúzió, se epidurál, se vágás, se varrás. De többet nem szülök se így se úgy az is boztos
Nekem azt mondta a dokim, hogy az epidurál gyengíti a fájásokat, ami miatt általában oxit is kell adni (amitől persze még rosszabb lesz).
Mászkálni nem lehet vele.
A tolófájásokra már nem adnak.
A fejfájás pedig sajna nem legenda. :)
De aki utána mirénes lett, az lehet, hogy nem ettől lett az, hanem magától a szüléstől meg a terhességgel járó hormonváltozástól. Én migrénes voltam, és mióta terhes vagyok, 1-2-szer volt csak enyhe fejfájásom, ami hamar elmúlt gyógyszer nélkül. A migrén pedig 2 napig szokott tartani. Remélem, szülés után sem jön vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!