Epidurállal miben különbözik a vajúdás menete?
Fájások megszűnnek, vagy csak enyhülnek a hatására? Érzi az ember a lábát?
Gátmetszést, varrást ebben az esetben nem érzem és nem kell külön érzésteleníteni? Mennyit kell/maximum mennyit lehet előtte "simán" vajúdni? Tapasztalatokat szeretnék. Nem igazán tudom elképzelni, hogy milyen lehet egy ilyen szülés.
Én kértem első szülésnél, mert majd belepusztultam a vajúdásba (indított szülés volt, de nem indult, ezért telenyomtak oxitocinnal). Megváltás volt, mire végre megkaptam, a fájásokat alig éreztem. Kitolás viszont fájt, és a varrás is borzalmas volt, arra semmit nem hatott. Ma sem értem, hogy a méregdrága fogadott orvosom, miért gondolta, hogy a varrásnál nem kell érzéstelenítés.
Második szülés teljesen természetes és beavatkozásmentes volt. Epidurált azért nem akartam, mert többször félreszúrták elsőnél, és emiatt a szülés utáni első hét rémálom volt. Tehát ha normálisan be tudják adni, akkor nagyon jó, de ezt előre nem tudhatod...
:( Oh, hát igen...
Én még kaptam is helyi érzéstelenítést az első babával a varrásnál és mégis nagyon fájt.
Az, hogy rosszul szúrtak, mit eredményezett nálad?
Adtak epidulart, ketszer szurtak nekem is. Kicsit fajt, de nem volt veszes.
Viszont itt Angliaban 20 percenkent kell adagolni egy gomb segitsegevel. Hat nekem nem szoltak 20 percenkent, hogy nyomjak a gombra, igy kimaradt rengetegszer. Most szules utan 15 honappal tudtam meg, hogy a gepen csipogott valami 20 percenkent, es arra kellett volna figyelni.. koszi.
Tehat mindent ereztem. A vajudast, a kitolast, a varrast, bar nekem a varras es a vajudas nem volt kellemetlen, csak a kitolas, de az nagyon.
Fel evig fajt a hatam tole, utaltam nagyon.
Egyik bnomnek is adtak epidulart, mert ot vegig vagtak es vakumoztak, vegul fogoval szedtek ki. O semmit nem erzett Az epidular miatt, ugyhogy neki jo volt. Bar igy visszagondolva en mar nem kernek.
Én alapból is migrénes vagyok, ez nem jó hír. Ezek szerint nem "legenda" a fejfájás, mint mellékhatás.
Remélem, ha ott tartok, nem fogok EDA-ért, vagy császárért könyörögni, mert most ezek alapján egyre jobban úgy gondolom, hogy jobb lenne, ha ezt kihagynám. Nehéz a döntés, mert van egy-egy jó tapasztalat, de korántsem egyöntetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!