Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi van akkor ha nagy a baba...

Mi van akkor ha nagy a baba és kicsi az anya?

Figyelt kérdés
A párommal a babatervezés kellős közepén vagyunk, lehet, hogy most sikerült. Eddig eszembe se jutott, de a párom 180+cm és 90kg, én meg 155cm vagyok, bár van rajtam egy kis felesleg. Előre nem lehet tudni, de mi van ha apja fajta lesz és nagyra nő odabent? Attól még természetes úton lehet próbálkozni a szüléssel? Volt közületek valaki aki így járt?
2017. máj. 4. 08:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ez nagyon ritka, általában az anyukához szokott igazodni a baba. Párom akkora, mint a férjed, mégis csak 2,8 kg volt, amikor született, mert anyukája nagyon pici. Az unokatesóm egy töréken 165 cenis nő, mégis majd 5 kg-val született.

Szóval ha van is ilyen, szerintem ritka, nyugodj meg. Az orvos majd úgyis megmondja, hog mit lehet és mit nem.

2017. máj. 4. 08:26
 2/18 anonim ***** válasza:
56%

Nem nagydarab a párom, mégis 51 cm és 3600 g volt a lányunk. Szerintem nem kicsi. :)

Én is 155 cm körül vagyok.

Természetes szülés volt, rövid vajúdás (2 óra), utána kb. 15 perc alatt megszültem. Gátmetszés rutinszerűen volt, nem kellett sokat varrni.

Nekem elég széles a csípőm.

2017. máj. 4. 08:39
 3/18 anonim ***** válasza:
78%
Nincs összefüggés a születési méretek és a felnőtt méretek között.A férjem és én is erősebb testalkatúak vagyunk,ráadásul ő 190 cm,de mind a ketten teljesen átlagos méretekkel születtünk.
2017. máj. 4. 09:12
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Simán lehet hosszú a pici, de a méretei a te "befogadóképességedhez" fognak igazodni :) Addig nyújtózik amíg a takarója ér :)

Biztosan nem lesz gond :)

A párom is hasonló magas, én viszont 160 cm vagyok. A fiam 56 centivel született 3750 grammal és semmi gond nem volt belőle. Természetes úton jött világra, fizikai komplikáció nélkül.

2017. máj. 4. 09:34
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs osszefugges, de en kicsi vagyok 160 cm ferjem 180 cm . A kisfiunk 4100g al 50 cm vel szuletett teraranytalansag miatt lett csaszarom. Nem tudtam volna megszulni termeszetessen. Szoval legrosszabb esetbe csaszarral fogsz szulni :)
2017. máj. 4. 09:47
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
A születési méret a TI születési méretetek alapján jósolható, nem a felnőttkori testméret alapján. Ha mégis túl nagy, akkor császár vagy vákuum.
2017. máj. 4. 09:56
 7/18 anonim ***** válasza:

Legfeljebb koraszülött lesz a kicsi. :)

Viccet félretéve: A nagymamám 154, a nagypapám 182 centi magas volt. Minden gyerekük a kettő közötti méretű és rendes időben születtek.

2017. máj. 4. 09:58
 8/18 anonim ***** válasza:

Férjem 190 cm és 110-140 kg között ingadozik a súlya. Én 158 cm vagyok, terhesség előtt 45-50 kg között ingadozott a súlyom. Terhességi cukros is voltam. A fiunk mégis csak 3050 gramm és 49 cm volt. Gyors, könnyű szülésem volt. Gatmetszesre szükség volt, de egy gyerekkori balesetem miatt. Ráadásul szülés beindulásakor csináltak egy uh-t, ahol a főfőfőorvos bőven 4 kg fölé tippelte.

Ezen ne idegeskedj. Egyébként a férjem 4100 grammal született, n én 3490 grammal, mert állítólag ez jobban mérvadó. Szerencsére hozzám igazodott a gyerek. 😊

2017. máj. 4. 10:23
 9/18 anonim ***** válasza:
Ferjem 190 cm magas 130 kg, en 160 cm 50 kg, a babank 51 cm es 3200 grammal szuletett termeszetes uton, komplikacio nelkul.
2017. máj. 4. 11:10
 10/18 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk még nagyobb a különbség, 55 és 57 cm lettek a babák, ugyan császárral, de nem ezért (így nem tudom, mi lett volna). Szintén 160 cm alatti látszólag vékony csípőjű barátnőm viszont simán szült 56 és 59 cm-es babákat. A súlyfelesleg egyébként mindegy :), a medencecsont belső "lyukának" mérete számít (bár még ez is nyílik kicsit szüléskor), ami magas, testes nőnél is lehet kicsi a baba fejéhez képest - ezt hívják téraránytalanságnak. Ha nem ijedsz meg a képektől, bővebben itt: [link]
2017. máj. 4. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!