Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sokan szülnek még epidurális...

Sokan szülnek még epidurális nélkül?

Figyelt kérdés
Semmitől nem félek annyira mint attól, hogy a gerincembe szúrjanak. A szüléstől és a fájdalomtól még nem félek. Mostanság mennyire elfogadott ha nem kérek gerincérzéstelenítést?
2017. ápr. 28. 21:00
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Kifejezetten tiltottam, mert beteg a gerincem, emiatt sokat szúrták. Nem hiányzott az eda egy percre sem.
2017. ápr. 29. 19:01
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Én irtam hogy Vácon lehet kérni, mert a Váci babás csoportban a vezető szülésznő irta hogy a kórház vezetősége úgy döntött hogy mostantól lesz EDA...fura hogy mégse volt
2017. ápr. 29. 20:24
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
Én máshonnan való vagyok, de nekünk is hirdetik, hogy van EDA, aztán mikor kell, akkor meg nem adnak mert most pont nem tudnak.
2017. ápr. 29. 23:05
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkét gyerekemet epidurál nélkül szültem, nem volt semmi gond. Természetes szülésnél, ha nem kérsz, nem fognak adni.
2017. ápr. 30. 13:25
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
Én külföldön szültem, úgy indultam neki hogy nem fogok kérni. 13 óra vajúdás után meggondoltam magam, akkor már se állni, se ülni, se feküdni nem bírtam és nem láttam a végét, megijedtem. A szúrásból semmit sem éreztem, nem is emlékszem rá, két fájás között adták be szerencsére. Még 6 órán keresztül tartott a tágulás, közben éreztem a fájásokat de nem erősen. Amikor jött a kitolás nekem nem okozott gondot az érzéstelenítés. Nem éreztem konkrét tolófájást, de éreztem a fájásokat és hamarabb mint ahogy a műszerek mutatták. Egy fájás alatt simán bírtam háromszor nyomni és 110 fölé ment a méhösszehúzódás erőssége. Éreztem ahogy áthalad a csontjaim között és a szakadást is csak nem fájdalomként éltem meg. Természetes úton megszületett a kislányom 20 óra alatt. Nem bántam meg.
2017. máj. 2. 13:59
 36/38 anonim ***** válasza:

Van ahol nem is szívesen adnak. Ez kórház függő. Ahol én szultem,ott lebeszelik a kismamakat róla. En pont kértem volna,de azt mondták már nem lehet,mert közel a vége.

Aztán most 2.babaval úgy indulok neki,hogy megint megpróbálom nélküle. De ezen a fórumon szembesultem vele,hogy egy ufo vagyok,aki csak feleslegesen akar szenvedni,hogy "elmondhassa" magáról,hogy anélkül szült... legalábbis ezt vágtak többen a fejemhez. De örülök, hogy akkor itt sem gondolja mindenki így,csak épp véletlen,hogy akkor így "megtalaltak"

2017. máj. 2. 18:42
 37/38 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Első baba, de már tudom, hogy ha epidurálist kérsz, ufó vagy, ha nem akkor is. Ha fogadsz orvost, minek fogadsz, ha nem fogadsz, felelőtlen vagy. Ha magánban csináltatod a genetikait akkor hülye vagy, ha nem akkor le se tojod mi van a gyerekkel. Ha használt a babakocsi minek szülsz, ha új, akkor meg mit flancolsz.

Lépj túl rajta! :D

2017. máj. 3. 16:06
 38/38 anonim ***** válasza:
Igazad van. :) Szörnyű, hogy 2.-al is újra hagyom magam frusztrálni, pedig tényleg nem kéne. Gondoltam most már lazán fogok mindent venni: terhességet, babázást. De ugyanúgy van min aggódni, csak más dolgok merülnek fel.
2017. máj. 6. 15:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!