Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sokan szülnek még epidurális...

Sokan szülnek még epidurális nélkül?

Figyelt kérdés
Semmitől nem félek annyira mint attól, hogy a gerincembe szúrjanak. A szüléstől és a fájdalomtól még nem félek. Mostanság mennyire elfogadott ha nem kérek gerincérzéstelenítést?
2017. ápr. 28. 21:00
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
76%
Egyre több kórház pártolja háborítastlan szülés címszóval a fájdalomcsillapítás nélküli szülést.Ahol én szültem(Székesfehérvár),még kérésre sem adnak.
2017. ápr. 28. 21:58
 12/38 anonim ***** válasza:
38%
Bp. István kórház szintén, nem kértem, fel se merült, nem igazán fájt a szülés, talán csak az utolsó 1 óra. De az se volt vészes, a kézműtétem jobban fájt, akkor ordítani akartam.
2017. ápr. 28. 22:04
 13/38 anonim ***** válasza:
40%
Kérdező! Akik neked azt mesélték, hogy ki sem bírták volna nélküle, biztos, hogy kibírták volna, csak mivel eda-ra számítottak, hogy majd kapni fogják, így azt mondják utólag, hogy nem bírták volna ki. De kibírták volna. Én 4 gyereket szültem oxitocin és eda nélkül. Kibírtam. Persze, ha valaki egy napja vajúdik, kérjen, vagy ha nem tágul és oxitocint kell adjanak. De ha simán megy minden, szerintem nem jó ötlet, mert nagyon lelassítja a szülést!
2017. ápr. 28. 22:06
 14/38 anonim ***** válasza:
51%
Napokkal a szülés után jutott eszembe hogy ilyen is létezik, soha nem került szóba senkivel, lehet nincs is rá lehetőség nálunk
2017. ápr. 28. 22:09
 15/38 anonim ***** válasza:
51%
Két gyereket szültem két különböző kórházban (2014, 2017), egyiknél sem kaptam, nem is kértem volna, de ami még érdekesebb a kérdésed szempontjából, egyik kórházban sem lehetett sima szülésnél kérni!
2017. ápr. 28. 22:13
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Első szülésem sürgősségi császár lett. Mivel előtte én is be voltam tojva mert nem tudtam mire számítsak, kértem az epidurálist a felvételkor. Minden további nélkül be is adták, zokszó nélkül. Igazából olyan felemás érzésem van vele kapcsolatban, mert igaz, hogy a nem volt így fájdalmam, de valahogy azt sem éreztem, hogy mikor nyomjak. Na, de végül császár lett, előtte nyomtak belém még egy adag epit és kivették a babát.

Második szülésemnél nem kértem, gázt lehetett még használni ott vajúdás közben két fájás közt szippantás belőle. Nem hittem, de kajakra elbódulsz tőle és tompul a fájdalom. Viszont ezt a kitolásnál elvették, hogy akkor már észnél legyek. Ő megszületett hüvelyi úton. Mindkétszer ugyanaz a kórház.

2017. ápr. 28. 22:25
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is fájdalomcsillapító nélkül szültem és túlélhető. Tény, hogy azt a fájdalmat elképzelni és leírni se lehet, de semmiképpen nem akartam epidurált kérni (megállíthatja az egész szülést, sokszor az eda miatt lesz császár). Én ordítottam a fájdalomtól, Apukám a szülőszoba előtt hallotta. De MEGÉRI!!! Az a pár óra szenvedés egy csodáért, még 2-t szeretnék szülni ugyanígy! Szóval ne félj és ha úgy érzed kérj!

2017. ápr. 28. 22:46
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondta a dokim, hogy lehet kérni, de gyengíti a fájásokat, amire meg oxi kell, amitől rosszabb lesz.

Abban maradtunk, hogy majd meglátjuk, mert én is írtózom a gerincemben matatástól.

Ha császár, akkor meg nincs választása az embernek.

2017. ápr. 28. 22:51
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Ó ne aggódj, vannak még mindig kórházak, ahol ha kérnél se adnának.
2017. ápr. 28. 23:15
 20/38 anonim ***** válasza:
75%
Nem akarlak bántai 13-as, de oxi nélkül persze, hogy jól lehet bírni. Az oxis fájások sokkal rosszabbak. Főleg, ha nem sajnálják csorgatni beléd, haladjunk már minél előbb alapon.
2017. ápr. 28. 23:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!