Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sokan szülnek még epidurális...

Sokan szülnek még epidurális nélkül?

Figyelt kérdés
Semmitől nem félek annyira mint attól, hogy a gerincembe szúrjanak. A szüléstől és a fájdalomtól még nem félek. Mostanság mennyire elfogadott ha nem kérek gerincérzéstelenítést?
2017. ápr. 28. 21:00
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
76%
EDA nélkül szültem, és szerintem kibírható. Bár ez a fájdalomküszöbödtől és a szüléstől is függ. Szülés közben lazító és meditációs gyakorlatokat használtam, pedig nem vagyok az a nagyon zen emberke :) Plusz a férjem is ott volt, akivel végig poénkodtuk a szülés nagy részét és így sikerült elterelni a figyelmem is :) Könnyű szülést neked :)
2017. ápr. 29. 03:29
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

En sem kertem egyik szulesemnel sem.

Az elsonel sem akartam, de mivel 4 ujjnyira nyitott mehszajjal ertem be a szuleszetre, igy mar nem is ajanlottak fel. Volt inditott szulesem is, ott vegig kinaltak, mar-mar eroszakosan, mert az oxitocin melle altalaban adja, mas fajasokat produkal, mint egy termeszetes lefolyasu vajudas. De akkor sem akartam es siman kibirtam. Akarunk meg gyermeket es pont a szules az, amitol egyaltalan nem felek. Igen, valoban faj, de nem tart az idok vegezeteig, ha vege, akkor elmulik minden fajdalom.

En nem vagyok alapban gyogyszerellenes, de gyermekkoromban volt gerinccsapolasom es eletem egyik legrosszabb elmenye volt. Tobbszor bemozdultam vizsgalat kozben (kicsi voltam, nem ertettem, hogy nem szabad), igy tobbszor kellett szurnia az orvosnak, majd elfelejtettek mondani, hogy 8-10 oran at vizszintesben kell fekudnom. N setalgattam, wc-re mentem, ettem a vizsgalat utan, mig valaki eszrevette, hogy mit csinalok. Akkor mar mindegy volt. Olyan migrenem lett, hogy a kovetkezo 3 napot vegighanytam, majd meg 2 even at szenvedtem a visszatero migrentol.

Tisztaban vagyok vele, hogy az epit nem epp odaszurjak, ennek ellenere ugy vagyok vele, hogy csupan fajdalomcsillapitas celjabol ne szurjanak a gerincem kornyekere semmit.

2017. ápr. 29. 07:19
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
20-as! Nem bántottál, viszont ha tovább olvasod, ezt is láthatod: "Persze, ha valaki egy napja vajúdik, kérjen, vagy ha nem tágul és oxitocint kell adjanak. De ha simán megy minden, szerintem nem jó ötlet, mert nagyon lelassítja a szülést". Ugyanarról beszélünk ;)
2017. ápr. 29. 07:47
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Vácon szültem 2 éve, ott akkor még nem volt lehetőség epidurális érzésrelenitésre igy alapból igy indultam neki. Utólag kibírható volt, pedig indítás miatt 7 órán át 1-2 perces brutál fájásaim voltak mégse tágultam, aztán 1 óra alatt teljesen kitágultam és meg is szültem igy nem is kaphattam volna. Abban a pillanatban császárért könyörögtem a dokinak (nejem.az volt mindig a legnsgxobb félelmem.hogy cdak ne kelljen császározni!!!) aki szerencsére kinevetett, igy ha lett volna tuti kérek edat. Szóval ott sok mindent lehet máshogy fogsz gondolni te is. De simán lehet szülni nélküle, már van Vácon is és tervezzük a kistesót, de most is úgy indulok majd neki hogy nem k3rek.
2017. ápr. 29. 07:54
 25/38 anonim ***** válasza:
39%
Én is epi nélkül szültem.Eszembe sem jutott kérni.Mosolyogva vajúdtam.A kitolás fáj nagyon,de szerencsére az hamar megvolt a 2 kisebb gyerekemnél.
2017. ápr. 29. 08:08
 26/38 anonim ***** válasza:
50%

A test és a szülés ki van találva. Okkal. A fájdalmak kellenek ahhoz, hogy ti ketten tudjátok irányítani a vajúdást, szülést.

Én csak egyszer szültem, de megtapasztaltam, hogy milyen az ha otthon 9 majd a kórházban 12 órán át jönnek a fájások.. Sajnos nehezen tágultam. A végén már kétségbeestem, hogy van még egyáltalán erőm?? És igenis volt.

Semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam és eszembe se jutott kérni. És a legtöbb helyen nem is szeretik ha kérik..

Én úgy tudom, hogy külön kell szólni ha kérnél, szóval alapértelmezetten nem adnak.

2017. ápr. 29. 09:48
 27/38 anonim ***** válasza:
83%
1-es vagyok, nekem javasolták az epidurált. Azt mondták, hogy így könnyebben tágulok, mert nagyon szenvedtem, és alig maradt erőm a végére, pedig kb 5 perc alatt kijött a végén. A kitolás volt a legjobb része a dolognak, de a fájdalomtól majdnem elájultam, szóval van akinek ajánlják, hogy kérje. Az a fél óra amíg hatott, annyira jó volt, tudtam kicsit pihenni, mert nagyon nagyon hosszú ideig voltak fájásaim.
2017. ápr. 29. 09:53
 28/38 anonim ***** válasza:
70%
Azért azt ne felejtsük már el,hogy minden szülés más és más.Ez azoknak szól akik azzal kérkednek,hogy 2-3 gyereket szűltek fájdalomcsillapító nélkül...Vannak nehéz szülések amikor szükséges a fájdalom enyhítése.
2017. ápr. 29. 17:06
 29/38 A kérdező kommentje:

Tök jókat írtatok, mentek a zöld kezek!

Édesanyám röhögve mondta hogy régen szerintem mi volt?? Most úgy megyünk neki a szülésnek, hogy megtanulom a légzőtechnikát, de tényleg szeretném elkerülni ha lehet.

Egyik rokonom kért vagy 2-3 adagot, és a végére nem ment ki a hatása, így alig érezte mikor kell tolni és az még rosszabb volt mint a fájdalom!

Tényleg köszi, mindenkinek!

2017. ápr. 29. 17:17
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
#24 én egy hónapja szültem Vácon, még most sem lehet kérni.
2017. ápr. 29. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!