Sokan szülnek még epidurális nélkül?
En sem kertem egyik szulesemnel sem.
Az elsonel sem akartam, de mivel 4 ujjnyira nyitott mehszajjal ertem be a szuleszetre, igy mar nem is ajanlottak fel. Volt inditott szulesem is, ott vegig kinaltak, mar-mar eroszakosan, mert az oxitocin melle altalaban adja, mas fajasokat produkal, mint egy termeszetes lefolyasu vajudas. De akkor sem akartam es siman kibirtam. Akarunk meg gyermeket es pont a szules az, amitol egyaltalan nem felek. Igen, valoban faj, de nem tart az idok vegezeteig, ha vege, akkor elmulik minden fajdalom.
En nem vagyok alapban gyogyszerellenes, de gyermekkoromban volt gerinccsapolasom es eletem egyik legrosszabb elmenye volt. Tobbszor bemozdultam vizsgalat kozben (kicsi voltam, nem ertettem, hogy nem szabad), igy tobbszor kellett szurnia az orvosnak, majd elfelejtettek mondani, hogy 8-10 oran at vizszintesben kell fekudnom. N setalgattam, wc-re mentem, ettem a vizsgalat utan, mig valaki eszrevette, hogy mit csinalok. Akkor mar mindegy volt. Olyan migrenem lett, hogy a kovetkezo 3 napot vegighanytam, majd meg 2 even at szenvedtem a visszatero migrentol.
Tisztaban vagyok vele, hogy az epit nem epp odaszurjak, ennek ellenere ugy vagyok vele, hogy csupan fajdalomcsillapitas celjabol ne szurjanak a gerincem kornyekere semmit.
A test és a szülés ki van találva. Okkal. A fájdalmak kellenek ahhoz, hogy ti ketten tudjátok irányítani a vajúdást, szülést.
Én csak egyszer szültem, de megtapasztaltam, hogy milyen az ha otthon 9 majd a kórházban 12 órán át jönnek a fájások.. Sajnos nehezen tágultam. A végén már kétségbeestem, hogy van még egyáltalán erőm?? És igenis volt.
Semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam és eszembe se jutott kérni. És a legtöbb helyen nem is szeretik ha kérik..
Én úgy tudom, hogy külön kell szólni ha kérnél, szóval alapértelmezetten nem adnak.
Tök jókat írtatok, mentek a zöld kezek!
Édesanyám röhögve mondta hogy régen szerintem mi volt?? Most úgy megyünk neki a szülésnek, hogy megtanulom a légzőtechnikát, de tényleg szeretném elkerülni ha lehet.
Egyik rokonom kért vagy 2-3 adagot, és a végére nem ment ki a hatása, így alig érezte mikor kell tolni és az még rosszabb volt mint a fájdalom!
Tényleg köszi, mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!