Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki rövidlátó (9es 7es)...

Aki rövidlátó (9es 7es) természetes úton szülhet vagy csak császárral?

Figyelt kérdés
2010. máj. 13. 17:46
 1/10 anonim ***** válasza:
császárral
2010. máj. 13. 17:50
 2/10 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

-8-as mind két szemem és természetes úton szültem.

2010. máj. 13. 17:50
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
nekem is ilyen dioptriás a szemem.elküldtek szemészeti vizsgálatra,mert a szemfenék állapota határozza meg,ki hogyan szülhet.elvileg lehet természetes úton is szülni.
2010. máj. 13. 17:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szemészetre kell elmenned. Ha ad a nőgyógyász beutalót, akkor azzal, ha nem ad, akkor a sima sztk-s ingyenes rendelésre. Ott alaposan megvizsgálják a szemeidet. Nem a dioptria a döntő. Hanem a szemfenék állapota.

Nekem -4 mindkét szemem, de a szemfenék nem teljesen ép, ezért a szemész adott egy javaslatot, hogy mivel első szülésem lesz, és lehet hogy elhúzódó, a szemem miatt magas a kockázat, ezért Ő a császárt javasolja. Ezt odaadtam a nőgyógyásznak. És emiatt lesz programozott császárom a 39.héten. (Most vagyok 35 hetes)

2010. máj. 13. 18:00
 5/10 Vilcsianyuja ***** válasza:
üds be a keresőbe ezt a két szót: dioptria császár. csak 9 ilyen kérdést dob ki :)
2010. máj. 13. 18:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Érdekes,hogy tőlem mondjuk a kutya nem kérdezte,hogy milyen a szemem,szemészeten sem voltam,a 150cm alatti magasságommal "elvileg" császároznak,én természetesen szültem 53cm-es babát.
2010. máj. 13. 20:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is -9 körül van mindkét szemem, és világéletemben császáros szülésre készültem. Két szemésznél is jártam, miután kiderült, hogy a mi kórházunkban elég nyomós indok kell hozzá, és ha valaki nem jár utána ott sem érdekel senkit a szülészeten. Nos nálam is mindent rendben találtak, majd a doktornő megjegyezte, hogy amúgy is -10 körüli dioptriától van olyan minőségi változás általában, amiből baj lehet. Na, köszöntem szépen, ki a fene akar kockáztatni? Végül császárral szültem, de más okok miatt, amit egyáltalán nem bántam.
2010. máj. 13. 21:18
 8/10 anonim ***** válasza:

A nőgyógyásznak nem köteles tudnia saját magától, hogy kinek milyen állapotú a szeme. Ezért mindenkinek saját érdeke, hogy elmenjen a szemészhez.

És jobb egy programozott császár, mintha a sima szülésnél komplikáció merül fel és pl 3 dioptriát romlik az ember szeme 1 nap alatt.

2010. máj. 13. 21:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ma már azt mondják, az erős rövidlátás sem okoz retinaleválást, ez önmagában nem ok a császárra, de ha a szemész leírja, hogy ő császárt javasol, nem szoktak a szülészek ennek ellentmondani. Nekem -7-es a szemem, a szemész leírta, hogy elhúzódó szülés esetén mérlegelendő a császár, de a természetes szülésnek alapjában véve nincs akadálya.
2010. máj. 13. 22:54
 10/10 anonim ***** válasza:

szemészt kérdezz meg, nem a dioptriától függ!

nekem 7,5-es mindkettő, és természetes úton szültem, mondjuk senki nem kérdezte, hányas a szemem, kontaktlencsém van. magam mentem szemészhez, mert hallottam én is, hogy nem mindenki szülhet simán.

2010. máj. 14. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!