Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy 10 évvel ezelőtti gerincmű...

Egy 10 évvel ezelőtti gerincműtét miatt nem kaphatok majd epidurális érzéstelenítést. Kismamák, el lehet ugye viselni így is a fájdalmakat?

Figyelt kérdés
35 hetes kismama
2010. máj. 12. 10:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze :) Én eldöntöttem,hogy kérek majd epit,mert rettegtem a fájdalomtól,de nem jött össze. Kb 10 órája voltak fájásaim,már 4-5 percesek,de még mindig nem gondoltam,hogy ezek a szülésik,mert erösebbre számitottam. Utána elfolyt a magzatviz,na utána nagyon kemény fájások jöttek,de nem tartott sokáig,kb 20 perc után jött a tolófájás,ami már nem fáj,viszont nagyon feszit a baba feje,de kibirható. Nekem utána a varrás fájt nagyon,belül is reedtem,a varrás kegyetlen volt,a szüléstöl rosszabb.
2010. máj. 12. 10:40
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
4 gyereket szültem mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül...itt vagyok :))) Magukra a fájdalmakra már nem is emlékszem (jótékony az agy). Akkor meg nem a fájdalom nagyságára koncentráltam, hanem arra, hogy tudtam, minden fájdalommal közelebb kerülök a babához... Egyébként meg gondolj bel,még ma sincs minden magyar kórházban fájdalomcsillapítás (20 éve egyáltalán nem volt), mégis zülnek a nők...
2010. máj. 12. 10:43
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Jaj, hát nagyon kevés kismam kér ilyet, gyhogy vagyun pár ezren, akik enélkül szültünk.

Én egyszer se szültem azzal és élek...

Semmi gond nem lesz.

2010. máj. 12. 11:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!
2010. máj. 12. 11:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

El lehet.

Nem a fájdalom a legnehezebb szerintem, hanem a fáradtság elviselése,mert a folyamatos fájások fárasztanak.És az,hogy akkor kell a legtöbb erődet összeszedni a végére, amikor már a legeslegfáradtabb vagy.

2010. máj. 12. 11:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

simán! nekem még csak egy babám van, de mindenféle érzéstelenítés nélkül szültem, és fél perces korában már úgy vogyorogtam rá, mint a tejbetök:)

ne aggódj, menni fog, különben is van még 1000 féle fájdalomcsillapító azon kívül is!

2010. máj. 12. 11:27
 7/8 anonim ***** válasza:
16%

Nem, belehalsz...

Én egyiknél sem kaptam semmilyen érzéstelenítőt, és abszolut élmény volt mindkettő!!

Miért hiszitek azt, hogy csak érzéstelenítővel lehet szülni?

2010. máj. 12. 13:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy csomó kórházban nem is adnak. Nálunk sem. Ráadásul ha már 2 ujjnyinál jobban ki vagy tágulva, akkor sem adnak. Én mind a 2 gyerekemmel 3 ujjnyira ki voltam tágulva, mire elindultak a fájások, már mindegy lett volna. A doki ki is nevetett, hogy minek nekem fájdalomcsillapító. Nyugi, lehet, hogy veled is így lesz.
2010. máj. 12. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!