Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egyedül szülni, ha végig apás...

Egyedül szülni, ha végig apás szülés volt tervezve?

Figyelt kérdés

Aki egyedül szült milyen volt? Ha hosszú a vajúdás, nem rossz, hogy nincs ott valaki (férj, barátnő, kinek mi..) ?

Elejétől fogva apás szülésre készültünk, viszont sajnos látogatási tilalom van a kórházunkban, ezáltal apuka se lehet bent szülésnél... közel 9 hónap után az utolsó héten rajönni, hogy a férjem nem jöhet velem, elég ijesztő

39+3 hkm

2017. márc. 17. 09:20
 1/8 anonim ***** válasza:
36%

Sokáig vajúdtam. A párom egyébként sem jött volna be, mert ezt beszéltük meg. Nem bírja az ilyen dolgokat, alapból a kórháztól, és az orvosoktól is rosszul van.

Helyette az édesanyám volt bent velem. Olyan mintha a legjobb barátnőm lenne, tehát nem is volt kérdés, hogy így bejön-e. Nem tudom neki elégszer megköszönni, hogy hajnal 2 óra óta, délután 4-ig ott ült az ágyam mellett! Támogatott, bíztatott, együtt sírt, és nevetett velem.

Egyedül szerintem nem bírtam volna. Nekem kellett az a támogatás, amit tőle kaptam. Ígyis teljesen gyenge voltam a végére, nélküle meg pláne.

2017. márc. 17. 09:26
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

Én a hülye ügyeletes orvos miatt szültem majdnem egyedül (de még szülésznő se volt ott), mert a doki szerint nem szültem, csak képzeltem a 3 perces fajasokat, de végül csak elhitték,.hogy szulok, így a végén bent tudott lenni. Jól esett, hogy ott van és neki hatalmas élmény volt, de amúgy segítség nem volt, de nekem gyors volt a szülésem.

Biztos, hogy nem mehet be? Én két kórházat ismerek közelebbről, mindkettőnél bemehet apuka a szüléshez a látogatási tilalom alatt is.

2017. márc. 17. 09:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Sajnos teljesen biztos :(

A héten, ahogy voltam NST-n direkt rá is kérdeztem. Amíg a tilalom van, nem jöhet be senki :(

2017. márc. 17. 09:38
 4/8 anonim ***** válasza:
40%
Az első és harmadik gyereknél apás szülés volt. A második gyereknél szerencsére nem jött össze az apás szülés...azért írom,hogy szerencsére mert apuka az első gyerekkel felkísért a szülőszobára majd gyorsan elvitte a mamához a kisebbet és 40 perc múlva mire vissza ért már túl voltunk a dolgon. Fogadott dokim volt akit úgy ugrasztottak otthonról hajnalba,szóval más dolga nem volt mint azt a rövidke időt végig mellettem tölteni és beszélni hozzám. A szülésznő is végtelenül kedves lett miután a dokim megjelent, így mondhatni tök jól szórakoztunk mind a hárman. Az első gyerekkel az utolsó 4 órába már mindenki irritált aki körülöttem volt, legszívesebben mindenkit elzavartam volna onnan. De nem törvényszerű abszolút az,hogy az első gyerekkel sokáig tart, mint azt se,hogy pl a harmadik már pikk pakk...tehát drukk,hogy gyors legyen.
2017. márc. 17. 11:27
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Az én férjem a vajúdás utolsó órájára ért be a kórházba. Vártam mint a messiást, de végül nem volt annyira jó, hogy ott volt. Az első együtt átélt fájás után megláttam rajta a rémületet, ami eléggé felzaklatott, aztán semmi nem volt jó nekem: ha nem ért hozzám, az volt a bajom, ha simogatta a derekam, az volt a bajom. Zavarta a tehetetlenség, engem az zavart, hogy tehetetlenül botorkált körülöttem. Nagyon nem így képzeltem el a dolgot, azt hittem leereszkedik a rózsaszín köd, ha odaér. Annak örülök, hogy a kitoláskor is mellettem volt, merthát csak a mi közös babánk születése, de biza' én nyugtattam őt. :) Remegett, mint a nyárfalevél. Szóval legközelebb 2x is átgondoljuk, biztos jó-e apával szülni.
2017. márc. 17. 12:03
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
Iszonyu volt az egesz, aldom az eszemet, hogy nem volt bent az apa. Nem akartam, hogy ilyen helyzetben lasson. Ha ott lett volna meg rosszabb lett volna.
2017. márc. 17. 15:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez furcsa, nálunk is pont tilalom volt de bent lehetett szülésnél :o velem jött be mentővel, mire beengedték volna szülőszobára már megszültem, de csak azért kellett várnia hogy előkészítsenek! Utána 2 órát is bent tölthetett velünk. De utána a 3 nap nagyon rossz volt hogx nem jöhetett senki :(
2017. márc. 17. 19:12
 8/8 anonim ***** válasza:
78%

Az elején megbeszéltük h nem lesz apás szülés.

Elsőnél a vajúdás elején a folyosón sétálgattam vele,majd a szülőszobára egyedül mentem.végül császár lett.nekem nem hiányzott h ott legyen.akkor haladtam a legjobban amikor magamra hagytak.

Másodiknál szülőszobáról telefonáltam neki.Ismét nem hiányzott h bárki velem legyen.

Harmadiknál sem lesz bent.Szerintem nem neki való.

Ha nagyon szeretnétek apásat én utána járnék.Az egy dolog h a kórházban ezt mondják,de a szülő nőnek joga van h legyen mellette hozzátartozó!

2017. márc. 18. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!