Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért kell fizetni az orvosnak...

Miért kell fizetni az orvosnak a szülésért?

Figyelt kérdés
Mikor nem kellene, főleg, ha nem fogadott....
2008. okt. 12. 08:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kint él a barátnőm csaknem egyidős várandós velem.

Szóval átlalában meg van elégedve, de azért hallom a hangján, amikor telefonon beszélünk, hogy sok mindenben bizonytalan. Kérdései vannak, és ezeket nem igazán tudja feltenni senkinek. Kevés az, amit a védőnővel találkozik. Az alapbiztosítás tényleg fedezi, ha egy egészséges terhesség áll fenn. De ha már kissé komplikáltabb, akkor nem. Különben ti szerintem Angliáról vitáztatok, felismertem a terhesgondozás menetéről.

Nekem is vannak azért kételyeim, mert az említett barátnőm tőlem kérdezte, hogy mit tegyen, mert észrevette hogy folyása van, és csak hosszabbb idő után fog az orvossal találkozni. Én itthon a fogadott orvosomat azért bármikor megkérdezhetem, sőt magától figyel, és sok mindent nem is kell neki mondanom.

Tehát külföldön összeségében jó az ellátás, ha nincs komplikáció, de ez lutri.

Itthon talán olcsóbb egy fogadott orvos, mint kint egy magánklinika.

Aki pedig egyszer már póruljárt, az szerintem orvost fogad. Aki nem, az miért kérdezi, hogy kell-e fizetni?

A nem fogadott, ügyeletes pedig azért olyan kedves esetenként, mert már van annyi tapasztalata, hogy ez "megtérül" az esetek 90 %-ában, legfeljebb néha melléfog. Van eszük!

Ennyi az egész. Csak mondjuk, ha rosszul végződik a dolog, akkor már nem lehet visszacsinálni. Kockáztatni, pedig nem sokan szeretnek.

2008. okt. 12. 13:29
 12/15 anonim ***** válasza:
82%
Előttem szólóval teljesen egyetértek. Én vagyok aki a külföldi kismamival vitázott. Amúgy nekem is él kinn Angliában ismerősöm, aki minden másnap hív, mert rajta vannak a baba projekten, és megmondta, hogy ott mindent az asszisztens ill. a nővér végez nem az orvos. És bizony nem mer ő sem kérdezni senkitől semmit. Ezért inkább engem kérdez. Már az is megfordult a fejében, hogy haza jön szülni majd, mert ő például kifejezetten nem elégedett az ottani egészségügyi színvonallal. De ez egy szubjektív dolog mert tény és való, hogy különbözőek vagyunk. Amúgy én ha még egyszer előlről kezdeném a terhességemet mindent ugyan így csinálnék ami a fogadott doki kérdést illeti.
2008. okt. 12. 13:37
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

En is egy kulfoldon elo anyuka vagyok. Csak hozzatennem aki nem beszeli a nyelvet nagyon jol annak biztos ketsegei vannak es bizonytalan sok mindenben. A noverek es asszisztensek pedig foiskolat vegzo emberek nem ugy mint otthon. Foiskola= nover munka

Ezeket csak azert irtam hogy mindenkinek igaza van a maga modjan de ha nem kulfoldon el akkor nem tudja az ottani dolgokat csak hallomasbol.Aki meg otthon az tapasztalja az otthoni dolgokat.

Kerdezonek pedig szerintem nem kell fizetni ha nem akarsz csak illik....

2008. okt. 12. 21:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha fogadott orvosod van, az alkalmankénti vizsgálati díj 10szeresét szokták adni általában, van amelyik orvos meg is mondja, hogy Ő mennyit kér érte, de azért ez már nem kicsit pofátlan dolog. Elvégre nem kötelező, csak adható.
2008. okt. 14. 09:22
 15/15 bendzso ***** válasza:
28%

csak csatlakozni tudok: nem kell fizetni, szülni sem kell!!!

tb-s betegként bejárhatsz a kórházba, az vizsgál, aki éppen ér, de nem fizetsz. órákat állsz sorban és panszkodhatsz a szar egészségügyi helyzetre és, h nem körülötted forog a világ.

ha magánrendelésre jársz, akkor fizetsz azért,mert ott az orvos, nem kell órákat várni, minden kérdésedre választ kapsz, jobb ultrahanggal vizsgálnak meg és még meg is kapod a fotót a kis utódról. ha meg bármi nyavalyád van, azonnal hívhatod a dokid, vár rád és ha éppen akkor szülsz, amikor nem dolgozik, vagy szabin van, gondoskodik róla, h ott legyen a szüléseden, de ha nem,mert külföldön van, akkor átad annak a kollegájának, akiben annyira megbízik, h rá mer bízni téged. és bemutat neki és gondoskodik róla, h figyeljenek úgy rád, mintha ő lenne ott. te ezért fizetsz, ez szolgáltatás, ha akarod igényeled! de senki nem kötelez rá...

ha meg tb-s beteg vagy és szülés után nem fizetsz, akkor sincs semmi gond, hisz minden dokinak meg van a maga megfelelő számú magánbetege. amúgy, ha megszülsz, a nagy eufóriában úgyis akarsz adni valamit! de mit adnál egy vad idegen embernek,a kiről nem is tudsz semmit, csak éppen ő volt ott. tudjuk, h a szülész dokik nem csórók, minek vennél egy extra könyvet bort vagy bármit, amivel valszínű tele a pincéje is - egyszerűbb pénzt adni.

amúgy meg, ha nem akarsz adni pénzt a szülés után, akkor meg mit törődsz azzal, h mit szólnak hozzá, h ne adtál? akér adsz, akár nem, úgyis úgy fogod érezni, h szarnak a fejedre és nem körülötted forog a világ... a terhességi hormonok kivonulásával úgysem lesz jó semmi sem, eztán ha kivonultak a hormonk, akkor meg majd saját magadon is jót nevetsz...

2008. okt. 19. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!