Császármetszés közben is ráteszik az anya mellkasára a
gyermeket?
Figyelt kérdés
Császármetszésem volt,amit egy egész napos vájúdás előzött meg.Már teljesen kimerültem, mikor a műtétre került a sor, ezért egy pár percre elaludtam.Amikor kiemelték a kicsit, nem voltam teljesen éber.Ezért kérem a segítségeteket.
Három császárom volt. Az első gyermekemet a műtétet követően három napig nem láttam (műtét közben sem, mert eszméletlen voltam). Komplikációk léptek fel nála és átvitték abba az intézménybe, ahol a neonatológián el tudták látni. Nem érzem úgy, hogy emiatt sérült volna a kapcsolatunk. Nagyon közel állunk egymáshoz. A másik két császárt már direkt ott csináltattam, ahol jól felkészültek mindenre (nem kórházban, hanem klinikán). Ott a műtét közben csak megmutatták a babát, megpuszilhattam őket, majd elvitték és legközelebb az őrzőben kaptam meg őket kb. fél órára apa felügyelete mellett (még jó, hogy ott volt, mert borzasztóan remegtem az érzéstelenítő miatt, nem is tudtam volna huzamosabb ideig megtartani...). Akkor a mellemen voltak végig (csak egy pelus volt rajtuk a bőrkontaktus miatt). Aztán felajánlották, hogy pár órára elviszik, hogy tudjak pihenni és én éltem a lehetőséggel (a többiek is így tettek, akikkel az őrzőben feküdtem). Egyáltalán nem érzem hátrányát, hogy nem voltak végig velem, a fiaimmal is nagyon jó a kapcsolatom. Szerintem nem ezen múlik a jó anya-gyermek kapcsolat, kötődés.
2017. márc. 6. 06:54
12/16 anonim válasza:
8, budapesti vagyok es nekem megadatott. Baratnoimnek is mind. Viszont egy masik baratnom Angliaban szult, 5 honapja es meg mindig nem tud ulni, az ottani korhazi allapotokrol sirva meselt. Szoval kulfoldon sem kolbaszbol vannak a korhazak, es itthon sem csak rosszak, ahol en szultem ott elso volt hogy odaadtak a babat! Baratnom ikreket szult csaszarral de meg neki is! Szinten Pest.
Nem lesz amugy semmi baja a kapcsolatnak ha nem teszik rad a gyereket kerdezo, de azt ne hitessuk mar el hogy szegeny magyar anyaknak milyen rossz...mert nem orszag-, hanem korhazfuggo! (Ez mar a kitelepult valaszolonak szolt aki tajekozatlansagaban ir baromsagokat).
2017. márc. 6. 07:06
13/16 anonim válasza:
Csaszar kozben nem ... Mivel hogy varrnak ossze ha ott a gyerek ????
Nekem odahozztak amint feloltoztettek
Majd elvittek, akkor kaptam vissza mikor attoltak a szobaba
Az cirka 20 perc volt
2017. márc. 6. 07:48
14/16 A kérdező kommentje:
Nekem is felöltöztetve mutatták meg, mig a műtét folyt.Aztán áttoltak az intenzív osztályra,2 óra múlva megint behozták pár percre.Aztán másnap reggel mentem a szobára,aznap már többször behozták,akkor már próbáltam szoptatni.Másnap pedig már behozták és nálam is hagyták.Csak fürdetni vitték esténként.
2017. márc. 6. 10:30
15/16 anonim válasza:
Engem altattal igy egy óra múlva kaptam mef de nem nagyon emlékszem rá...szülés után apa kapta meg egy tíz percre.imádta azt a rövid időt.irigylem érte :)
2017. márc. 6. 10:48
16/16 anonim válasza:
Az első császárom este volt és altattak,csak másnapreggel mutatták meg.A második tervezett volt,felöltöztetve behozták a műtőbe,megpuszilhattam amíg engem stoppoltak.Utána az őrzőbe kerültem,ahova nem hozták be,de ahogy a hat óra eltelt,én mentem érte,és kihoztam a tolható kocsiban.Mivel az őrzőbe nem vihettem be,a folyosón voltam vele.Nem is értettem,hogy a születés után fél órával már kiadták a folyosón lévő hozzátartozóknak ebben a kocsiban,meg nekem is,de az őrzőbe nem vihettem be.Másnap reggel már rendes kórterembe velem lehetett. (Uzsoki)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!