Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A gátvarrás alatt adnak-e...

A gátvarrás alatt adnak-e érzéstelenítőt? A cérnákat ki szokták venni, vagy felszívódnak?

Figyelt kérdés
Első babás kismama vagyok és talán a gátmetszéstől, gátvarrástól félek a legjobban...
2010. máj. 10. 08:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Adnak érzéstelenítőt, tehát egyáltalán nem érzed a varrást, de a metszést se. Háromféle varrat lehetséges: van amelyiket kiszedik, van amelyik felszívódik, van amelyik kipotyog. Az, hogy melyiket alkalmazza, az orvostól függ.
2010. máj. 10. 08:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem valami érzéstelenitövel locsolgatta,de annyira fájt a varrás,hogy majdnem megzavarodtam! 1 órán át varrt,kivül-belül,de sokkal jobban fájt,mint a szülés. Felszivódó varrataim voltak,igy nem kellett kiszedni,de nem is engedtem volna,olyan rossz élmény volt a varrás.
2010. máj. 10. 08:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Adnak. Lidocain injekciót kapsz, ami normál esetben gyorsan hat, így nem érzel fájdalmat, csupán azt, hogy matatnak odalent. Sajnos én vagy keveset kaptam (3-4 is volt) vagy túl hamar varrni kezdett a doki, bizony, fájt.... Igaz én belül is eléggé repedtem....ott egyáltalán nem hatott az érzéstelenítő.. A varrat lehet normál, kiszedhető (néhány nap után baromira szúr, húzódik!!), van olyan, amit nem kell kiszedni, csak elvágják, majd magától kiesik. A legjobb a teljesen felszívódó, az nem húzódik, nem kellemetlen a gyógyulás alatt.
2010. máj. 10. 09:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én is nagyon féltem, de pozitív csalódás volt! A vágást egyáltalán nem éreztem, a varrást egy picit.

Az elsőnél varratszedés is volt, kicsit kellemetlen érzés. Másodjára magától kipotyogó varratot kaptam, észre sem vettem, amikor kiestek.

Nyugi és szép szülést Neked!

2010. máj. 10. 09:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a gátmetszést nem éreztem, a varrás viszont kifejezetten kellemetlen volt. Varratszedés talán a 3. napon volt, mielőtt hazamentem. Szerintem nem jobb a felszívódó varrat, mert a kis csomók hetekig szúrnak, jobb azt is kiszedetni, mielőtt belül képes elszakadni ("felszívódni"), ez uis elég lassan megy és húzódik tőle a seb.
2010. máj. 10. 11:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is első gyermekemet szültem 7 hete. Repedtem kívül belül, ahol lehet, másfél órán át stoppoltak össze. :( A gátmetszés előtt kaptam helyi érzéstelenítőt, semmit sem éreztem belőle, amin én is meglepődtem, hogy a belső "szakadásokból" sem. A varrás elég kellemetlen volt, de a doki nagyon rendes volt (pedig nem fogadott orvos volt), mondta, hogy ha fáj, akkor szóljak és ad még érzéstelenítőt. Mindenhol felszívódó varratom volt. Mint kiderült, én a szerencsések közé tartozom, mert utána egyik varratom sem fájt, a szülés után 3 órával már gyalog mentem le a gyermekágyas kórterembe, az űléssel sem volt problémám. Én is a gátmetszéstől és a varrástól féltem a legjobban, de magam is meglepődtem azon, hogy akkor egyáltalán nem érdekelt, hogy velem mi van, csak a picire tudtam gondolni. :))

Könnyű szülést kívánok Neked!

2010. máj. 10. 13:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 7 hónapja szültem. A vágást nem érzed, mert fájás közben csinálják. A varrás nekem sokkal rosszabb volt mint a vajúdás és a szülés együttvéve. Hiába adta a doki a lidokaint, nem hatott az semmit. Mire befejezte a varrást (40perc), addigra hatott, legalább tudtam kicsit pihenni. De mire elmúlt az érzéstelenítő hatása, utána eléggé fájt a helye.
2010. máj. 10. 15:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat, továbbra is megirhatjátok tapasztaltaitokat!
2010. máj. 10. 17:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia!fájás közben észre sem vettem,hogy vágtak.HÁÁÁÁT nekem a varrás NAGYON fájt.Bár a doki adott érzéstelenitőt én minden öltést éreztem.Nem felszivódos volt a varratom úgyhogy volt varratszedésem is:-( NA,az szuri nélkül nem fájt úgy mint a varrás.
2010. máj. 10. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!