Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Epidurális érzéstelenítöt...

Epidurális érzéstelenítöt külön kell kérni vagy automatikusan adják?

Figyelt kérdés
Kedves anyukák akik epidurállal szültek! Külön kellett-e kérni vagy adják? Ha kérni kell akkor az orvosomtól? Fizetni kell érte?
2010. márc. 7. 19:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Nem kell érte fizetni, és nem adják automatikusan. Beszéld meg a dokiddal, hogy te szeretnéd megismerni az epidurált, mert gondolkozol rajta, hogy kérni fogod, majd tájékoztat mindenről.

Ha vajúdás közben jut eszedbe, akkor is kérheted, csak szólj a szülésznőnek, vagy a dokinak.

ҝ

2010. márc. 7. 19:58
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

Nem kel érte fizetni?Ez igen...

Ahol én szültem előre kellett szólni,és fizetni kellett érte.Én végül enélkül is gyorsan,könnyen szültem.

2010. márc. 7. 20:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mindkét szülésemnél hiába kértem, nem adtak!

A lányomat majdnem 8 éve szültem, akkor még azt mondták abban a kórházban nincs rá lehetőség.

A fiam már 2 éves, vele sem adtak, azt mondták minél jobban fáj, annál jobban haladok.

Mindkét gyerekkel nehezen tágultam, az elsőt 2 nap után császárral "szültem"

A másodikat 6 és fél óra tömény fájdalom, és ordítás után rendesen.

Szóval beszéld meg a dokiddal mindenképpen még szülés előtt, hogy van-e rá lehetőséged. De egyébként a körülményektől is sok minden függ.

Gyors és könnyű szülést kívánok neked.

2010. márc. 7. 20:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen beszéld meg elötte még!!!

Én úgy jártam,hogy közölték a kórházban,hogy most éppen elfogyott és majd 3 hét múlva kapnak... Pedig elötte említettem a dokimnak,de mindig az volt a válasza rá,hogy ó ráérünk még azzal foglalkozni.Meg igazából legmerészebb álmomban sem gondoltam volna,hogy létezik ilyen hogy nincs egy kórházban... Úgyhogy feltétlenül beszéld le előre,ne hagy magad lerázni ahogy én is tettem,mert ebben a magyar egészségügyben már bármi előfordulhat!

2010. márc. 7. 20:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A dokinak kell szólni, hogy szeretnéd. Nálunk ezt szülés alatt is el lehet dönteni, egészen 3 ujjnyi méhszájig. Fizetni érte??? Ezért nem kérhetnek pénzt (csak ha vmi magánkórházban szülsz). Sőt, ha megcsinálják, ezzel az intézmény jár jobban, mert pénzt kapnak érte.
2010. márc. 7. 22:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen kérni kell, fizetni nem kell érte. Előre nem lehet lefixálni, mert vannak bizonyos feltételei annak, hogy kaphass és ez csak szülés közben derül ki. Esetleg érdemes megkérdezni, hogy 24 órában igénybevehető-e egyáltalán ott ahol szülsz.
2010. márc. 7. 22:44
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyik válaszolónak írnám: amikor az orvosok úgy gondolják, hogy az eda lassítaná, hátráltatná stb abban az adott helyzetben a szülést, akkor szoktak ilyeneket kamuzni, hogy nincs és majd csak 3 hét múlva lesz stb. Természetesen ezt ilyenkor a te érdekedben teszik, csakhát ezt szülés közben nehezebben viselné az ember...
2010. márc. 7. 22:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahol én szültem ott nem "osztogatják" az EDA-t, ha szólsz előre, ha nem, ha kifizetnéd, ha nem. Egyébként miért olyan hihetetlen, hogy nincs valami egy kórházban, vagy csak korlátozott mennyiség áll rendelkezésre? A szülészeten látogatóként hallottam, ahogy a délutános műszak átadta az osztályt az éjszakásnak, hogy "reménykedjetek, hogy ne kelljen infúziót adni senkinek, mert elfogyott a kanül"

Ezek után merjen kérni az ember valamit.

2010. márc. 8. 06:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Én az elsőt enélkül, a másodikat ezzel szültem. Csak Ajánlom!Kértem, előre megbeszéltem, h. kérem, mert az első szülséemnél,a mikor mrá kértem, mondták, h. nem lehet mert mindjárt meglesz a pici. A 2-nál 2,5ujjnyira nyitva voltam már, így már kaphattam eleve, igaz időben ugyanannyi volt mint az első szülés, de sokkal jobb volt, fájdalommentesebb. Nem igaz, h. semmit nem érzeni, hanem mindent érezni csak enyhén és ez a lényeg!!!Szuper!!

Ja, nem fizettem érte.

2010. márc. 8. 08:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Pécsett a Klinikán ingyenes és nem kell előre szólni, viszont csak akkor kaphatsz, ha már 2 ujjnyira kitágultál, de még nem vagy 4 ujjnyi. Másfél óráig hat (nekem csak 1 óráig), utána kérhetsz újabb adagot, viszont ha már elérted a 4 ujjnyit már nem kaphatsz többet, mert a kitolásra már el kell hogy múljon a hatása.

Automatikusan nem adják, kérned kell, de nem kell hetekkel előre egyeztetni (de van olyan kórház ahol igen, úgyhogy kérdezd meg a dokidat).

2010. márc. 8. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!