Hogyan adják be az EPD? Előtte adnak helyi érzéstelenítőt? Lehet érezni ezt az EPD? Vagy fáj egyáltalán?
Nem adnak előtte érzéstelenítőt,és a hátgerincedbe a derekadnál szúrják be!Eléggé fáj!De ha neked már az injekcióhoz is érzéstelenítő kell akkor minek szülsz?Az ilyen nyafikat nem szeretik a szülészeten!Nem szemétkedésből,hanem saját érdekedben mondom!
Nem az a legszebb a szülésben,hogy annyira fáj,hogy az már nem igaz és a végén jön a gyönyör?Édes fájdalom...gyönyörű fájdalom!
De kár volt így ledorongolni:(
Nem adnak hozzá fájdalomcsillapítót, én mondjuk természetesen szültem, de mások mesélték. Az előző kedves válaszadó gondolom így szült, hiszen tudja, h mennyire fáj:) Édes fájdalom, nézd veszettül fáj, de mind itt vagyunk, kibírtuk. Ezt ott és akkor nehezen hiszed el, de mra (11 hós a fiam), már nem is emlékszem, csak arra, h mondogattam magamban, h de fáj, jaj, de fáj:D Bármikor újra megcsinálnám, mert csodás amikor a kezedbe adják. Túl vagy rajta, megcsináltad, és van egy babád.
A kérdésre visszatérve, biztos, h nem kellemes, de tök tuti, h rövidebb ideig, és kevésbé fáj, mint a vajúdási fájdalom:) Ha belevágsz, sok sikert hozzá, rosszat én még nem nagyon hallottam róla. Én is így akartam szülni, de vidéken lakom, és a kórházban eléggé furán néztek rám, mikor megkérdeztem, h ha kérek, beadják-e:)
szia,
nem értek egyet az első válaszadóval!!
a lényeg hogy ne aggódj!nem kellemes amikor beadják,én majdnem leugrottam az ágyról hirtelen..annyira meglepődtem,hirtelen éles,szúrást éreztem a lábamban,ami hirtelen "rándult" is egyet amikor beadták a gerincembe,de ősszesen1másodpercig volt rossz kb.szóval kibírható, szerintem rosszabb h nem voltam rá felkészülve h milyen lesz,mert jobb nem megmoccani közben nehogy rossz helyre menjen.
amit én még nemtudtam az az volt,hogy nem mindenkinél hat egyformán,nálam pl.nem igazán csillapított fájdalmat,viszont nagyon jó ütemben,gyorsan tágultam kb 4órával a beadása után megszületett a babám.:)
szóval ne aggódj,minden rendben lesz! :)
Nekem úgy adták be, hogy adtak helyi érzéstelenitést, ezt nem éreztem, kitapogatta a gerincement alaposan az orvos, utána pedig szúrás volt hosszú másodpercekig, nem fájt, de recsegett, kellemetlen volt, főleg, hogy hosszúnak tűnt az idő, de utána kiderült, hogy még van egy fázis, amikor a kanült is berakják, annál pedig szóltak, hogy két kis elektromos áramütés szerűt fogok érezni a bal és jobb csipőmben, igy is lett, az sem fájt, de nagyon furcsa volt. Ennyi. Igy visszagondolva akár 3 percig is tarthatott, nagyon hosszúnak tűnt, állitólag az egyik legjobb orvostól kaptam. Én nagyon félek a fájdalomtól, úgyhogy végig a férjem kezét szorongattam, de nem fájt, inkább az volt rossz, hogy vártam, mikor lesz rosszabb. Szerencsére nem lett.
Előnyei voltak nálam, hogy hamarabb tágultam jóval, és bizonyos időre lehetett adagolni, igy a kitolásra már kiment a hatása. Utána viszont kiderült, hogy nem fordult be a baba, császár lett EDA-val, igy kész szerencse volt, hogy nem 2 tolófájás között kötötték be... Én csak ajánlani tudom.
Egy 3 hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!