Mi történik ki ha szülés után nem fizetjük ki a hálapénzt?
Egy orvosnál fogunk szülni aki már közölte velünk hogy ennyibe kerül egy szülés és majd szülés után kéri.
Ha nem fizetjük ki utána akkor visszateszi vagy mi fog történni?
En nem adtam penzt szukes utan.igaz az en orvosom nem is vagta a kepembe elotte,hogy ennyi meg annyi a szules tarifaja nala....
Csaszaros voltam,3x.igaz mindharomnal ugyeletes volt a dokim.de mikor epp nem dolgozott is bejott a kismamaihoz minden nap.10 eve jarok hozza,es ebbol egyszer sem volt problema.
Sot,o azt mondja,hogy a terhesgondozas alatt boven kifizetjuk a szulest is.pedig atlagos bere van.10e 1 vizsgalat(regen persze nem volt ennyi,mikor elkezdtem hozza jarni)
??? Nem.értelek. Ha nekem nem tetszik az adott doki(vagy a tarifája...mondjuk eleve nem szülnék olyannál,akinek van. Majd én eldöntöm,mennyire vagyok hálás),akkor.miért nem keresel.mást?
Momdd meg neki,hogy nem tudod kifizetni,oszt kész!
Egyébként meg az ilyan tarifás orvosoktól megkérdezném,hogy akkor ugye nennyi pénzért ő fogja megszülni?
Ha fogadott orvosod van, akkor fizetsz.
Ha az Sztk-ba jársz terhesgondozásra, és amikor beesel a kórházba megszüleszt az ügyeletes, akkor nem fizetsz. Ennyi.
Ha meg ennyire nem tetszik a rendszer és itt óbégatsz (meg majd szülés után), akkor szépen az orvosnak is kinyithatod a kicsi szád és elmondod neki, hogy te nem akarsz fizetni a szülésért, és elmész sztk rendelésre. Azok nem kérhetnek pénzt, mert nem fogadott orvosod.
Ebben mi olyan bonyolult?
Undorito a hozzaallasod Kerdezo.Nem kell nala szulni.Elfolyik a magzatviz,bementek,valaki kiveszi,vannak erre ugyeletes orvosok.De akkor ne ragaszkodj ehhez a dokihoz.
Neked tesz szivesseget es mastol szolitod el,munkaidoben szakrendelesrol vagy mas betegektol,szabadidejeben a csaladjatol,es meg van pofad balhezni hogy segitett rajtad?
Hosszu vajudast kivanok!
Ez nem halapenz. A halapenz az, amit te, saját elhatározásból, köszönetként adsz. Amit tőled vár az orvos, az munkadij. Miattad és a te gyereked miatt fog bemenni a kórházba és vezeti majd le a szülést. Neked segít majd és a te gyerekedet segíti majd a világra, ahelyett, hogy a saját családjával lenne.
A bunkóság netovábbja, amit tervezel. Nem kötelező a fogadott orvos. Lehet ugyeletesnel is szülni, annak nem kell fizetni, ha nem akarsz.
Ha nem akarsz az orvosodnak fizetni, akkor legyen benned annyi, hogy időben oda állsz elé, és közlod, hogy doktor úr, nem kívánok önnél szülni, mert nem akarok fizetni érte.
Sajnos ő semmit nem fog tudni tenni, ha nem fizetsz. De hidd el,rendkívül kellemetlen helyzetbe kerulhetsz, ha szülés után valami gond lesz és nem lesz akihez bizalommal fordulhatsz majd.
Az en dokim ad szamlat! Egeszsegpenztarbol fizettuk.
Egyebkent ha nem akarsz fizetni ne kerd fel a szulesre. A fogadott orvos azoknak a kivaltsaga akik felkerik es kifizetik, ha valaki nem akar fizetni, ne kerjen fel dokit, csak menjen be es az ugyeletes ott lesz...
De az hogy felkered, behivod szulesre amikor megindul a baba, majd ordibalsz ha ki kell fizetned, bocs de a legalja.......nem is ertem hogy kepzeled :) :) mintha kihivnal egy szerelot a lakasodba es ha kesz azzal amit szerelt, leallnal ordibalni hogy takarodjon a hazadbol te nem fizetsz :)
Remelem a kerdes kamu es ilyen ostoba ember nem vallal gyereket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!