Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Muszály pénzt adni?

Muszály pénzt adni?

Figyelt kérdés
Azt szeretném meg kérdezni hogy muszály pénzt adni a szülész orvosnak? Vagy bárkinek? Nehész anyagi helyzet miatt kérdezem.
2017. febr. 14. 06:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell pénzt adni. De ha azt akarod, hogy egy bizonyos orvosnál szülhess, felfogadod öt a szüléshez, akkor kell fizetni neki. De ha ez nincs,n akkor egyáltalán nem kell fizetni. Ügyeletes orvosnak, szülésznőnek az a dolga, hogy ellásson ingyen.
2017. febr. 14. 06:30
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszaJ.
2017. febr. 14. 07:59
 3/16 anonim ***** válasza:
22%
Nem is ismerek olyat, aki adott, mégis egészséges babát szültek. Nem mindenki hajlandó vagy hajlandó fizetni rengeteg pénzt az orvos mosolyáért. Ugyanazok vannak magánrendelésen, mint kórházban.
2017. febr. 14. 08:02
 4/16 anonim ***** válasza:
39%
* az egyik hajlandó helyett képest akartam írni
2017. febr. 14. 08:04
 5/16 anonim ***** válasza:
67%

Nem a mosolyaert fizetnek, utolso. El vagy tevedve. Butasag meg ne terjedjen, ezert leirom,hogy aki fizet,azz azert fizet, h ne kelljen orakat varni egy vizsgalatra. Tudod,nincs mindenkibek felfeapja arra, h egy varoban uljon,van, aki dolgozik terhesen is. Ha van orvosod, felhivhatod, ha baj van. Verzes pl. Rogton megvizsgal,nem kell orakat varni. Tudja azvegesz terhesseged tortenetet,nincs az,h a sok orvos,nover elbeszel egymas mellett es fontos infok maradnak figyelmen kivul. Mindig o vizsgal, nem kell felned, h jaj most kifogtam egy bunkot. Akinwk problemas a terhessege, az nem fogja hagyni, h mibdig mas vizsgalgassa, 6 orvos 6 felet mondjon, javasoljon, a vegen meg senki se vallalja fel,ha tevedett. A korhazi 12. heti gegenetikai uh oltozessel egyutt volt 4 perc,szerint4d mennyire alapos? Futoszalag, kapkodas. Nem ketdezhetsz semmit, ha mondanivalod van, beled fojtjak a szot, m sietnek, sokan vannak.

Nem a mosolyert fizet, aki fizet, hanem higy egy alaposabb terhesgondozast kapjon es a szuleskor olyan ember legyen ott,aki ismeri az eseted.

2017. febr. 14. 08:32
 6/16 anonim ***** válasza:
92%

*fel napja

A kerdesre a valaszom pedig, hogy nem muszaj. Ez egy lehetoseg, aki akar, el vele. Aki nem, vagy nem tud, az nem.

2017. febr. 14. 08:36
 7/16 anonim ***** válasza:
59%

Lehet szülni ügyeletesnél, akkor nékik nem kell fizetni.

De! Én Örülök, hogy volt fogadott oevosom, mert ez miatt nem lett császár. Az ügyeletes tuti betolt volna a műtőbe. A dokim nem tette.

2017. febr. 14. 08:38
 8/16 anonim ***** válasza:
41%
Nem muszáj pénzt adni és én pl. tb-s terhesgondozásra járok, sztk-ba, kevesebbet kell várni, mint magánban és teljesen normálisak. A terhes nők terjesztették el ezt a divatot, hogy tömjük a pénzt a nödokinak, emiatt nem merem bevállalni, hogy ügyeletesnél szüljek, félek, hogy sokkal rosszabb ellátást kapnék.
2017. febr. 14. 09:07
 9/16 anonim ***** válasza:
38%

9 hónapon keresztül csupán a terheléses vércukorhoz fizettem ki a cukrot. Semmi mást. Sztk, ügyeletes orvos.

Mivel nem voltak komplikációim, szerencsére minden jól zajlott, a pici is jól fejlődött stb. ezért nem akartunk külön orvost fogadni hiszen a Hippokratészi eskü miatt csak ellátnak így is..

Na most a szülés alatt 3 ügyeletes orvos is bemutatkozott, bár ezen túl nagyon nem is találkoztam velük (csak az utolsó 15 percben). De a szülés sikerét és a támogatást - a szakszerű és lelki támogatást a szülésznőnek köszönhetem. Ha legközelebb bárkit fogadnék vagy esetleg köszönetet nyilvánítanék, az a szülésznőnek járna.

Ja és TB alapon még túlórázott is és végig mosolygott. (12 óra hosszan voltunk bent a szülőszobán)

Hidd el, sokan nem adnak pénzt. Csak általánossá vált a köztudatban, hogy ez így szokás. Ha valakinek szüksége van rá akkor igen, van rá lehetőség.

De őszintén. Legyen az akkor egy magán orvos és ne egy állami kórházban dolgozó aki az ottani eszközökkel lát el stb. Akkor túlzás a több 10 meg 100ezer..

2017. febr. 14. 09:55
 10/16 anonim ***** válasza:
48%
Nem muszáj pénzt adni az orvosnak, de nehéz anyagi helyzetben gyereket vállalni sem muszáj!!!
2017. febr. 14. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!