Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Légzőgyakorlatoknak hasznát...

Légzőgyakorlatoknak hasznát tudtátok venni szülésnél?

Figyelt kérdés
Tudtatok rá koncentrálni?
2010. máj. 7. 12:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem mert igazából levegőt nem kaptam a fájás alattpárom mondta hogy vegyek levegőt de a számat nem tudtam kinyitni mert ordítottam volna
2010. máj. 7. 12:22
 2/11 anonim ***** válasza:
én sem, igazából eszembe sem jutott hogyan kell csinálni, pedig sokat gyakoroltam előtte:)
2010. máj. 7. 12:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem gyakoroltam előtte a légzést,nekem az jött magától,ösztönösen tudtam,hogyan szedjem a levegőt.

Volt,hogy lezsibbadtam az oxigénhiánytól,akkor szóltak,hogy most nem jól veszem a levegőt,de nem ájultam el.

2010. máj. 7. 13:19
 4/11 anonim ***** válasza:

2x szültem természetes úton. Soha nem gondoltam végig, hogyan is kellene lélegezni. Amikor anyukámmal beszéltünk erről (5 gyereket szült), ő azon a véleményen volt, hogy régen sem mondták az anyukáknak előtte hónapokig, hogy hogyan vegyék alvegőt, mégis megszültek. És igaza lett.

A szülésznő szépen elmondta, hogy hogyan lélegezzem, koncentráltam és sikerült. Nem hiszem, hogy gyorsabb vagy könnyebb szülésem lett volna, ha előtte gyakorlom itthon :-D

2010. máj. 7. 15:43
 5/11 anonim ***** válasza:
Jártam kismama jógára, ahol nagyon megtanultuk, hogy kell vajúdás alatt lélegezni. Aztán egyszer csak ott voltam a szülőszobán 2 perces fájásokkal, amik alatt azt hiszem, egyáltalán nem vettem levegőt. :) A szülésznő szólt rám mindig, és így tudtam csak erre figyelni. De az biztos, hogy sokkal könnyebb volt a dolog, amikor lassabban, mélyen lélegeztem. :)
2010. máj. 7. 16:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Én nem gyakoroltam előtte, szülésfelkészítőn se voltam, de valahogyösztönösen jött A fájásokat csak úgy tudtam túlélni, ha nagy, hosszú levegőket vettem lefelé, a gyomorba.

Sikítani, üvölteni, sírni stb nem volt erőm, a fájás mind elvette. Elképzelni nem tudom, hogy maradhat valakinek szülés közben még sikoltozni is ereje... :-)

2010. máj. 7. 16:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Úgy hogy rosszul veszik a levegőt és nem nyomnak hanem sikítoznak. :)
2010. máj. 7. 16:35
 8/11 anonim ***** válasza:

én is jártam kismamajógára és kismamatornára is- egyiket az egyik babámmal, másikat a másikkal próbáltam ki. Én hasznát tudtam venni mind a kettőnek, és próbáltam magamba befelé fordulni és figyelni, persze nagyon fájt - és néha nagyon nehéz volt- de a férjem segített visszazökkeni. Nekem segített, jóvolt. FŐleg a hosszú mély levegők.

meg egyébként a szülésznő is mondta-pont úgy, ahogy én is próbáltam úgyhogy a férjem és ő frankón vezényeltek nekem.

nem mondom, hogy végig tök összeszedett voltam- mert ez nem igaz... :-S de két fájás között próbáltam magam összeszedni és koncentrálni- és például ez is felgyorsította számomra az időt. kb 3óra alatt volt kint a babám az első, de sokkal kevesebbnek tűnt.

könnyű szülést kivánok!

2010. máj. 7. 21:36
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem. Egyáltalán nem tudtam ilyesmire koncentrálni. Aztán amikor kellett,akkor a szülésznő szólt,hogy most vegyek levegőt, most tartsam vissza a kifújást,most toljak stb...
2010. máj. 7. 23:34
 10/11 anonim ***** válasza:
3* szültem, sosem tudtam, hogyan kell/ene lélegezni, mindig a szülésznő diktált. (halkan jegyzem meg: ügyeleten mind3*)
2010. máj. 8. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!