Légzőgyakorlatoknak hasznát tudtátok venni szülésnél?
Nem gyakoroltam előtte a légzést,nekem az jött magától,ösztönösen tudtam,hogyan szedjem a levegőt.
Volt,hogy lezsibbadtam az oxigénhiánytól,akkor szóltak,hogy most nem jól veszem a levegőt,de nem ájultam el.
2x szültem természetes úton. Soha nem gondoltam végig, hogyan is kellene lélegezni. Amikor anyukámmal beszéltünk erről (5 gyereket szült), ő azon a véleményen volt, hogy régen sem mondták az anyukáknak előtte hónapokig, hogy hogyan vegyék alvegőt, mégis megszültek. És igaza lett.
A szülésznő szépen elmondta, hogy hogyan lélegezzem, koncentráltam és sikerült. Nem hiszem, hogy gyorsabb vagy könnyebb szülésem lett volna, ha előtte gyakorlom itthon :-D
Én nem gyakoroltam előtte, szülésfelkészítőn se voltam, de valahogyösztönösen jött A fájásokat csak úgy tudtam túlélni, ha nagy, hosszú levegőket vettem lefelé, a gyomorba.
Sikítani, üvölteni, sírni stb nem volt erőm, a fájás mind elvette. Elképzelni nem tudom, hogy maradhat valakinek szülés közben még sikoltozni is ereje... :-)
én is jártam kismamajógára és kismamatornára is- egyiket az egyik babámmal, másikat a másikkal próbáltam ki. Én hasznát tudtam venni mind a kettőnek, és próbáltam magamba befelé fordulni és figyelni, persze nagyon fájt - és néha nagyon nehéz volt- de a férjem segített visszazökkeni. Nekem segített, jóvolt. FŐleg a hosszú mély levegők.
meg egyébként a szülésznő is mondta-pont úgy, ahogy én is próbáltam úgyhogy a férjem és ő frankón vezényeltek nekem.
nem mondom, hogy végig tök összeszedett voltam- mert ez nem igaz... :-S de két fájás között próbáltam magam összeszedni és koncentrálni- és például ez is felgyorsította számomra az időt. kb 3óra alatt volt kint a babám az első, de sokkal kevesebbnek tűnt.
könnyű szülést kivánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!