Miért van mindenki felháborodva, hogy nem akarunk pénzt adni az orvosnak?
Én két gyereket szültem fogadott orvos, és természetesen hálapénz nélkül, a harmadikat is így fogom, mert tökéletesen elégedett voltam mindennel. Senki nem volt megbotránkozva rajta soha.
Császármetszés nem kérésre történik, még a fogadott orvosnál sem (azt már nem orvosfogadásnak, hanem lefizetésnek hívják, ha orvosi indok nélkül mégis megcsinálja, elvileg nem tehetné).
Szüléskor nem mentőt hívunk, nem vagy életveszélyben. Apuka, vagy a leendő nagyszülő elvisz kocsival, vagy hívsz egy taxit. A mentő nem erre való. Ha baj van, akkor kell mentőt hívni. Menj el szülőszoba látogatásra, ha nálatok van ilyen, ott el fogják mondani, mikor kell mentő.
Amúgy is javaslom a szülőszoba látogatást, mert nekünk ott minden mást is elmondtak: mikor kell elindulni a kórházba, hány perces fájásokkal (vagy ha elment a magzatvíz), mit kell magunkkal vinni, hol kell jelentkezni érkezéskor, mi történik utána (nálunk pl. először a vizsgálóba visznek, ott megnézik, hogy tényleg elindult-e kifelé a baba, nincs-e vaklárma; közben papírok kitöltése, adatok bediktálása, átöltözés hálóingbe, megmutatják, melyik szülőszoba lesz a miénk, utána állapottól függően nálunk szorgalmazzák a sétálgatást, amíg csak lehet, aztán ha már nem megy, irány a szülőszoba, és ott megszületik egyszer csak a baba), beszéltek a fájdalomcsillapítás módjairól, a látogatás rendjéről, enni-inni mit lehet vajúdás alatt, stb.
De ha bemész a kórházba érdeklődni, szerintem ezeket akkor is elmondják, vagy a védőnő fog tudni felvilágosítást adni akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!