Nagyon borzasztó lesz a császár? Nagyon fog fájni? Az érzéstelenítő szuri mennyire fáj? És mikor kimegy a hatása? Műtét közben bármit is lehet érezni?

Egyáltalán nem borzasztó. Dehogy fáj, azért érzéstelenítenek. A szuri nem fáj jobban, mint bármelyik szuri, nekem a fogászati sokkal jobban fáj ennél. Műtét közben matatást, húzkodást lehet érezni, fájdalmat nem. Ha kimegy az érzéstelenítő, természetesen fáj de adnak fájdalomcsillapítót. Az első felkelést az ágyból az húzós, meg az első pár nap még nehéz, de rohamosan egyre könnyebb mozogni.
Tényleg nem kell tőle félni! Egyáltalán nem vészes! Annyira mellékes és jelentéktelen kellemetlenség az egész a gyerek születése mellett, hogy nem fogsz sokat foglalkozni vele.

A szuri nem fáj, hatása kb 6 óra múlva megy ki.
Maga műtét alatt konkrét fájdalmat nem érzel, csak azt h matatnak, nekem a baba kivételéig kellemetlen volt, szóltam is az anesztesnek, ezért kaptam gázt. Utána már nem volt semmi, ez vicces lesz amit írok, de unatkoztam és vártam h végre vége legyen.
Amikor fél nap múlva fel kellett kelni az ágyból az húzós volt, de utána óráról órára jobb.
Fel a fejjel és próbálj meg nem parázni rajta, úgy könnyebb lesz.

Dehogy borzasztó, én külföldön élek itt lehet választani, a császárt választottam, egyáltalán semmi gond nem volt, életem legjobb döntése!
Még akármikor bevállalnám , nekem annyira jó élmény volt a császár. Úgyhogy ne lovalld bele magad semmibe, teljesen feleslegesen.

a tanácsom: a műtét után mozogj minél többet
az érzéstelenítő nekem egyáltalán nem fájt...az első császáromnl vajjúdás közben kaptam, na az nagyon rossz volt..de a programozottnál egyáltalán nem fájt. A műtétnél csak egy feszítő érzést érzel mikor kihúzzák a babát, kellemetlen de nem vészes, nekem valamennyi fogászati beavatkozásom kellemetlenebb volt...
ami kicsit gázos, a katéter, fáj mikor felteszik és idegesítő utána is, talán az volt a császár legrosszabb része...meg a gyomorsav a műtét végétől, elöntött, hányingerem is lett, de utána kicsit megemelték a fejem (amennyire lehetett mert nem nagyon szabad amúgy) és úgy már nem égetett annyira...nagyon sok vizet igyál...
az érzéstelenítő kb. 6 óráig hatott a műtét után, és kb. 8 órával műtét után jöttek felállítani, lefürdetni. Ha nem akarod hogy az ápolónő végig túrja a táskád, akkor ami kell az első zuhanyzáshoz, legyen egy zacskóba külön összerakva a táska tetején, mert ő fog segíteni a zuhanyzásban, egyedül nem fog menni elsőre

A vajúdás az fáj!
A császár nem fáj! Akkor se amikor kimegy a hatása. Csak húzódást érezni és kicsit nehezebb felkelni az ágyból meg mozogni, de egyáltalán nem vészes! A lényeg hogy mielőtt kimegy a hatása és még nem állhatsz fel akkor nagyon sok szénsavmentes vizet igyál vagy 2-3 litert addig. Én is ezt tettem és utána pedig úgy kell felállni az ágyból hogy a oldalra fordulsz, kezedre támaszkodsz és így. Fontos hogy fokozatosan minél többet mozogj. Engem fogni sem kellett, magamtól álltam fel ahogy mondták és lezuhanyoztam szintén magamtól, kissé húzódott de ennyi, ment minden simán.
Nekem megváltás volt a császár annyit szenvedtem előtte a vajúdással. Császárt bármikor bevállalnám, azaz a fájdalom az nekem egyáltalán nem volt még a varratszedésnél sem.

Hát én is úgy vagyok vele, hogy a vajúdás ezerszer rosszabb volt. Lehet hogy csak pár órát tartott, de az maga volt a pokol... és még csak a közelébe se voltam a végének. Nekem nem fájt se a szuri, se a katéterezés. Műtét után simán fel tudtam kelni és mosakodni. Már aznap is egész jól tudtam mozogni, másnaptól meg pláne. A reggeli vizitnél nézett is a doki, hogy én már ilyen vígan vagyok? Persze fájt, de csak kicsit tompán, nem volt megterhelő egyáltalán. Mondom, számomra a vajúdás sokkal durvább volt.
De mindenki más. Mindenesetre nem érdemes félni, minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!