Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem csak olyan ruhát kell...

Nem csak olyan ruhát kell bepakolni a babának amibe hazahozom hanem olyat is amiben a kórházban lesz?

Figyelt kérdés

Bármikor beindulhat a szülésem (39 hetes elmúltam), első babámat várom.

Már minden be van pakolva a bőröndbe már csak nekem kellenek majd a tisztálkodási cuccok, kencék.

De eszembe jutott hogy a babának is lehet kéne még beraknom olyan cuccokat amiben a kórházban lesz.

Haza 3 méretből is raktam be (50, 56, 62-es méretek) mivel ugye nem lehet tudni mekkora lesz.

Kórházi tartózkodásra is be kell pakolnom neki, ha igen, mit és mennyit és milyen méretben? Elég sok lenne ha minden méretből tennék meg minden napra...stb.

Hogy csináljam?

Előre is köszönöm a segítséget!

2017. jan. 2. 18:53
 1/9 anonim ***** válasza:

Régebben a babák kórházi ruhában voltak.

Ez megszűnt volna???

2017. jan. 2. 18:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a kórházban csak az ottani ruhákat viselhette, így azt nem kellett pakolni. A hazajöveteles cuccokat pedig összeraktam egy kicsi táskába és a férjem hozta be aznap, mikor kiengedtek.
2017. jan. 2. 18:58
 3/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy kórházanként változó, de nálunk lehetett vinni saját ruhákat a babának. Én vittem, születése után kapott kórházit, de az első fürdetés után már a sajátunkat adták rá. Ha nem viszel, akkor biztosan adnak.

Méret: babafüggő, 50-es vagy 56-os kell majd. De ha előkészíted otthon, akkor az apuka vagy a rokonaid tudnak bevinni később is.

(Ja, nekem folyton lebukta, vagy bénáztam a pelenkázással és kakis/pisis lett, szóval lehet nem napi 1 fog fogyni belőle.)

2017. jan. 2. 19:00
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem egységes. Kórházfüggő, hogy kell ruha, lehet saját ruha vagy sem.

Nálunk volt kincstári, de sajátban is lehetett.

2017. jan. 2. 19:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Pont ma pakoltam be én is. 2 db bodyt 50-56-os méretben. Zoknit, harisnyát 1-1 db. Kis kesztyűt hogy ne marjaki magát. Hazahozós ruhát 50-56 méretben 1-1 db-ot. Kórházi tatrózkodásra nem teszek be mivel kórháziba öltöztetik az meg hogy mielött elviszik gyorsan átöltöztessem nincs értelme. Ha meg abban viszik el nem biztos hogy visszakerül.
2017. jan. 2. 19:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Ket korhazban szultem eddig.

Az egyikben egybol sajat ruhaba oltoztetik a babakat, igy mar vittunk ruhat szulesre.

A masik korhazban csak korhaziban lehet (minden baba egyforma fazonu ruhat kap, a csecsemosoknek igy konnyebb oket sorban vetkoztetni/oltoztetni furdeteskor, vizit idejen, illetve mivel a kortermekben nagyon meleg van, igy az esetleg tapasztalatlan anyukak nem oltoztetik tul oket). Vegulis van benne logika.

Ide is vittem egy szettet arra az esetre, hogyha ejjel valamilyen baleset tortenne, akkor ne kelljen a csecsemosokhoz menni ruhat kerni.

Sok dolgot egyebkent en nem vittem be, otthon elokeszitettem, de a ferjem ugyis jart be minden nap, igy hozta, amit kertem, vitte, amire nem volt szuksegem.

Szerintem te se pakolj be tul sok mindent, csak mutasd meg a ferjednek, hogy mit hol talal, ha kell.

2017. jan. 2. 19:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Kórházanként változik, kérdezz rá, ahol szülsz. Ahol én szültem, kellett bevinni ruhát, de ha épp nem volt (mert annyira sos érkezett anyuka), azért nem hagyták pucéran a babákat :)
2017. jan. 2. 19:59
 8/9 anonim ***** válasza:
A Szent Istvánban nem adnak ruhát, vinni kell a bent töltött időre is.
2017. jan. 2. 20:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Kórházfüggő, kérdezz rá! Nálunk külön mondták vigyünk, mert sok baba érzékeny a korházi fertőtlenitèsre és volt baba aki kipirosodott a bőre. Îgy én viszek mosott vasalt ruhát! Bodyt, meg rugdalozot kissapkát kesztkűt ( mondjuk azt levetetik itt nálunk nem szeretik, mert volt baba aki majdmeg fulladt töle, vagyis szülös felkèszîtön nekünk îgy mondták)
2017. jan. 2. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!