Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Epidurális érzéstelenítést...

Epidurális érzéstelenítést lehet kapni akkor is ha nincs megbeszélve?

Figyelt kérdés
Úgy értem, akkor, ha nincs fogadott orvosom és ügyeletben szülök. Ha nem hogyan kell ezt intézni?
2008. okt. 8. 07:53
 1/10 A kérdező kommentje:
Nem kapni, kérni. :)
2008. okt. 8. 07:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Èn nem kértem,nekem a doki,és a szülésznö tanácsolta már 30óra után,és akkor is csak úgy kértem,mkikor már egyszerüen nem bírtam tovább.

Nekem sem volt fogadot dokim.Èn Németországban szültem.Nem tudom,hogy otthon ez hogyan müködik.De szerintem lehet kérni.

2008. okt. 8. 08:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én is úgy indulok neki, hogy nem kérném, de olyan fájdalmas menstruációs görcseim vannak, hogy, ha a szülés sokkal jobban fáj, és hosszan elhúzódik lehet, szükség lesz rá a baba érdekében is.
2008. okt. 8. 08:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Bármikor kérheted az epidurált, addig még ki nem tágultál 5 cm-re, a fölött már nem adnak. De ezt előre nem kell eldönteni, majd úgyis a körülmények hozzák.

Könnyű szülést!

2008. okt. 8. 09:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kistarcsán szültem.Nem jelentettem be a dokimnak 30valahányadik héten hogy igényt tartok rá.Amikor szültem és mondtam h adjanak vmit nem adtak,mert nem volt bennt az a doki aki beadhatta volna.Amugy is azt mondták ha a gyerek érdekeit nézzük akkor nem ajánlják mert kihat rá és még a szülést is lelassitja:(Ne parázz rá előre sztem, fájni fog az tuti de ki lehet birni.Nekem szerencsére csak 8 órán át tartott.De te döntöd el az tuti.

üdv:5hetes anyuka

2008. okt. 8. 10:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2008. okt. 8. 10:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is szülés közben kértem, nem volt előre megbeszélve. Nekem pont a szülésznő ajánlotta, hogy jobban haladjon a szülés folyamata, szóval egyáltalán nem lassította le a dolgokat. Sőt, jobban beindulak a fájások és hamarosan megjöttek a tolófájások is.

Nem bántam meg, hogy kértem, mert legalább egy picit tudtam pihenni a kitolás előtt, és nem volt semmi negatív hatása sem rám, sem a babámra.

Egy 3 hónapos kislány anyukája

2008. okt. 8. 11:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi, boldog babázást!
2008. okt. 8. 14:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet menet közben is kérni. Olyan helyen érdemes nekilátni a szülésnek, ahol 24 órában lehet EDA-t kérni. 4 ujjnyi és annál nagyobb méhszájnál már nem adják be, mert azt mondják, hogy a komplikációmentes szülés mindjárt célegyenesbe fordul és amire az első adag érzéstelenítő hatni kezdene, addigra kitolásban van a méh és akkor előnytelen az EDA hatás.
2008. okt. 8. 17:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2008. okt. 9. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!