Apás vagy apa nélküli szülést válasszak? Melyik a jobb?
Mi úgy döntöttünk Apa bejön velem, de CSAK a fejem felöli oldalon ül és fogja a kezem, masszíroz, tartja bennem a lelket és semmiképp sem kukkant a túloldalra:)
Azt én sem szeretném, és ő sem látná szívesen.
Én ezt a megoldást ajánlom.
Boldog Pocakosodást!
szia
nekem bent volt a párom,pedig egy csepp vértől is rosszul van, kitolás alatt végig nézett mindent,gátmetszést stb. és nem lett rosszzul,lelkiekben is sokat jelent,és vajudáskor is sokat tud segíteni. a párom nem undorodott meg tőlem,sőt azóta nagyobb elismeréssel néz a Nőkre!
max bemegy veled vajudásra és konkrétan a szüléskor kimegy...akkor nem lát semmi "gusztustalant",bár ahogy a párom nézett mikor kijött a kisfiunk,azt örökre megjegyzem,majdnem elsirta magát:-)))
neked kell egy támogató ember ott..nem fogja látni közvetlen a dolgokat..ő döntsön szerintem , ha megvető bátorsággal,gondolkodásnélkül egyéni döntésével megy be akkor ez nem fordulhat elő.
Azoknál a pároknál lesz utána gond, ahol előtte is voltak belsőbb gondok és az apa úgy lett betuszkolva a szülőszobára.
Én is apás szülés párti vagyok, a mi esetünkben tulajdonképpen elképzelhetetlen, hogy ne legyen ott. Igazából eddig is ott volt az összes ultrahangon és nagyon jó érzés volt mind a kettőnknek, hogy nem csak én láttam a babát, hanem ő is, sőt, ő egy-egy uh után sokkal jobban fel volt dobva, mint én.
Igazából a szülésről még erőszakkal sem lehetne kituszkolni, erre készül, amióta baba gondolata egyáltalán az eszünkbe jutott. Én örülök neki, mert ez lesz életem egyik döntő pillanata és nem szeretném, ha csak az idegenek (orvos, szülésznő, stb.) lenne velem, azt hiszem, hogy sokat fog segíteni nekem mentálisan a jelenléte.
Annyit én is kértem tőle, hogy inkább ne nézzen körül lent, mert nem ajánlják, nehogy megundorodjon a látványtól. De tekintve, hogy nem valami finnyás és nem az a megundorodós típus, szinte kizárt dolognak tartom, hogy ezt a tanácsot megfogadja, főleg, hogy ő elképzelhetetlennek tartja, hogy ne lássa a babát, amikor kijön, szerinte az az egyik legjobb pillanat.
Nagyon különbözőek az emberek, nem lehet általánosságban beszélni. Te ismered a párod a legjobban, tudnod kell, hogy van-e rá esély, hogy maradandó negatív érzést hagy benne a szülés, vagy épp ellenkezőleg!
Férjemnek ma is könny csillog a szemébe, ha szóba kerül a szülés:-) Élete legjobb élményének tartja:-)
égig velem volt és mndent meglesett, még szülés után varrás előtt is. égis szép élménynek élte meg.
Én mindenképp az apásra szavazok, ne maradjon ebből ki:-)
Szia. Szerintem ez nagyban függ attól is, hogy a párod milyen típusú férfi. Én azt szerettem volna, ha végig benn lesz velem, ő annyira nem vágyott rá. Aztán amikor bekerültem a szülőszobára bejött velem, de amikor elkezdődött a kitolás én küldtem ki, mert én nem szerettem volna ha mindent lát. Nekünk ez így is nagyon jó volt, mert igaz, hogy nem ő vágta el a köldökzsinórt, de szülés után egy perccel már ő is látta a babánkat, sőt még a fürdésre is elkísérhette.
Szerintem majd akkor fog eldőlni nálatok is, ha most még nem vagy biztos abban mit is szeretnél.
Üdv, és könnyű szülést kívánok.
Amikor a lányom született, az apukájával már nem voltunk együtt. De a szülésre szeretett volna bejönni. Nála én azt hittem, ez csak kíváncsiság volt. Egészen addig, amíg ki nem toltak a műtőbe. Akkor elsírta magát. A műtétet egy kis ablakon keresztül nézhette (már amennyit láthatott belőle a személyzettől) és végig sírt. Láthattam az arcát. Végig bőgte az egészet. Utána bombázott az sms-ekkel, képeslapokkal, hogy én milyen csodálatos teremtés vagyok. Azt hiszem, azóta jobban tiszteli a nőket.
A mostani babámnál a párom szeretne bejönni, de még a filmeken sem bírja az orvosos, balesetes. Egyéb dolgokat. Hiába kérem, hajthatatlan. Ott akar lenni. Miattam. És ez nekem nagyon sokat jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!