Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy mer valaki olyat mondani,...

Hogy mer valaki olyat mondani, hogy a császár nem szülés, és az nem is anya aki nem természetes úton szül?

Figyelt kérdés

Először is a császármetszés egy szülési forma, nem is értem hogy mondatja valaki azt, hogy "az nem szülés, hanem műtét". Igen, hasi nagyműtét, de nem a vakbeledet szedik ki, hanem a kisbabád születik meg. Azaz szülés...

Másrészt: alapbetegségem miatt sajnos esélyes, hogy vagy a baba, vagy mindketten belehalhatunk a természetes szülésbe, így szerintem inkább vagyok jó anya azért, hogy ez nem kockáztatom meg, minthogy "nem is igazi anya". Arról nem beszélve hogy harántfekvéses 12 heti uh óta, ami szintén komplikációt/halált okozhat (jó, még van 4 hetünk befordulni, de egyenlőre úgy néz ki jól érzi magát így).

Szóval: hogy mer valaki leszólni azért mert nem természetes úton szülök? De nem csak engem, hanem bárkit? Ugyanúgy kihordjuk a babát, gondoskodunk róla, szoptatjuk, és a császárral is a baba (és a saját) egészségünket vesszük figyelembe. Attól miért lennénk kevésbé anyák, hogy a baba nem magától születik meg, hanem egy orvos veszi ki?

2016. nov. 30. 14:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
sok a hul ye. ne vedd a szivedre, ott lesz a kisbabad es az a lenyeg!! en pl jobban felek, h barmi kozbe jon es csaszarral kene szulnom. felelmetes bele gondolni is, h felnyitva, ebren ott matatnak benned. szulestol nem felek ugy, mint a csaszartol.
2016. nov. 30. 21:18
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

A haránt sajnos indikáció a császárra. 😢

Birzasztóan sajnálom.

Ilyen és ehhez hasonló életet veszélyeztető helyzet miatt sajnos tényleg az egyetlen út a császár. 🙁

De aki "hobbiból" választja a császárt az nem anya. Annak ellenére, hogy egy hasi műtét jobban fáj mint a császár.

Még egyszer borzasztóan sajnálom, hogy nem tudsz saját magad életet adni a babádnak, de ne szomorkodj, drukkolok, hogy beforduljon.

Boldog babavárást!

2016. dec. 1. 01:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindkettőt szülésnek tartom. Persze a természetes szülés híve vagyok és imádkoztak h a kisfiam be forduljon mert én is rettegek ahogy az előttem szóló a fel nyitástól.... Nálunk befordult a drága, de akinek veszélybe kerül a baba vagy a saját épsége, akkor ez van. Császár. Nem tartom osanyanak magam de Sztem is jobb, persze csak ha lehet, a szülés hüvelyi úton. Aki a kényelem miatt vagy csak úgy kéri azt nem értem, de biztos megvan a maga indoka.

Én most fogok szülni, hüvelyi úton de két hete meg császár volt faros fekvés miatt...

Szóval tojd le ki mit mond!!! Legyen a babad és te is egészséges és ez járjon a fejedben!

Üdv

38hkm

2016. dec. 1. 07:54
 14/17 anonim ***** válasza:
61%

Engem pont nem érdekelt, hogy hogyan fog megszületni a kisfiam. Végig az lebegett a szemem előtt, hogy egészséges legyen, ne legyen semmi komplikáció.

Természetesen szültem, de nem sokon múlt a császár, többször leesett a szívhang és a magzatvíz is zavaros volt.

Én személy szerint semmivel nem lettem volna csalódottabb, ha a kisfiam császárral jött volna világra.

Nem hiszem, hogy attól jó vagy rossz anya valaki, hogy hogyan születik meg a kisbabája.

Miért érdekel bárkit, hogy ki hogyan szül? Vagy, ha kényelmi szempontból valakinek a császár a szimpatikusabb. Kit érdekel??! Egyéni szoc problem.

2016. dec. 1. 13:07
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is jobb a természetes szülés.Nemis rátok irtam az ősanyás dolgot.De ismerek olyat aki igenis elitél azért mert császár lett a szülésem vége,és saját hibámon kivül szoptatni sem tudok.Állitolag nem vagyok jo anya,és nemfog ragaszkodni hozzám a gyerekem.( 4 honap alatt nem vettem észre),és ezt mind ugy mondja áprilisban mitudja,hogy szül....
2016. dec. 4. 09:02
 16/17 Jubilee ***** válasza:
Kétszer természetes úton szültem, a harmadik gyermekem sürgősségi császárral született. Feltenném a kérdést, hogy akkor a 3. babámnak rossz anyukája vagyok? Nem volt választásom, csomó volt a köldökzsinóron, meghalt volna. A harmadik szülésem (mert igen is szülés ez is!) viselt meg a legjobban testileg, lelkileg, érzelmileg! Aki azt meri állítani, hogy a császármetszés könnyebb, mert nem éled meg a szülési fájdalmakat, annak javaslom, hogy essen át rajta! Sokkal tovább fájdalmasabb, mint a természetes szülés.
2016. dec. 6. 13:12
 17/17 anonim ***** válasza:

a másodikat hosszú vajúdás után császárral szültem. az elsőt simán. Ha szenvedni akar a sógornőd kérjen császárt. Kegyetlen az a kín amit az ember átél. Én addig azt hiszem fogalmam sem volt róla hogy létezik ekkora fájdalom. Pedig az előtte levő sima szülésem sem volt probléma mentes és elhúzódott de tizedannyira se viselt meg.

Ennek ellenére az tény hogy nem mész végig császár alatt azokon a hormonális változásokon mint természetes szülésnél. Az első után természetes szüléskor hatalmas boldogságot éreztem és csak a pici járt a fejembe és nagyon könnyen egymásra hangolódtunk. a császáros szülésem után csak szenvedni volt energiám... nem akart beindulni a tejem... nem tudtam napokig felfogni hogy már két gyerekem van... kellett kb 3 nap mire elkezdtünk egymásra hangolódni. Ennek biztos szerepe volt a hormonoknak is illetve kb 3 nap amíg kicsit mérséklődik az a hatalmas fájdalom ami utána jár vele. Ez után viszont ugyan úgy anya tud lenni az ember. Nekem még az volt nehéz hogy rémálmaim voltak tőle így sokszor sírva keltem fel illetve majdnem 6 hétig véreztem sima szüléssel pedig csak 10 napig.

2016. dec. 7. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!