A Dél-Pesti kórházban Erzsébeten szülés után veled van a baba egész nap? A látogatok megnézhetik a babát, bejöhetnek a szobába? Hány ágyas szobák vannak? A betegfelvételen kell jelentkezni ha elfolyik a magzatvizem? Stb.
Igen, mikor jönnek a látogatók, akkor be kell tolni a babát a csecsemősökhöz. A dokikkal én nagyon meg voltam elégedve, a csecsemősnővérekkel kevésbé. Ha valami kérdésed van, vagy nem tudsz valamit a babával kapcsolatban, akkor mindig kérdezz, maguktól nem mutatnak semmit.
Alapvetően ha nincs gond (nem sárgul be a gyerek), akkor 3 napig kell bent lenni. De ha reggel 8 után szülsz, akkor az nem számít napnak. Tehát ha hétfőn délelőtt 10-kor születik a babád mondjuk, akkor pénteken mehetsz csak haza. Hétvégén is hazaengedik a kismamákat, ha úgy jön ki a lépés.
Amit vinni kell:
- Tena betét (nagy szükséged lesz rá)
- pelenka és popsitörlő a picinek
- textil pelus (arra tudod majd rátenni)
- és egy vékony pléd, hogy be tudd takarni a kis kosárkában az ágy végén, ahova tenni tudod ha elaludt.
- vigyél váltóhálóinget is, mert könnyen előfordulhat, hogy véres lesz.
- a szokásos wc-papír, tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, evőeszköz, pohár.
A zuhanyzó és a wc különben a szobában van (természetesen leválasztva fallal), szóval csak azzal a pár emberrel kell megosztani, akivel egy szobában vagy.
Nagyon szépen összeszedtétek, én már csak kiegészítek :)
Azóta felújították a teljes osztályt, a szülőszobák nagyon szépek és modernek lettek. Van labda, meg bordásfal is, szép tiszta minden. Az orvosok és a szülésznők általában nagyon jók, persze mindenhol vannak kivételek. Nekem mindkettőből nagy szerencsém volt, írtó rendesek voltak.
A csecsemősökkel én sem voltam megelégedve, ott egy nő volt, akit szerettem.
A mellszívót én nagyon ajánlom, hogy vidd be, óh ha akkor éjjel nálam lehetett volna...! A lefejt tejet meg kiteszed a tejes hűtőbe és odaadják a babádnak éjjel.
Én ruhát szerencsére vittem be, mert az egyik evésnél tiszta tej lett a mellkasa a picurnak és így nem kellett kuncsorognom száraz ruháért.
A kórházi listáról: saját és mások tapasztalatát összegyűjtve csináltam egyet, ami a kórházba kell, ha szeretnéd priviben írj, és elküldöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!