Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen költségeket von maga...

Milyen költségeket von maga után, ha nem a körzetem (megyém) kórházában szeretnék szülni?

Figyelt kérdés
Természetesen az orvos tiszteletdíján kívül! 18 hetes kismama!
2007. nov. 18. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, hogy én áprilisban szültem körzeten kívül, a sógornőm júliusban, azóta változhattak a dolgok, bár nem hallottam ilyesmit. Akkora harangozták be a változásokat és végül semmi sem lett belőle. Semmi plusz költség nem volt, még kórházi napidíjat sem kértek (Bp János kh). A körzeti orvostól kellett kérnem egy beutalót, valami olyasmi szöveggel, hogy részesítsenek szülészeti ellátásban. Elképzelhető, hogy kórházanként is eltér, jobb, ha ott kérdezel rá, ahol szülni akarsz.
2007. nov. 18. 19:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én már elindítottam a procedúrát.Első lépésben meg kell keresned a dokit,akinél szeretnél szülni.Innentől két lehetséges verzió van.Az egyik,h a magánrendelésére hív,mert nem tudnak elvállalni a kórházban,és akkor ott fpgsz szülni,nincs hálapénz,hanem előre lefektetett anyagi vonzata van a dolognak,illetve,ha éjjel kettőkor gondolja úgy a kicsi,h most megunta a pocidban,akkor éjjel kettőkor vered ki az ágyból a dokit,és neki kötelessége bemenni a kórházba.A másik eset,amikor a kórházi rendelésre jársz,ilyenkor se vizitdíj,se semmi,de ha elég gerinctelen a doki,akkor szülés előtt bejelentheti az igényét némi anyagi juttatásra.Nos ennyi,döntsd el,h neked melyik a jobb!
2007. nov. 19. 07:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az a bizonyos törvény nem lépett életbe, megvétózták. Ha már van választott dokid, tudod, mennyi a tarifája, nála biztosra mész. Ha az ügyeletes orvosnál szülsz, nem vagy köteles semmit sem fizetni neki, nem kényszeríthet. Sajnos az lehet, hogy utána feléd se fog nézni, hallottunk már ilyet. :-(
2007. nov. 19. 14:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Április 1-ével lépett volna életbe az erre vonatkozó törvény, miszerint a területileg illetékes kórházban nem kell fizetni a napidíjon felül a kórháznak, viszont ha máshova szeretne menni a kismama, akkor ott a kórházi költségek 30%-át, max. 100.000,- Ft-ot ki kell fizetni + napidíjat (+ hálapénz).

Én is úgy hallottam egyébként kórházi dolgozótól, hogy ebből nem lett semmi, nem vált hatályossá a törvény, de az a biztos, ha megkérdezed ott, ahol szeretnél szülni, ezt az orvosodnak tudnia kell. De van olyan ismerősöm, aki nem a területileg illetékes kórházban szült, az orvos írt egy beutalót, amikor beindult a szülés, így nem kellett fizetnie, csak a számlát kapta meg a költségekről.

Két példa, két tapasztalat, én sem vagyok teljesen biztos, így a dologban, ezért jó lenne 100%-osat tudni, de valószínű, hogy nem kell fizetni. Valaki megírhatná a biztosat!!!

2007. nov. 25. 22:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

SZia!

Semmit. Én sem a körzeti kórházamban szültem és semmit nem fizettem a doki díján kívül. Számlát kaptam róla, de nem kellett kifizetnem. Az a kórház költsége, de ha van egészségbiztosításod akkor kifizeti a kórháznak a költségeit.

NEKED SEMMIT NEM KELL FIZETNI MÉG NAPI DÍJAT SEM.

2007. dec. 4. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!