Milyen költségeket von maga után, ha nem a körzetem (megyém) kórházában szeretnék szülni?
Április 1-ével lépett volna életbe az erre vonatkozó törvény, miszerint a területileg illetékes kórházban nem kell fizetni a napidíjon felül a kórháznak, viszont ha máshova szeretne menni a kismama, akkor ott a kórházi költségek 30%-át, max. 100.000,- Ft-ot ki kell fizetni + napidíjat (+ hálapénz).
Én is úgy hallottam egyébként kórházi dolgozótól, hogy ebből nem lett semmi, nem vált hatályossá a törvény, de az a biztos, ha megkérdezed ott, ahol szeretnél szülni, ezt az orvosodnak tudnia kell. De van olyan ismerősöm, aki nem a területileg illetékes kórházban szült, az orvos írt egy beutalót, amikor beindult a szülés, így nem kellett fizetnie, csak a számlát kapta meg a költségekről.
Két példa, két tapasztalat, én sem vagyok teljesen biztos, így a dologban, ezért jó lenne 100%-osat tudni, de valószínű, hogy nem kell fizetni. Valaki megírhatná a biztosat!!!
SZia!
Semmit. Én sem a körzeti kórházamban szültem és semmit nem fizettem a doki díján kívül. Számlát kaptam róla, de nem kellett kifizetnem. Az a kórház költsége, de ha van egészségbiztosításod akkor kifizeti a kórháznak a költségeit.
NEKED SEMMIT NEM KELL FIZETNI MÉG NAPI DÍJAT SEM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!