Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miben hozzam haza a babánkat...

Miben hozzam haza a babánkat a kórházból?

Figyelt kérdés
A férjemmel azt hallottuk, hogy sokan az autósülés - hordozóban viszik haza a picit. A szüleim meglátták a hordozónkat (Peg perego), s azt mondják, hogy abba nem tehetünk bele egy újszülöttet, mert árthat a gerincének. Kb. fél óra a hazaút a kórházból autóval. Mit tegyünk? Vigyük haza mózeskosárban, hogy az autóban fogom a kosarat? Segítsetek légyszi!
2008. okt. 6. 10:50
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, azt mondják, hogy nem jó a hordozó, mégis sokan abba viszik haza és még nem hallottam olyat, hogy a babának bármi baja lett volna tőle. Nekünk van mózes meg hordozó is. De a mózest csak a saját lelki nyugalmam miatt vettem meg és abban fogom hazahozni. Nekünk is fél óra lesz kb a hazaút, és az én anyukám azt mondta, hogy arra az időre nyugodtan rakhattam volna a hordozóba is. 41 hetes kismami

2008. okt. 6. 10:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt mindkettő, és mózesbe vittük haza, és 2 hónapos koráig csak abban szállítottuk, mert sokkal kényelmesebb neki, ugyanúgy be tudtuk kötni (Graco) és jót aludt benne. Ha hordozó mellett döntötök, akkor sem lesz semmi baja, hiszen újszülöttkortól van kitalálva, és amúgy is szabályosan autóban csak a hordozóban szállíthatnánk.
2008. okt. 6. 10:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Biztos nem lesz maradandó baja a babácskának fél óra alatt, de erre a kis időre is szeretném kénylemeben tudni. A bökkenő az, hogy a mózest nem lehet bekötni az autóban... 41 hetes vagy? Akkor Neked már tényleg bármikor megszülethet a kicsi! Könnyű szülést kívánok és sok boldogságot a kisbabával! (Én 37 hetes vagyok.)
2008. okt. 6. 10:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Neked is köszi! Jó Nektek, hogy be tudtátok kötni! Szerintem is kénylemesebben tud szundikálni a baba a mózesben, majd max. fogom én az autóban, hogy ne csúszkáljon - hacsak a férjem nem tudja valahogy mégis bekötni ügyesen. :-) jaj, de várom már, hogy itt tartsunk, s vigyük haza a kisbabánkat! (nagon félek a szüléstől..., jó lenne már a karomban tartani a kicsit...)
2008. okt. 6. 11:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, - lehet, hogy tévesen - hogy csak hordozóban viheted haza, az a biztonságos a kicsinek, a mózes nem védi meg egy esetleges koccanás során. Ha belefuttok hazafelé egy közúti ellenőrzésbe elvileg meg is buntethetnek ha nem a hordozóba bekötve szállítod a babát. Ezen mi is sokat dilemmáztunk, de az biztos hogy az ujjszölöttnek kitalált fejszűkítős hordozó a legbiztonságosabb és nem hiszem hogy ártana neki, hiszen ezeket hosszas kutatás során fejlesztik ki. Jó a mózes is, csak szerintem abban nem olyan védett. Persze ez csak az én véleményem, remélem tudtam segíteni. 32hetes Pocak.
2008. okt. 6. 11:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Az első hozzászóló vagyok. Tényleg bármikor jöhet. :) Köszi, neked is könnyű szülést! Majd meglátod a 39-40. hétre már teljesen el fog múlni a félelmed és tűkön ülve fogod várni, hogy jöjjenek végre a fájások. Én is így vagyok vele. De még csak előszele sincs. :D Még erre a hétre kaptunk "haladékot", hogy meginduljon, ha nem fog akkor indítják.
2008. okt. 6. 11:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Neked is köszi! (11:13) Sok iagzság van ebben is, amit írsz, s én is hallottam ilyesmit, hogy a hordozó a szabályos. Szerintem a férjem mindkettőt (hord. + mózes) behozza a kórházba (furgonunk van, jó tágas, így elfér) és ott is segítenek a nővérek, szülésznőm a dilemmában talán. Azt mondják, ki kell alakítani fekvő pozíciót a hordozóban, de hogy hogyan??? Amennyire próbáltam, nemigen sikerült. :-(
2008. okt. 6. 11:58
 8/9 A kérdező kommentje:
kedves Első! Neked sem voltak még keményedéseid, jóslóid? NST is rendben? vajon hogy fog beindulni? Vannak pillanatok, amikor annyira várom, hogy egészségesen a kezemben legyen a baba, a másik percben meg parázom a szüléstől... Drukkolok, hogy Neked magától szépen beinduljon!!!
2008. okt. 6. 12:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Én remélem 1hét múlva már megszülök és mi is hordozóba hozzuk majd haza.Ne hallgassatok senkire sem.Abba hozzátok haza amibe ti gondoljátok.Szerintem
2008. okt. 6. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!