Budapesten melyik taxistársaságot érdemes hívni ha beindul a szülés?
Bármikor beindulhat most már (23-ra vagyok kiírva, de nem első baba, rengeteg a jóslóm stb...), és gyorsan is pöröghetnének az események.
Amúgy is szeretném ha lenne kéznél egy taxistársaság száma, akik megbízhatóak, és nem akadnak ki, ha szülő nőt kell szállítani (ilyenről is hallottam már, hogy féltik az ülést a magzatvíztől...). Továbbá ha nap közben indulna be, amikor itthon vagyok, akkor a csomagomért is fel kéne jönnie, mert levinni nem bírom (egy em., lift nincs...)
Ehhez jön hozzá, hogy leeresztett a kocsink egyik gumija, ami ma nem is lesz meg...
Egyszóval élve melyik társasággal van jó tapasztalatotok?
Én vagy 15 éve nem ültem taxiban, fogalmam nincs, árakról sem. Nem bánom ha nem horror ár, kb. 20-25 km-re van a kórház, de nem ez a legfontosabb szempont.
Drága 20-as, nekem is három gyerekem van, és meg is mozgattam a köveket, elhiheted. Csak épp most van a téli-nyári gumicsere szezon, emiatt a gumis, akihez évek óta járok, nem tudott házhoz jönni. Viszont kifejezetten mondta, hogy ne induljak el még egyesben sem, mert tönkre megy az abroncs.
Az meg elkerülte a figyelmed, hogy a férjem max. éjjel vezet a városban, mert forgalomban nincs elég gyakorlata, és épp szüléskor nem fogjuk magunkat ezzel stresszelni.
Biztos te szüléskor is bevezetnél magad a kórházba, meg a kerékcserét is végrehajtanád két fájás között... Én ehhez túl puhány vagyok, belátom.
Egyébként jelentem, hogy most a pótkerék már fent van, csak épp az sem egy életbiztosítás, arra jó, hogy holnap elvigyem leadni a lapos kereket a gumishoz lassan haladva...
Köszönöm a konstruktív válaszokat, a végkövetkeztetés az, hogy ha éjjel kell menni, akkor amint megjött a gyerekvigyázó, taxival bemegyünk. (Ha nincs forgalom, hamar beérünk). Ha nappal indul, és egyedül vagyok, akkor mentő, férjem indul a munkahelyéről (oda egész közel a kórház), és közben megkéri telefonon akit kell, hogy a gyerekekről gondoskodjon...
Kár hogy nem a kérdésre válaszoltál.
Amúgy nagyon ügyes vagy!
Nekem már van két szakmám, úgyhogy az autószerelésbe már nem fogok beletanulni. Egész elégedett vagyok így is...
Végül tegnapig bent trónolt a babánk, gondoltam megírom a pozitív tapasztalatom a 6x6 taxiról.
Reggel indultak 10perces fájások, amik egyből masszív 2 percesekre váltottak.
A szülésznőmnek szóltunk, és mondtuk hogy mentővel mennénk.
Erre ő volt aki elvetette az ötletet, mondta hogy a mentősök nem vizsgálnak, viszont ha túl gyakorinak ítélik meg a fájásokat, akkor a legközelebbi kórházba visznek.
A reggeli csúcsban a saját autó nem jött szóba.
A 6x6 arra az infóra, hogy szülni mennénk, csak annyit mondott, hogy mondjuk a címet...
10 percen belül ott voltak, a sofőr profi módon elkerülő úton vitt, kikerülte a csomópontokat, illetve olyan úton vitt, ahol szinte végig buszsávban ment. (Ez óriási előny a személyautókhoz képest.)
Halál profizmussal vezezett hirtelen fékezések nélkül.
Ami a bónusz:
A férjem telefonja a kocsiban maradt, amire ő rá is jött, de akkor már a kórházban voltunk.
A fickó bejött a kórházba és utánunk hozta!!!
Minden szempontból jó választás volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!