Budapesten melyik taxistársaságot érdemes hívni ha beindul a szülés?
Bármikor beindulhat most már (23-ra vagyok kiírva, de nem első baba, rengeteg a jóslóm stb...), és gyorsan is pöröghetnének az események.
Amúgy is szeretném ha lenne kéznél egy taxistársaság száma, akik megbízhatóak, és nem akadnak ki, ha szülő nőt kell szállítani (ilyenről is hallottam már, hogy féltik az ülést a magzatvíztől...). Továbbá ha nap közben indulna be, amikor itthon vagyok, akkor a csomagomért is fel kéne jönnie, mert levinni nem bírom (egy em., lift nincs...)
Ehhez jön hozzá, hogy leeresztett a kocsink egyik gumija, ami ma nem is lesz meg...
Egyszóval élve melyik társasággal van jó tapasztalatotok?
Én vagy 15 éve nem ültem taxiban, fogalmam nincs, árakról sem. Nem bánom ha nem horror ár, kb. 20-25 km-re van a kórház, de nem ez a legfontosabb szempont.
Egyébként a mentőtől azért tartok még, mert félő, hogy nem abba a kórházba szállítanak, ahol a szülésznőm van. Nem a legközelebbi, de az előzőeket is ott szültem, őt is ott szeretném.
A kiskönyvembe be van írva ugyan, de lehet hogy ők úgy gondolják, hogy akkor mégsem oda visznek, egy taxis meg ugye oda szállít, ahová kérem.
És sajnos a mentősök sem mindig cukorfalatkák.
Azt is tudom, hogy utálnak szülő nőket szállítani, mert ha a mentőben születik a baba, az nekik rengeteg adminisztrációs munkával jár. (Emiatt azt szokták csinálni, hogy ráírják apapírra, hogy már a kórház területén született a baba, pl. a kórház parkolójában), és akkor a kórházé lesz az adminisztráció.
Másik dolog, hogy nem minden mentőben van orvos, a legtöbbjük mentőtiszt, akik lehet hogy valami gyorstalpalón végeztek épp (sok a fiatal lelkes közöttük), és ők talán még sosem vezettek le szülést, szóval lehet hogy a férjemnek "nagyobb a gyakorlata"...
Egyedül a sebesség, az, ami előnyt látok a mentőben, mást nem nagyon.
Ez nem az én véleményem.
Tapasztalatom nincs, hála Istennek még sosem utaztam mentőben.
Három ismerősöm van, akik mentőznek, vagy mentőztek éveken át. Első kézből van így rengeteg sztori amit hallottam.
Egyébknt meg azt gondolom, hogy abban a szakmában is, mint az összes többiben, vannak nagyon emberségesek, lelkiismeretesek, és vannak bunkók.
Az ember meg nem tudhatja mit fog ki...
Pl. tavaly karácsonykor egy összeesett részegnek akartunk segíteni az utcán. A szemünk láttára roskadt össze. Mondta neki a férjem, hogy hív egy mentőt (véres srbei is voltak) mire azt mondta, hogy "csak azt ne, mert a mentősök csak bántják, összerúgdalják meg ehhez hasonlók, és hogy ez többször megtörtént vele". Megkérte a férjem, hogy segítsrn neki felkelni, majd megy ő tovább a lábán.
Az ablakból láttuk, hogy 20 méterrel később megint elesett. Egy másik járókelő a rendőröket hívta ki, azok meg a mentőt, akik el is vitték...
:(
OMSZ egyértelműen.
Mi van, ha dugóba kerültök vagy akármi komplikáció lesz? A mentővel gyorsabban beértek a kórházba és szakemberek vesznek körül. Az meg butaság, hogy a mentőtiszt lehet még nem vezetett le szülést... a taxisofőr talán igen? Amúgy meg van mentős ismerősöm és neki kötelező volt min. 3 szülésnél bent lennie, azért valami fogalmuk csak van róla. Meg ha ne adj Isten nagy a gond, ők előre tájékoztatják a kórházat és fel tudnak készülni a fogadásotokra, sokszor pár perc is döntő lehet. Én nem kockáztatnék.
Mi 45 percre lakunk a kórháztól, mimdkét terhességnél mondta az orvosom hogy ha úgy érzem menni kell akkor myugodtan hívjak mentőt, mivel nem oda tartozom mondjam hogy ott van a fogadott orvosom és oda visznek!
Végül az elsőnél egy mentős ismerősöm vitt be civilben, de ugyanazt elmondta mint az orvosom!
"Ehhez jön hozzá, hogy leeresztett a kocsink egyik gumija, ami ma nem is lesz meg..."
Na,ezt aztán az érv!Én-aki nap,mint nap autózom,és 3 gyerek anyukája vagyok-tuti minden követ megmozgatnék,hogy még ma megcsinálják.Azért ez nem egy nagy kihívás...
Mellesleg sok taxis el sem vállalja,hogy beindult szüléssel vigyen kismamát.
A mentőszolgálat ezért (is) van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!