Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan akivel nem a férje...

Van olyan akivel nem a férje megy be a szülésre, hanem pl. az édesanyja?

Figyelt kérdés

Férjem nagyon lelkes, jön is minden vizsgálatra kísérni, csak a szülésre nem szeretne bejönni, nem nagyon bírja az ilyesmit (igen, tudom, hogy a fejemnél állítólag nem lát semmit). Én ebben támogatom, megmondom őszintén, hogy eléggé maradi vagyok ebből a szempontból, nem nagyon örülnék, ha bejönne, annak ellenére, hogy nagyon bensőséges a kapcsolatunk, egyedül viszont nem szeretnék benn lenni, arra gondoltam, hogy édesanyám bejöhetne velem, ő eleve mégiscsak szült már, és vele is nagyon közeli a viszonyom, stb...

Ez nagyon furcsa dolog, vagy más is volt már így?

2016. nov. 10. 21:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%

Azzal menj be szülni akivel tényleg Te akarsz!

Ha neked anyud az az ember hát menj vele. A lényeg h Neked mi a jó.

Ráadásul ha férjed nem is kívánkozik bemenni, akkor semmi gond nincs ezzel.

2016. nov. 10. 22:13
 12/21 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as! Gondolom a vilagtortenelemben nem te vagy az elso aki ferjel az oldalan vallal gyermeket, megis gyermekek milluardjai szulettek meg ugy, hogy apuka nem a szuloszoban alldogalt (es megis nagyon jo apak "szulettek" sok esetbem, mint pl. a sajat apukam is). Nekem semmi bajom ezzel, ha mindketten ezt szeretnek, de itt most nem ez a kerdes es orulnek, ha kicsit kevedvesebben fejezned ki a velemenyedet. Koszi.
2016. nov. 10. 22:25
 13/21 anonim ***** válasza:
55%
Velem a férjem volt, a nővéremmel az anyukánk. Barátnőm mellett én voltam a vajúdás alatt, a szülőszobán már az élettársával volt.
2016. nov. 10. 22:54
 14/21 anonim ***** válasza:
56%
Velem a férjem volt (egyébként a fejemnél állt, ülni nem volt lehetőség, és elég sok mindent látott azt mondta.) Nem akart bejönni, mert az elsőnél nagyon megszenvedtem és császár lett. Sajnos édesanyám már nem él, őt kértem volna meg, hogy jöjjön be velem. Így a férjem jött be, gyors szülés volt most. Barátnőm az elsőt egyedül szülte, 14 évvel későb a másodikat az anyukájával.
2016. nov. 11. 05:28
 15/21 anonim ***** válasza:
63%

Az menjen be, akivel jobban érzed magad.

Barátnőm a férjével indult. Aztán vajúdás közben egyszer csak, nem tudja miért, de elkezdte idegesíteni a férje. Ami érthető, mert nyilván már minden baja volt, fájt, fáradt volt stb. a férj meg csetlett-botlott idegességében. Megkérte a férjét,hogy inkább küldje be az anyukáját, aki kint várt a folyosón. Végül vele szülte meg a babát. Jobb volt ez így mindenkinek.

2016. nov. 11. 06:15
 16/21 anonim ***** válasza:
55%

Az a személy legyen bent, akit szeretnél! Ha a férjeddel egyetértés van meg pláne.

Hozzám egyébként átjött anyukám. Kórházi dolgozó és felhívott, hogy szeretném-e ha meglátogatna és simán beengedték. Nekem jó volt de az a 10 perc elég volt, én szeretek egyedül szenvedni. A férjem se akart bejönni. Nekünk így jó volt.

2016. nov. 11. 08:28
 17/21 anonim ***** válasza:
25%
Én a nagynénémmel készülök szülni! Nagyon szoros a kapcsolatunk, szinte mintha a nővérem lenne, egészségügyi dolgozó, szóval tud is segíteni, illetve olyan dumája van, hogy bármiről eltudja terelni az ember figyelmét. Jól esne ha anyukám is velem lenne de Ő olyan kis "érzékeny", szerintem nem bírná elviselni látni, hogy a gyereke szenved. A páromat abszolút nem bírnám ott elviselni szerintem, mert minden fájásnál azt kérdezgetné, hogy "Mit kell ilyenkor csinálni?"... :O :D
2016. nov. 11. 09:21
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Amikor megbeszéltük, hogy be akar-e jönni, rögtön ezt mondta, hogy ez olyan "női dolog". A vicces, hogy pont én is ezt gondoltam, hogy egy nő, főleg aki szült már jobban tudja, hogy mi történik, jobban tudna talán "segíteni", és persze anyukámmal is nagyon jó a viszonyom, elég stramm, talpraesett nő.

2016. nov. 11. 10:13
 19/21 A kérdező kommentje:
És nem tudom, hogy ki éli ki magát azon, hogy lepontozza a válaszokat. Részemről ment a zöld kéz.
2016. nov. 11. 10:16
 20/21 anonim ***** válasza:
54%

Én sem mennék be a férjemmel, nekem olyan természetellenes, hogy egy férfi benn legyen a dokin kívül, legyen az a férjem.

A sógorom pont látta, hogy születik meg a méhlepény és azt, hogy vizsgálgatja a doki miközben elment lefényképezni a gyereket.

A nagybátyám meg szülés közben majd elakart ájulni folyamatosan és el is hányta magát még őt kellett istápolni.

Nem tudom miért kell ezt erőltetni, igazad van kérdező, ez kb. 15 éve lehet divat, vannak dolgok amiben jó dolog a változás, de van amiben nem szabadna erőltetni. Régen is az édesanya volt ott a bábaasszony mellett és nőrokonok, aki tudtak neki segíteni.

De persze, aki a férjével akar szülni az is érhető, ha nekik jó így. Nem vagyunk egyformák és ez nem feltétlen baj. :)

2016. nov. 11. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!