Legalis, hogy a fogadott orvos penzt ker a szules levezeteseert?
Egy masik kerdesnel adott valaszok miatt kerdezem most ezt. Egyaltalan nem szeretnek vitat, szimplan csak informaciokat.
Tehat, termeszetesen az egyertelmu, hogy a fogadott orvos a vasarnapi csaladi ebed kozepen "csak ugy" nem fog csapot papot otthagyni, tehat szerintem egyertelmu, hogy ha valaki egy orvost felfogad, annak jar penz. De megmondhatja elore az orvos ennek az arat? Ez legalis? Hiszen mondjuk egy komuves vagy egy plasztikai sebesz se azt mondja, hogy majd az elvegzett munkat merlegelve fizess, hanem fix ar van.
Illetve mi van akkor, ha az orvossal elore le van fixalva az ar, de mondjuk epp ugyeletes es igy kenytelen masokkal is foglalkozni? Ilyenkor is megkapja az elore megbeszelt osszeget, ha esetleg a "sajat" kismamajaval nem igazan tudott jobban foglalkozni, mint a tobbi anyukaval?
Es meg egy kerdes: egyaltalan legalisan kapjak az orvosok ezt a penzt? Legyen az elore megbeszelt fix tarifa, vagy annyi, amennyit a kismama gondol. Errol adnak szamlat, adoznak belole meg minden? Szoval legalisan megy ez a dolog vagy csak ugy zsebbe?
(Elnezest kerek az ekezetek hianyaert, angol billentyuzetem van)
Koszonom, ha tudtok normalis hangnemben, erdemi informaciokkal szolgalni.
Ja, hogy a kérdés másik részére is válaszoljak: 10-nek igaza van, nem tud semmit sem tenni, ha nem adja oda a kismama a hálapénzt, tehát nincs jogi útja, verőembert pedig nyilván nem küld, ergo meg lehet úszni simán. Viszont az is tény, hogy a következő gyerek abban a kórházban jó eséllyel nem fog megszületni fogadott orvosnál, mert nem lesz orvos, aki elvállalja a felkérést.
(Igaz láttam jogász anyukát, aki tök nyugodtan szült azon a szülészeti osztályon, amely ellen akkor két műhibaperes ügyet is vezetett.)
Nekem a dokim a következőket mondta amikor felfogadtam: "...Az egyszeri díj tíz- tizenkétszeresét szokták a kollégák, úgyhogy, ha ez így megfelel..." :)
Amit ezek az orvosok művelnek nem várható el ingyen, hajnali kettőkor behívod amikor dolgozott egész nap, ki tudja meddig van ott, és lehet másnap ügyeletes stb...
A hiba szerintem ott van, hogy ez a rendszer ki tudott alakulni, hogy egy doki elkérhet százezreket, és olyan is inkább kifizeti akinek igazából nem futja rá.
Valóban agyon keresi magát egy-két nőgyógyász, de ezért sokan ki is dolgozzák a belüket. Nem akarom védeni őket, vannak akik gusztustalan pénzéhesek de nem szabad általánosítani.
Egyébként legálisnak nem legális, de vannak ennél durvább dolgok is az egészségügyben, és nem csak magyarországon...
Az én dokim duplán bejött, így simán megérte az árát.
Vasárnap hajnalban mentem be fájásokkal, a nővérek mondták, hogy értesítik a dokit. Kértem őket, hogy ne, mert csillapodott az egész, mondtam, hogy majd szólok, ha csöröghetnek neki.
Persze "nem fogadtak szót", mert a 3. szülésem, és jöhet gyorsan is a baba, ráadásul a ctg is erős, de nem rendszereződött fájásokat mutatott, és felébresztették.
Így bejött, majd konstatálta, hogy ráérünk még...
Aznap még délután is bejött, pedig gondolom a vasárnap délutánját is tudta volna mással tölteni. A kórházban maradtam, megfigyelésre.
Végül kedd reggel újra rácsörögtek, hogy most éles. Beért időben, velem volt végig, így nem sajnáltam tőle a pénzt, amiben megegyeztünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!